FANDOM


Hvem er det?

I forkant av historien om de forbyttede blodprøvene ble det sendt en reklame på TV 2. Foto: TV 2

Kalender 26. oktober 2011

Kalenderen i kontorlokalene. Foto: TV 2

Historien om de forbyttede blodprøvene er en hendelse som skjedde over flere episoder (181-184) i sesong 28. Handlingen går ut på at fire Hotel Cæsar-karakterer får beskjed om at deres blodprøver er forvekslet, og siden en av prøvene tyder på blodkreft må de ta en ny blodprøve. I hver enkelt episode får en ny karakter beskjed.

Bakgrunnen til historien er at alle ansatteHotel Cæsar skulle gjennom en helsesjekk som en del av hotellets plan om å gjøre hotellet røykfri. Da flere personer fikk gå foran i køen ble det uklart for legene hvem som var inne når, og derfor oppsto det en forveksling.

Hver episode starter med å vise en kalender som viser datoen 26. oktober 2011, og deretter Juni og Arnfinn inne på møterommet. Det er de som gir beskjedene til de fire ansatte, og i ettertid får vi se hvordan disse takler beskjeden. I slutten av hver episode står Juni og Arnfinn i stuevinduet i Junis leilighet hvor de snakker om personene de har gitt budskapet til.

Eva Rosenkrantz Rediger

I episode 181 (den første episoden) er det Eva Rosenkrantz som mottar beskjeden. Juni velger å fortelle Eva hele sannheten, og ber henne om å være sammen med noen. Eva velger derimot å fortsette dagen som normalt og drar på lunchdate med noen venninner. Da det oppstår rykter blant ansatte, må Eva innkalle alle til møte hvor hun oppklar saken, men avslører ikke hvilken sykdom som ligger bak. Eva skulle egentlig ta fly ned og besøke Jenny i Paris for å spille tennis, men velger istedenfor å dra opp til Jens August. Han derimot ønsker ikke å prate ettersom han har hatt en røff dag.

Pelle Krogstad Rediger

I episode 182 er det Pelle Krogstad sin tur til å få beskjed. Juni velger denne gangen å ikke fortelle hvorfor prøven må tas for å skåne Pelle. Under personalmøtet dukker Pelle opp akkurat i det Eva avkrefter at sykdommen er smittsom, og Pelle går til Juni og får vite at det er snakk om leukemi. Pelle frykter for at han kan dø av leukemi og da er det ingen som kan ta hånd om hans barn Cecilia. Han spør Juni om hun kan ta ansvaret dersom noe skulle skje, noe hun svarer ja til.

Runa Jørgensen Rediger

I episode 183 får Runa Jørgensen beskjed om at hun også må ta en ny blodprøve. I likhet med Pelle velger de å ikke fortelle hvorfor hun må ta den på nytt, men Eva forteller Runa sannheten etter personalmøtet. Nyheten kommer kort tid etter at Runa kom inn på LIPA (en musikkskole i England), og Bea ønsker å feire dette på kvelden. Vanessa er sjalu på Runa fordi hun og Storm var og spiste middag dagen før for å feire, og Vanessa (som ikke vet noe om prøvene) reagerer med å legge ut et blogginnlegg der hun ønsker Runa død. Bea reagerer sterkt på dette og ender opp med å klaske til Vanessa, noe Roger blir sint på Bea for. Da Runa kommer hjem, er det kun Bea som er hjemme, og Runa tar kaken som var beregnet til festen og spiser den gråtende på rommet sitt.

Storm Anker-Hansen Rediger

I episode 184 er det Storm Anker-Hansen som får den siste beskjeden. Han sier det går greit, men etter han kommer ut ifra kontoret svartner det til for han. Han forteller Jens August at han ønsker å avlyse prosjektet fordi han er 100% sikker på at han kommer til å dø. Han stormer opp på hotelltaket og stiller seg på kanten. Jens August får snakket ham ned fra taket og får ham til å ta blodprøven.

Resultat Rediger

Runa på sykehuset

Runa behandles for leukemi på sykehuset.

I episode 185 får alle fire telefon fra sykehuset om resultatet av blodprøven. Det viser seg at Runa er den som har leukemi.

Hun blir i episode 1 i sesong 29 innlagt på sykehus for videre behandling. Vanessa, som i sjalusi hadde sagt og skrevet at hun ønsket Runa var død, blir sjokkert da hun får høre nyheten. Hun kommer til sykehuset for å be om tilgivelse. Runa bærer ikke noe nag til henne. Dette er på mange måter starten på Vanessas utvikling vekk fra å bare være grunn og selvopptatt, mot å bli et bedre og modnere menneske.

Runa blir erklært kreftfri senere i sesongen. Men kreften kommer snart tilbake, og bare en beinmargtransplantasjon kan kanskje redde henne. Bea får til slutt tak i Runas biologiske far, Jan Stang Engeland, som kan ha en matchende beinmarg. Imidlertid nekter han å la seg teste, siden uansett ikke ville gi datteren sin beinmarg pga. livssynsspørsmål (han tror ikke på skolemedisinen og mener det er galt å overføre vev fra ett menneske til et annet). Bea blir så fortørnet at hun slår ham ned, og mens han er bevisstløs, blir beinmargen hans testet og viser seg å matche Runas. Hun får så beinmarg fra faren. Dessverre dør Engeland av skadene Bea påførte ham, og hun må gå i fengsel for mord.

Etter beinmargtransplantasjonen blir Runa igjen erklært kreftfri, men det varer ikke nå heller. Kreften kommer tilbake enda en gang, og legene har ikke lenger noen behandling å tilby. Runa ønsker å dra bort og dø i all stillhet på et hjem, men det blir etter hvert kjent hva som foregår. Hun utånder til slutt på et hotellrom, med Storm ved sin side.

Runas bortgang

Runa dør av kreft

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki