FANDOM


Åge Nygaard
AAge01
Personalia

Navn Åge Nygaard
Kjønn Mann
Karriere
Yrke Solist
Arbeidsplass Kiel-fergen
Tidligere yrker Sanger i Operakoret (2004-?)
Vaskehjelp/altmuligmann (1999)
Hovmester på Cleo (2001)
Butler (2000-2001)
Portier (?-1999,1999-2000,2001-2004)
Pikkolo (1969-?)
Familie
Far Alf Nygaard (†)
Søsken Ågot Nygaard Andersen
Barn Henning
Forhold
Tidligere partnere Desirée Johannesen (1999)
Solrun Jensen (1999, 2000)
Mercedes Gonzales Nygaard (?-1998, 2000)
Martine Bratlie (2001)
Serieinformasjon
Sesonger 1-15, 27
År 1998-2004, 2010
Skuespiller Karl SundbyFør serien Rediger

Åge er gift med chilenske Mercedes og sammen har de sønnen Henning. Åge ble blind på det ene øyet under den første hotellbrannen, og han reddet også Astrid ut fra korridorene under hotellbrannen. Etter at hans kone Mercedes dro til Chile for å besøke familie har ikke Åge gjort annet enn å vente og vente på hennes hjemkomst og han sitter alene med skoletrøtte Henning.

I serien Rediger

Åge har vært en av de mest sentrale personene på Hotel Cæsar siden 1998. Han jobber som portiér på hotellet. Han har mange venner og bekjente på arbeidsplassen, og er kjent som en pliktoppfyllende og hardtarbeidene mann. Åge sliter med å få sin sønn, Henning til å gå på skolen. Etter mye om og men bestemmer Åge seg for å tilby Henning fri fra skolen, slik at han kan begynne som pikkolo på hotellet og satse fullt på fotballen.

Det er vanskelig mellom Åge og Henning, ettersom Henning, som på dette tidspunktet spiller for Vålerenga, vil gi opp fotballen også. Åge er en vaskekte Vålerenga-patriot og blir derfor skuffa når Henning dropper ut av både fotballaget og skolen. Henning er generelt litt vanskelig å ha med å gjøre, ettersom han har begynt å innse at mora, Mercedes, ikke kommer til å komme hjem igjen, og ting blir ikke bedre mellom han og Åge når han prøver å fortelle det til faren. Åge gir etter i diskusjonen da han får tilsendt skilsmissepapirene i posten.
Skjermbilde 2016-02-17 kl. 17.59.44

Åge venter på Mercedes på Gardemoen.

Husøkonomen Solrun Jensen har alltid hatt både et godt forhold og et godt øye til Åge, som er hennes bowlingpartner. De to finner tonen etter skilsmissen mellom Åge og Mercedes. De to inngår et kortvarig forhold som går tapt da operadivaen Desirée Johannesen ankommer hotellet i 1999. Åge og Desirée forlover seg og er nær å gifte seg før Desirées mann dukker opp og tar henne med seg tilbake til Flekkefjord. Igjen går Åge på veggen.

Etter en kort stund finner Åge og Solrun tilbake til hverandre. De forlover seg, men så plutselig dukker Mercedes opp. Så de tilbake til hverandre, denne gangen som elskere en liten periode, men Åge velger å ende dette for en stund, da han er i et forhold med Solrun. Men på bryllupsdagen til hun og Åge forlater han Solrun ved alteret. Han bestemmer seg for å fri til Mercedes, men også hun svarer nei, og reiser til USA til Henning. Åge har en lang kjærlighetssorg, og tar ikke jobben på alvor og møter opp full flere ganger. Svein er nødt til å sparke han. Han får seg jobb som butler hos Astrid. Under hans første dag som ny butler skal et maleri av han som Bob Affe har malt, avdukes. Han er nervøs siden han stilte som nakenmodell, men bildet viser seg å være litt annerledes enn han forventa.

Når Birger Bahr og Martine Bratlie dukker opp på hotellet blir de to og Åge raskt en trio. Problemet er bare at Åge er forelska i Martine, Martine er forelska i Birger og Birger er forelska i Åge. Åge blir veldig sjalu når Birger og Martine blir sammen. Men han får fort nok vite at Birger egentlig er forelska i han. Birger tror Åge også er homofil og forteller det til alle. Åge har store problemer med å bli kvitt stempelet etterpå. Spesielt når de tar seg en liten fest og han og Birger ender opp på et hotellrom sammen.

Screenshot 20170422-093319

Åge sovner på hotellrommet med Birger.

Screenshot 20170422-093023

Åge og Birger tar seg en fest på et hotellrom.

Åges maleri

Avduking av Bob Affes maleri av Åge.

I 2003 kjøper Åge leiligheten til Benedicte, og lar Ragnar få flytte inn, etter han ble kastet ut av Juni, men så reiser Ragnar fra hotellet, så da bor Åge der helt alene, helt til niesen til Åge, Andrine Andersen, dukker opp på hotellet. Hun flytter inn, og blir kjæreste med Albert Lunde, og så på bursdagsfesten for Andrine, blir hun voldtatt av Jerry Hansen, men legger skylden på Albert. Det hele ender med en stor rettsak, der Åge vitner, og til slutt blir Albert dømt til to års fengsel, men slipper ut igjen da Sue-Astrid finner ut at det var Jerry som stod bak voldtekten, og da går Albert til sivilt søksmål mot Andrine, og Åge og Andrine jobber hardt for å tjene inn de 250.000 kronene i gjeld. Men når Albert ser hvor hardt de sliter, bestemmer han seg for å slette pengekravet, og Albert og Andrine blir venner igjen.

Etter en liten stund bestemmer Andrine seg for å reise tilbake til Løddingen, fordi mannen som voldtok henne der oppe har innrømt å ha gjort det. Før det bestemmer imidlertid Andrine og Albert seg for å få Åge inn i operakoret, så Albert melder seg på i operakoret i Åges navn, og når Åge blir ropt opp, synger Åge. Han får positive tilbakemeldinger fra operakore, men Albert får rollen. Åge blir veldig lei seg, men kort tid etter blir han tilbydd en solistrolle i operaen. Han blir meget glad, men det betyr at han også må bryte båndene med Hotel Cæsar, han bestemmer seg for operaen. Men etter press som tillitsvalgt velger han å bli. Men ikke lenge etterpå, når Jens August blir sint på han fordi han ikke greide å få de ansatte med på solidaritetspakken sier han opp. Han ringer deretter og sier at han takker ja til jobben, men da sier de at den allerede er besatt. I minnegudstjenesten til Thomas Lauters synger han og Albert i kirken.

VMan-P302364 680x383

Åge forlater hotellet og vender til operaen

Noen dager senere, når Albert og Åge øver på opera, får Åge plutselig en telefon om at en solist har havnet i en ulykke, og Åge takker ja til å overta rollen hans i operaen. Noen dager senere er Åge og Albert på scenen i operaen og synger. Etter dette forlater han hotellet, men han greier å avlegge Astrid Anker-Hansen et siste besøk. De hygger seg litt, og Astrid gir han et bilde av de to, og en sjekk for alt arbeidet han har gjort. Åge blir glad, og så tar han henne i hånden og tar et siste farvel.

I 2010 tar han en kort pause fra operaen for å være med på å feire Astrids hundreårsdag. Dagen blir på alle måter vellykket, og etter selskapet trekker Astrid og han seg tilbake for å nyte et måltid sammen. Etter måltidet får Astrid imidlertid en hjerneblødning, og Åge ringer etter en ambulanse. Jobben lar han dessverre ikke være borte lenger, og på tross av at Astrids situasjon er høyst kritisk, må han reise.

I 2014, under en skattejakt på økonomiske midler Georg har gjemt unna før sin død, finner Juni og Jens August en ledetråd som viser seg å være et bilde av Åge Nygaard. De finner så neste ledetråd i en skjult bunn i Åges gamle skap på personalrommet. Der er ledetråden et bilde av Georg og Åge som spiller golf. Inni en gammel golfpokal finner Jens August og Eva en inskripsjon av tallene 141269. De tror tallene kan være et gammelt telefonnummer.

Galleri