FANDOM


Benedikte Merete Hovestad Tangen[1]
Benedicte Merete resepsjonist
Personalia

Navn Benedikte Merete Hovestad Tangen[1]
Kjønn Kvinne
Karriere
Tidligere yrker Resepsjonist (2014-2015) på Hotel Cæsar
Serieinformasjon
Sesonger 30-31
År 2014-2015
Skuespiller Christina BrynildsenI serienRediger

Benedikte er resepsjonist på Hotel Cæsar (og må ikke forveksles med Benedicte Brubak). Hun er skeptisk til Harshad Kapoor da han begynner å jobbe som Concierge på hotellet.

Benedicte Merete

Benedikte Merete i mai 2014.

Etter hvert blir hun imidlertid dypt sjarmert av ham, og begynner å pynte seg for ham. Hun blir sjalu når hun ser ham massere skuldrene til en annen kvinnelig ansatt.

Benedicte trist

Det er tungt for Benedikte å høre at Kapoor ikke er ute etter noe forhold. Foto: TV2

Omsider går det opp for Kapoor at Benedikte holder på å forelske seg i ham, og han setter seg ned med henne og forklarer skånsomt at han ikke er ute etter noe forhold. En tårevåt Benedikte sier at de signalene han sender ut, er altfor lette å misforstå som flørting. De blir likevel enige om å være venner.

Like etter tar Benedikte ut sykemelding, mens Harshad Kapoor plutselig møter en isfront fra de kvinnelige ansatte. Han innser at de har fått inntrykk av at han er rundbrenner, på grunn av noe Benedikte har sagt.

Han oppsøker henne hjemme, uten å oppnå noen avklaring. Siden, da hun kommer tilbake på jobb, passer han henne opp ved personalinngangen og forsøker å snakke ut med henne. Hun går likevel til ledelsen og beklager seg.

Eva kaller Kapoor inn på teppet. Han får forklart sitt perpektiv, men Eva pålegger ham likevel å ikke snakke til Benedikte mer.

Plakater

Harshad unnskylder seg for Benedikte (t.v.) med plakater. Foto: TV2

For den særdeles taleføre Kapoor er det hardt å ikke få snakket ut med Benedikte, så han omgår Evas pålegg ved å vise Benedikte plakater der han har skrevet ordet "unnskyld" på en rekke språk. Hun synes ikke noe særlig om denne gimmicken, men de to får likevel ordnet opp seg i mellom. Benedikte innrømmer at hun likte å se ham svi litt etter at hun følte seg såret av ham, men hun gir uttrykk for at hun er ferdig med saken.

Senere er det Benedikte som gjør ham oppmerksom på at noen tok opp en video av hvordan han viste plakater med "unnskyld", og har lastet den opp på YouTube. Der får den snart to millioner visninger, og Benedikte sier til Kapoor at de har blitt kjendiser!

Senere i sesongen er Benedikte redusert til å være mer som en birolle å regne, men hun er likevel stadig å se i resepsjonen. Blant annet krangler hun og Fiona en gang så flisene fyker, men Monica Nyman stepper inn som fredsmegler. Mot slutten av 2014 ber Arnfinn Lycke, som er alvorlig syk, henne om å bistå i planleggingen av hans kommende bryllup med Birte Lillevik, en oppgave hun tar på seg med glede. På den store dagen hjelper hun også Arnfinn med de aller siste forberedelsene før bryllupet, som riktignok ender med at Bitten forteller Arnfinn sannheten om hennes opprinnelige intensjon med å innlede forholdet og at hun ikke vil gifte seg med ham likevel.

Benedikte og Eva

Benedikte klarer dessverre ikke å stanse verken Eva (t.h.) eller Juni, da de vil opp i toppetasjen på et skjebnesvangert ærend. Foto: TV2

Etter at «Edvin Holte» har flyttet inn i toppetasjen og skiftet system i heisen, er Benedikte blant resepsjonistene som bestyrer nøkkelkortene man trenger for å komme opp dit. Samme kveld som bryllupet mellom Arnfinn og Bitten skulle funnet sted, påstår Eva Rosenkrantz overfor Benedikte at hun er invitert opp av «Edvin», men Benedikte ber om å få en bekreftelse. Dessverre blir hun distrahert et øyeblikk, og Eva lykkes i å snike til seg et nøkkelkort mens Benedikte har ryggen til. Da Juni Anker-Hansen kort tid etter innser at Eva har tatt seg opp i toppetasjen for å ta livet av «Edvin», forlanger også hun å få et nøkkelkort av Benedikte så hun kan hindre Eva i å gjøre noe dumt. Benedikte forsøker først å nekte, i tråd med instruksen hun har fått fra «Edvin» (nå administrerende direktør). Juni truer da Benedikte med oppsigelse, hvis hun ikke omgående lar henne få et nøkkelkort. Benedikte gir etter, men sett i ettertid kunne det ha vært bedre for Juni om hun hadde stått fast på sitt – siden Juni ved en feiltagelse blir skutt og skadet av Eva når heisdørene i toppetasjen går opp.

Da Juni i mars 2015 arrangerer fest for å feire at alt det vonde som rammet familien endelig er over, er Benedikte den som har ansvaret for lista over alle personene som skal delta på festen. Hun er også den som forteller Eva at Kapoor har sagt opp sin stilling på hotellet, fordi han mistet faren og ville overta butikken hans.

Etter dette har ikke Benedikte vært vist på skjermen, selv om Harshad i episode 118, sesong 31 omtaler henne (uten at hun blir vist).

Referanser og fotnoter Rediger

  1. I episode 151, sesong 30 hilser hun på Harshad Kapoor og han sier det fulle navnet hennes. Det er uklart om det bør staves Benedicte eller Benedikte. Stavingen med K forekommer på en plakat Harshad holder opp for henne, men stavingen med C har vært brukt i tekstingen til serien. Skuespiller Christina Brynildsen skriver "Benedikte" med K når hun nevner rollen i sin CV.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki