FANDOMAslag Guttormsgaard
Aslag Guttormsgaard
Personalia

Navn Aslag Guttormsgaard
Kjønn Mann
Født 6. mars 1969 (48 år)
I Hotel Cæsar
Rolle Pål Gottlieb
Sesonger 27
År 2010
Som skuespiller
Øvrige kjente roller Hønsemannen i Barnas Supershow
Faren til Svein i Svein og rotta
Diverse band


Om AslagRediger

Aslag Guttormsgaard (født 6. mars 1969) er en norsk musiker, manusforfatter og skuespiller. Sammen med Egil Hegerberg og Lars Lønning er Guttormsgaard en av de sentrale aktørene i kunstnerkollektivet Duplex – foreningen til fremme for kunsten og kulturens anseelse. Guttormsgaard er sønn av billedkunstneren Guttorm Guttormsgaard.

Guttormsgaard spiller og har spilt i en rekke band – deriblant MarOder, O-Men, Reidar Roses Orkester, Hurra Torpedo, Black Debbath, LYD, Stjerten og Aasen. Han har også soloprosjektet Sirkus Aslag eller Aslagitar. Guttormsgaard spiller gitar, barnetrommer, kazoo og vokal. Han er også en habil låtskriver, og har med ovennevnte band og prosjekter gitt ut en anseelig mengde CD-er.

Som skuespiller har Guttormsgaard medvirket i en rekke kort- og spillefilmer, TV-serier og teaterproduksjoner. Av TV-serier kan nevnes Las Vegas 14 og Reidar Roses Orkester som han i samarbeid med blant andre Egil Hegerberg også skrev manus til. Guttormsgaard er også kjent og kjær for de små som den livredde superhelten Hønsemannen i TV-serien med samme navn (her også som manusforfatter sammen med regissør Espen Torkildsen). Han spilte faren til Svein i den første filmen om Svein og rotta. Våren 2008 spilte han også i tv-serien Det var en gang et eventyr som ble på NRK1. Aslag styrte og gav stemme til barne-TV figuren Mook i NRKs serie Kometkameratene.

Aslag Guttormsgaard har også sammen med flere av medlemmene i Duplex skapt og skrevet manus til den tegneserien Familien Ost utgitt på Jippi forlag. Guttormsgaard har også markert seg som en meget aktiv reklameskuespiller, blant annet i en serie med filmer for Telenor.

Kilde: Wikipedia

I Hotel CæsarRediger

Guttormsgaard spilte i 2010 økonomisjef Pål Gottlieb i Hotel Cæsar.

Eksterne lenker Rediger

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki