FANDOMBaker Hansen på Hotel Cæsar
Baker Hansen filial Hotel Cæsar
Generell informasjon

Beliggenhet Hotel Cæsar, Kongsbakken 5-13, Oslo
Bedriftstype Bakeri
Åpnet 22. oktober 2014
Nedlagt 21. april 2015
Ledelse
Tidligere eiere Baker Hansen (2014-2015)
Ansatte
Tidligere ansatte Line Halvorsen - Daglig leder (2014-2015)
Kundekrets
Fast kundekrets Sigrid Uldahl
Knut Koppang
Eva Rosenkrantz
Juni Anker-Hansen
Serieinformasjon
Sesonger 31
År 2014-2015


I serienRediger

Line pitcher Baker Hansen til Juni

Line pitcher Baker Hansen. Foto: TV 2

Baker Hansen oppretter høsten 2014 en filial på Hotel Cæsar. Bak kulissene representerte dette produktplassering fra bedriftens side.[1] Det var første (og pr. 2016 eneste) gang det ble benyttet produktplassering i Hotel Cæsar. Det er dermed neppe tilfeldig at Juni fra første stund er imponert over de vidunderlig deilige kakene Baker Hansen kan tilby. Heller ikke er det tilfeldig at Baker Hansens representant, Line Halvorsen, er skrevet som en snill, sympatisk og inntagende karakter.
Baker Hansen

Line står bak disken i Baker Hansen på Hotel Cæsar. Foto: TV 2

Det hele starter med at Hotel Cæsar ønsker å ta i bruk på ny lokalene som tidligere inneholdt Gaius Gym, og søker etter ulike ideer til hva lokalet kan brukes til. Blant de som kommer med et innspill er Baker Hansen, som sender Line Halvorsen som sin representant til et møte med administrerende direktør på Hotel Cæsar, Juni Anker-Hansen, og Eva Rosenkrantz. Under sin pitch til Juni sier Line blant annet at «Baker Hansen og Hotel Cæsar har veldig mye til felles», siden «vi representerer tradisjoner og kvalitet, akkurat som Hotel Cæsar gjør», og Baker Hansen har alltid forsøkt å gi «alle slags folk ... en slags pause, noe ekstra».

Julia Schacts

Alle er velkomne hos Line. Foto: TV 2

Det blir vist hvordan Line med stor omhu gjør lokalet klart til åpning, og allerede i forkant deler hun villig ut kaffekort. På åpningsdagen 22. oktober 2014 går det ikke lenge før hun får kunder, og Baker Hansen-utsalget blir tidlig vist å være godt besøkt, også av de ansatte på Hotel Cæsar.

Tidlig i sin karriere som daglig leder blir Line lei seg ved synet av noen kunder som virker ensomme, og hun ommøblerer utsalget: Hun setter bordene sammen slik at de ensomme vil bli nødt til å sitte ved siden av hverandre, og hun klarer virkelig å få to ensomme mennesker til å finne sammen.

Sigrid på Baker Hansen

Sigrid Uldahl blir stamkunde på Baker Hansen. Foto: TV 2

Sigrid Uldahl blir en hyppig gjest i utsalget, og når det ikke er andre i lokalet, diskuterer hun gjerne livet og kjærligheten med Line. Sigrid forsøker særlig å føre Line sammen med en av de andre stamgjestene på Baker Hansen, nemlig Knut Koppang. Selv om Knut allerede er forlovet med Camilla Holmen, bidrar alle møtene til Line og Knut på Baker Hansen til at det utvikles følelser mellom de to, og til slutt slår Knut opp med Camilla og Line og Knut blir i stedet sammen. (Forholdet varte imidlertid ikke, siden det viste seg at Knut ikke var til å stole på.)
Nedleggelse

En trist beskjed for Line: Baker Hansen legger ned filialen på Hotel Cæsar. Foto: TV 2

Skjønt utsalget virker å gjøre det meget bra, bestemmer eierne seg helt uventet for å nedlegge det våren 2015, fordi de ønsker å satse på et nytt, større utsalg (antagelig i samme område, men Line får av en eller annen grunn ikke tilbud om å bli overflyttet dit, og må se seg om etter ny jobb). Line ender opp med å først arbeide en periode i baren, før hun hjelper Storm med å etablere Café Invictus ved siden av Storms utested Invictus. Dermed har Hotel Cæsar på nytt fått seg en kafé, som en slags erstatning for den nedlagte Baker Hansen-filialen.

Bak kulissene representerer den brå "nedleggelsen" opplagt slutten på den perioden Baker Hansen hadde betalt for produktplassering, og man kan se hvordan manusforfatterne gjør seg flid med å "nedlegge" utsalget på en måte som absolutt ikke skal reflektere negativt på Baker Hansens produkter: Utsalget gikk ifølge Line "så det griner", men de valgte bare å lage et nytt, større utsalg et annet sted.

Referanser og fotnoterRediger

  1. Baker Hansen kjøper seg inn i Hotel CæsarVG Nett 31. mars 2014

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki