FANDOM


Se også: Alexander Leopold
Alexander Löw
AlexanderLov
Personalia

Navn Alexander Löw
Kjønn Mann
Født 23. april
Karriere
Tidligere yrker Sommelier på L'ouiseau restaurant (?-2009)
Restaurantsjef på Restaurant Cleo (2009)
Sommelier på Restaurant Cleo (2009, 2009-2010)
Familie
Mor Kari Löw
Forhold
Tidligere partnere Julie Anker-Hansen (2009)
Bea Jørgensen (2010)
Tidligere elskere Eva Rosenkrantz (2009)
Tone Sharp
Enkelttilfelleforhold Mona Lizzie Olsen (2010)
Serieinformasjon
Sesonger 26-27
År 2009-2010
Skuespiller Sverre Solberg (†)


Før serienRediger

Vokste opp i Kongsberg som sønn av Kari Löw. Jobbet på L'ouiseau restaurant i Paris, men da han tabber seg ut og arbeidsplassen mister en stjerne i Michelinguiden sier han opp, og reiser straks til hjemlandet Norge.

I serienRediger

Alexander Löw sjekker inn på Hotel Cæsar bærende på to kasser, den ene inneholder det han beskriver som verdens beste vin. Så fort han kommer opp til hotellrommet sitt åpner han den ene kassen og legger øynene på en fransk avisartikkel med overskriften «En perle av en restaurant i Paris har mistet en stjerne i Michelin-guiden». Han brister i gråt og begynner å spille Mozart mens han drikker av vinen. En av stuepikene, Helen, får klager over den høye musikken, og da hun kommer opp til mannens hotellrom finner hun han bevisstløs på gulvet, han har fått alkoholsjokk. Han overlever det hele, og dagen etterpå kommer han med blomster til Helen, og treffer samtidig på hotellsjefen, Eva Rosenkrantz. Begge de to damene blir sjarmert av den høflige herren, og Alexander slipper å måtte betale for uhellet.

Eva spør han om han kan lære henne noe om vin, og det sier han ja til. Da hun nevner stjerner i Michelinguiden klikker det for han og han slenger et glass vin i gulvet. Eva står igjen som et spørsmålstegn. Han kommer til henne dagen etter og beklager seg. Han forklarer at han var vinkelner på en av de største restaurantene i Paris, og sier at han en dag ble litt småfull, og serverte feil vin til en mann som viste seg å være der for å bedømme restauranten. De mistet en stjerne, og han sa opp. Han får tilbud av Eva om å begynne å jobbe som vinkelner på Cleo, hotellets restaurant. Han snakker med noen i telefon, og personen i andre enden sier at han kan være litt kresen i jobbsammenheng. Han bestemmer seg for å si ja til tilbudet om jobb. Han advarer også om at han er vanskelig å jobbe med og krever mye av kollegaene og også av seg selv.

Han flørter med nærmest alle kvinner på hotellet, og sjarmerer blant annet restaurantsjefen Julie Anker-Hansen og Eva. Julie og Eva er god venninner, og Eva forteller Julie at hun er forelsket i Alexander. Hun spør om ikke Julie også er det, men hun svarer nei. På tross av dette ender de opp til sengs sammen. Julie er flau over det hele og vil holde det hemmelig for Eva. Alexander derimot har ikke noe imot å fortelle dette til Eva, som blir rasende på Julie. Vennskapet deres får en brå slutt, og de to begynner istedenfor å konkurrere om mannens gunst. Eva utnytter at Julie er ute etter et mer seriøst forhold enn hva Alexander er. Det tar ikke lang tid før de to også har lugget sammen. Fra går krangelen deres over i mer og mer fysisk vold, og til slutt ser Alexander seg nødt til å bryte inn og forteller de to at han ikke vil ha et forhold med noen av dem. Etter dette skjønner de at de ikke kan holde på slik og blir venner igjen. Istedenfor lar de aggresjonen gå utover Alexander og gir han sparken. Alexander får etter dette tilbud av Cathrine Hove om å jobbe på hennes Black Diamond Oslo. Han skal originalt til å si ja, men tar heller tilbake jobben på Cleo når Julie skjønner hvilke feil hun har gjort og gir han tilbake jobben. Nå prøver han seg igjen på både Julie og Eva, men begge har mistet interessen for han. Samtidig kommer hans mor for å besøke han på bursdagen hans. Flau over sin påpasselige mor sier han på telefon at han skal ut med Julie den kvelden. Julie får høre det hele og Alexander blir nødt til å fortelle sannheten. Samtidig som moren er på besøk kommer matkritikere fra Extra til Cleo, og de ender opp med å få terningkast seks. Julie, Alexander og moren feirer sammen, og etter dette finner Alexander og Julie tonen igjen. Julie vil allikevel ikke få for god kontakt med han ettersom han ikke vil kunne ha et fast forhold. Alexander åpner seg til slutt og de to blir kjærester. Like etterpå havner de i en krangel om hvor mange familieaktiviteter han må være med på, og dette gjør han godt igjen ved å forslå at de flytter sammen. Julie vil gjerne dette, og de begynner å se seg om etter leilighet.

Helt sikker på dette valget er han nok allikevel ikke, og han nøler med å være aktiv i leilighetsjakten. Han skylder på at han ønsker å kunne bidra med penger til betaling selv, men fordi han ikke er svært rik kan han ikke betale noe selv. Denne unnskyldningen forsvinner da moren overrasker han og Julie med 1,9 millioner hun har spart opp for Alexander fra barnebidragene hans. De finner da en leilighet de bestemmer seg for å kjøpe. Samtidig som banken skal ha sine gebyrer finner imidlertid Alexander og hans svoger, Viggo Hauge, en båt til salgs som de ender opp med å kjøpe for blant annet Alexanders leilighetspenger. Så fort Julie finner ut dette ender de opp i krangel, og forholdet tar slutt. Kort tid etter dette dukker Didier Clement opp, restaurantsjef for hans tidligere arbeidsplass L'ouiseau. Han blir imponert over Cleo, og særlig Julie. Før han reiser tilbake til Frankrike tilbyr han stillingen som assisterende restaurantsjef på L'ouiseau til Julie, som takker ja. Alexander gir henne sin tidligere dagbok fra hans tid på restauranten, og de tar farvel som venner. I Julies fravær tar Alexander stillingen som restaurantsjef på Cleo.

Som restaurantsjef engasjerer Alexander seg ytterligere i driften av Cleo, og når han får muligheten til å bli eier ser han snart nye muligheter. Anker-Hansen konsernet har økonomiske problemer, og beslutter å outsource Cleo. Alexander melder sin interesse for ledelsen, men han er ikke alene om det. Cecilie Dahr Hove, som i utgangspunktet jobber som servitør på Cleo, men som har både penger og aksjer i konsernet grunnet arv fra sin far, har samme ambisjoner, og er til slutt den som får kjøpe restauranten. Cecilie tar over sjefsstillingen, og Alexander går tilbake til å være sommelier etter kort tid som restaurantsjef.

Etter det mislykkede forholdet med Julie, har Alexander holdt seg på matta når det kommer til kvinner. Dette endrer seg når han treffer Mona Lizzie Olsen, daglig leder ved hotellets skjønnhetssalong Joli. Det blir flørting, og de ender til sengs sammen. Nå opplever Alexander imidlertid noe nytt: Vanligvis er det kvinner som vil starte et fast forhold med han, mens han vil holde forholdet uforpliktende, men denne gangen er rollene byttet om. Alexander vil gjerne gå videre med forholdet, men Mona Lizzie ønsker ikke dette. Han må skuffet innse at det ikke blir noe han og Mona Lizzie. Han klarer heller ikke å få napp andre steder, og får rykte som temmelig desperat etter en uheldig episode i vinkjelleren hvor han drikker seg full og prøver seg på en stuepike. Det hele topper seg når opplever at den stupfulle alkoholikeren Victoria Lunde forsyner seg av dyr årgangsvin han har bestilt for restauranten. Vinmangelen fører til at de mister en viktig kunde, og raseriutbruddet hans på Victoria fører til at han blir uskyldig anklaget for overgrep. Misforståelsen blir med nød og neppe ryddet opp i.

Når kameraten Pelle Krogstad kommer til Alexander for å få hjelp innen kjærligheten, ender han opp på byen for å være Pelles «wingman». Pelle forspiller imidlertid sine sjanser, og det er Alexander som får god kontakt med Pelles date, Bea Jørgensen. Begge har jobbet på hotellet i lengre tid, men sjeldent hatt kontakt. Nå finner de ut at de trives i hverandres selskap, og de blir etter kort tid kjærester. Forholdet introduserer han for Beas syttenårige datter Runa, som han kommer godt overens med etter et teaterbesøk. Deres felles interesse for Ibsen leder til at Alexander takker ja til å hjelpe henne med en skoleoppgave om emnet. Under dette arbeidet merker Alexander at han er tiltrukket av Runa, og når hun sovner på sofaen en kveld de er alene i Beas leilighet, benytter han sjansen til å ta pikante bilder av henne. Dette blir senere oppdaget da Pelle finner Alexanders telefon, som Alexander mistet like før. Da Bea og Runas kjæreste Goggen får se bildene, drar de til leiligheten der Alexander og Runa for øyeblikket er. Alexander har nettopp bestemt seg for å avsløre sine følelser for Runa, men blir avvist av Runa. Han griper tak i henne og prøver å overbevise henne om at det de har sammen er ekte, men Bea, Pelle og Goggen ankommer samtidig. Alexander blir kastet ut av leiligheten, og forlater kort tid etter hotellet og Oslo.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki