FANDOM


Båtulykken ble spilt inn i Oslofjorden den 22. november 2012[1], og skjedde i episode 18 og 19 i sesong 30. Episodene var siste episode før sommerferien og første episode etter sommerferien, vist på TV henholdsvis 13. juni og 12. august 2013. Ulykken skjedde i forbindelse med bryllupet mellom Eva Rosenkrantz og Anish Singh.

Bakgrunn Rediger

Eva hadde i lang periode jobbet for Singh som administrerende direktør på Hotel Cæsar. Avtalen var at Eva skulle få kjøpe hotellet av han hvis hun greide å øke omsetningen med 100%. Like før fristen går ut, kontakter Singh Eva. Han er alvorlig syk, og kommer til å dø snart. Hans siste ønske er at Eva gifter seg med han og dermed arver hotellet og pengene slik at han får de ut av India. Hun godtar dette motvillig, med hjelp av sin egentlige ektemann Jens August Anker-Hansen, i håp om å få forlenget tidsfristen for å øke omsetningen.

Flere hadde god grunn til å spolere bryllupet, og ta livet av de ombord.

  • Mai Nguyen Volderhaug ønsket hevn over Eva etter at hun sa opp kontrakten til hennes manns bedrift når det viste seg at hans bedrift ikke holdt det de lovte. Da han senere tok livet sitt, sverget May på å ta Eva sitt liv som hevn.
  • Janne Langangen hadde nylig fått sparken av Eva da det viste seg at hun i lang periode jobbet imot Eva ved å være muldvarp for Singh og vendte de ansatte mot Eva.
  • Arnfinn Lycke ønsket livet av Jens August etter at han fikk lagt inn Arnfinn på psykiatrisk avdeling ved å spille på Arnfinns påståtte galskap etter at broren døde. Jens August brukte hans bedrift Lycke Hotels til å finansiere sitt nyeste prosjekt Forest Park, som skulle gi kapital til å kjøpe Hotel Cæsar tilbake, og brukte kontakter som holdt Arnfinn inne lenge nok til at han fikk gjennomført det.

Hendelsesforløp Rediger

Eva innkaller ledelsen for å informere om bryllupet. I samme øyeblikk sniker Rahul seg inn på båten for å finne ut om faren planlegger noe i bryllupet, siden Rahul har mistanke om at faren prøver å ødelegge livet hans. Senere går alle ombord, og båten går ut på fjorden. Jens August kommer for sent siden personen som skal kjøpe Forest Park er forsinket til kontraktsskriving. Dermed må han kjøre utover med en annen båt, og ringer Eva for å advare henne mot å skrive under på ekteskapskontrakten. Eva mottar ikke beskjeden, og seremonien begynner. Eva oppdager så at Mai er ombord som servitør, men hun forsikrer henne om at hun har tilgitt Eva. Senere oppdager Rahul Mai snike seg ned i motorrommet og tukler med noe. Han finner ut at hun la en bombe der, men i det han skal forsøke å stanse bomben, kommer en ansatt og forstyrrer han. I samme øyeblikk som bomben holder på å gå av, skriver Eva motvillig under på ekteskapskontrakten og Jens August ankommer akkurat for sent til å advare henne. Sekunder senere går bomben av.

Tilstedeværende Rediger

+ andre ukjente ansatte og venner.

Totalt var det 47 passasjerer ombord.[2]

Konsekvenser Rediger

De fleste kommer fra det hele med lettere skader. Mie havner på sykehus og blir lagt i koma, men blir vekket noen dager senere. Anish Singh er bekreftet omkommet. Arnfinn var savnet lenge, men det viste seg etter en stund at han hadde kommet i land. Cecilia, Rahul og Mai ble aldri funnet, og antas å ha omkommet.

Bildegalleri Rediger

Referanser og fotnoter Rediger

  1. 22. november 2012 er oppgitt som bryllupsdatoen både i bryllupsinvitasjonene og i vielsesattesten, vist i episode 18, sesong 30.
  2. Tallet blir vist i en nyhetsreportasje i episode 20, sesong 30. Det er imidlertid usikkert om dette inkluderer blindpassasjeren Rahul.

Se også Rediger

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki