FANDOM


Hotel Cæsar var generelt en forholdsvis «realistisk» serie som normalt ikke tok opp overnaturlige fenomener. Unntaksvis skjedde det imidlertid ting som i det minste reiste spørsmålet om noe overnaturlig hadde hendt.

Rom 513 Rediger

Solruns venninne på 513

Skyggen av en kvinne viser seg på rom 513. Er det Elin Hermansens spøkelse?

Hotellrom 513 sies å være hjemsøkt av en Elin Hermansen, som omkom der under hotellbrannen i 1988. Thomas Hildring, Knut Arne Olsen, Tove Jensen og Benedicte Brubak gikk inn på 513 for å spille inn en film i stil med The Blair Witch Project. Da de til sist rømte rommet i skrekk og lukket døren etter seg, fikk seerne kort observere skyggen av en kvinne i det tomme rommet, som om Elins ånd virkelig spøker der inne. Dette er trolig det mest «uforklarlige» fenomenet i seriens historie: Den umulige skyggen ble ikke sett av noen andre enn TV-seerne selv, og siden de står utenfor serien som «objektive» iakttagere, kan ikke skyggen forklares som en vrangforestilling noen karakter i serien hadde. I seriens nest siste episode befinner en spøkelsesaktig kvinnelig skikkelse seg på rom 513. Samtidig åpnes døren og av seg selv. Den halvgjennomsiktige kvinneskikkelsen kan knapt forklares rasjonelt på noen måte, så dette virker som den endelige bekreftelsen på at spøkelset på rom 513 var "virkelig".
Rom 513, ep. 49, ses 34

Kvinnen på 513 i nest siste episode.

Syner av Georg Rediger

Georg Anker-Hansen har gjentatte ganger opptrådt i serien etter sin død i 1999, enten i drømmer eller i faktiske syner.

På en og samme natt i 2004 (i episode 1000) hadde både Astrid, Juni og Jens August drømmer der Georg kom til dem. At de alle «tilfeldigvis» skulle drømme om Georg den samme natten, virker usannsynlig. I Jens Augusts drøm kom Georg dessuten med en profeti som viste seg å slå til: Han så sin sønn sitte i fillete klær på en øde øy. Dette var ikke noe Jens August selv kunne vite på forhånd. Faktisk ble han sittende på en øde øy i lengre tid etter at flyet han skulle ta til Brown Islands, styrtet i havet pga. sabotasje.

Georg513

Georg, slik Jens August så ham på rom 513.

I 2014 hadde Jens August nok en gang syner av Georg, da han var forstyrret etter en DNA-prøve som lot til å vise at han likevel ikke var Georgs sønn. (Prøven viste seg å være forfalsket.) Han låste seg en gang inn på rom 513 og fant det uforklarlig fullt av eldre herrer i lystig lag. En av dem vendte seg mot ham og viste seg å være Georg, som sa til ham at «Hotel Cæsar gjør noe med deg». Dette siste synet kan imidlertid forklares med at Jens August bare var mentalt ubalansert, siden «Georg» denne gangen ikke kom med noen nyttige utsagn eller korrekte forutsigelser.

En kompliserende faktor er imidlertid at da Juni hadde hallusinasjoner etter en hodeskade i episode 3000, syntes hun at familiebildene på veggen kom til live og Georg fremførte nok en gang akkurat den samme replikken: «Hotel Cæsar gjør noe med deg.» Siden ingenting tyder på at Jens August hadde fortalt Juni om detaljene i sitt eget syn, kan man lure på om det ikke likevel foregår noe uforklarlig.

Runas død Rediger

Engle-Runa

Engleaktig Runa i Storms drøm like før hun dør: «Det går bra. Alt går bra!»

Da Runa Jørgensen lå døende av leukemi, fikk Storm et drømmesyn av en engleaktig Runa som fortalte ham: «Det går bra. Alt går bra!» Deretter var det som om Runa fordunstet og ble borte (kanskje et tegn på at hun snart skulle forlate denne verden), og Storm våknet.

Noe som antyder at dette faktisk var en slags mental kontakt og ikke bare en tilfeldig drøm fra Storms side, var at Runa samtidig våknet opp i sin egen seng og sa til Vanessa: «Jeg så Storm!»

Drømmesynet førte til at Storm kom til Runa og var den eneste som satt hos henne da hun døde.

Etter Runas død leste forskjellige personer rundt om på hotellet forskjellige avskjedsbrev hun hadde skrevet. Da Jens August leste sitt brev, satte en due seg til utenfor vinduet hos ham, som om den på en eller annen måte representerte Runas sjel. Jens August ble i så fall den første som fikk sett Runas sjel i Hotel Cæsar.

Fjernhealingen av Arnfinn Rediger

Bitten healer Arnfinn

Bitten og gruppen hennes forsøker å fjernheale Arnfinn, og kanskje de lyktes.

Da Arnfinn Lycke var dødssyk, forsøkte den alternativt orienterte kvinnegruppen til Bitten å utføre en «fjernhealing» på ham. Samtidig som de holdt på med sin felles konsentrasjon, virket det som om Arnfinn fikk en reaksjon, selv om det for ham var som et kraftig illebefinnende. En tid senere viste det seg imidlertid at sykdommen hans var helt borte, som om fjernhealingen faktisk hadde lykkes. (Like etter at han fortalte Bitten dette, havnet han imidlertid i sjøen og forsvant, som om det uansett var hans skjebne å dø nå.)

Synet av Arne Marcussen Rediger

Marcussens gjenferd

Arne Marcussen opptrer som "gjenferd" på halloween 2015, hvis det ikke bare var Ninnis fantasier.

På halloween 2015 hadde Ninni Krogstad syner av Arne Marcussen som hun drepte på maskeradeballet mange år tidligere. Hun hadde forsøkt å fortelle bare en frisert versjon av sin egen livshistorie til sin daværende kjæreste Atle Søgård, men «Arne» sa til henne at ingen kunne unnslippe sin fortid. Det var tydelig at ingen andre enn Ninni selv kunne se ham, så det forblir et åpent spørsmål om dette var en projeksjon av Ninnis dårlige samvittighet eller et «ekte» spøkelse. Synet førte i alle fall til at Ninni brøt sammen og endelig fortalte Atle om drapet og fengselsoppholdet.

Synet av Kåre Krogstad Rediger

Skjermbilde (1919)

Mens hun ligger i koma på sykehus etter en hodeskade, har Juni en indre visjon av en mann hun ennå ikke har møtt, men som hun vil møte siden.

I episode 3000 har Juni slått hodet og kjemper for livet på sykehus, men har samtidig surrealistiske hallusinasjoner fra en slags musikal-verden der hun selv er med. Under en familiemiddag i toppetasjen kommer hun kort ansikt til ansikt med Kåre Krogstad og spør om de to har møttes. Han svarer nei, men sier at de ses til høsten (dvs. i episodene som skulle gå over sommeren). Rasjonelt sett er det ingen forklaring på hvordan Juni skulle kunne hallusinere om en mann hun aldri hadde møtt, eller på forhånd vite at hun kom til å treffe ham om noen måneder. Hun må dermed ha hatt et kort tilfelle av prekognisjon eller «synskhet» midt i sine hallusinasjoner.

Addendum I: Eksorsisme i leiligheten der Arnfinn hadde bodd Rediger

Da Mie Andersen og Albert Lunde bodde i den tidligere leiligheten til Arnfinn Lycke, syntes de at de fremdeles følte den antatt døde Arnfinn der, så de fikk utført en slags eksorsisme i leiligheten. Imidlertid viste det seg at Arnfinn faktisk var lys levende, selv om han hadde vært savnet en stund. Dette var derfor bare et eksempel på tro på overnaturlige fenomener innad i serien. I høyden hadde Mie en uforklarlig «følelse» av at Arnfinn ennå var til stede i verden, men siden hun trodde han var død, tolket hun det som at han måtte være der som gjenferd.

Addendum II: Liv Lilands «spøkelse» Rediger

Etter at Liv Liland ble drept i en ulykke, var det flere scener der den døde Liv var «til stede» sammen med sin (enke)mann Jens August. Det virker imidlertid som om dette bare symboliserte at Jens August ennå tenkte på henne, og samtalte med henne i tankene. Han så ikke «egentlig» hennes spøkelse.