FANDOM


Dobbeltgjengerne

Anti-Eva

Foto: TV2.

En reklame for Hotel Cæsar fra 2012 viser bilder av noen av skuespillerne i ganske andre roller enn deres vanlige rollefigurer. Bildene kan ikke ha noen "kanonisk" status innenfor det vanlige Cæsar-universet. Bildene kan tolkes som å vise utvalgte karakterers alter ego, det de ønsker eller frykter mest, eller hva de har potensiale i seg til å bli. Bildene ble vist på 1200 plakater over hele Norge, og også trykt i blader og aviser.

Jens August Anker-Hansen blir vist som prest. Storm Liland Anker-Hansen blir vist som en lykkelig pappa (?) som leser for to små barn. Juni Anker-Hansen blir vist som en frysende, forkommen tigger. Vanessa Nyman blir vist som lege (eller kirurg). Eva Rosenkrantz fremstår som en nattklubbdanser.

Anti-Jens August

Foto: TV2.

Anti-Jens August: Presten Rediger

Jens August blir vanligvis skildret som en svært kynisk person, men blir her isteden vist som en muligens mild mann i prestedrakt, inne i en kirke. Det kan imidlertid diskuteres om smilet er vennlig eller sleskt.

Den vanlige Jens August har til tider gitt uttrykk for en slags religiøs tro. Etter at hans kone Liv Liland led en brå og tragisk død, sa han at han regnet med å få møte henne igjen. Jens August har også oppvist en viss bibelkunnskap. Etter at han følte seg forrådt av Arnfinn Lycke som hadde kopiert planene for Jens Augusts prosjekt Anker Island, siterte Jens August Bibelen for den angivelig kristne Arnfinn: "Hevnen er min, jeg skal gjengjelde, sier Herren" (Romerne 12,19).

Om Jens August i et annet univers kunne ha blitt prest, forblir det uavklart om han i så fall ville vært en mild og saktmodig mann, eller om han også da ville brukt sine talenter for å bli en kynisk manipulator av samme type som Arne Marcussen.

På bildet slipper Jens August sølvpenger ut av en pung, en tydelig henvisning til historien om Judas. Dette kan vise til hvordan han planla å svikte familien og opprette sitt eget hotellimperium sammen med Storm.

Merk at også et annet promobilde for Cæsar, Nattverden, henspiller på bibelske motiver.

Anti-Storm

Foto: TV2.

Anti-Storm: Pappaen Rediger

Storm blir vist med to små barn, som han smilende leser for. Hvis barna skal oppfattes som hans egne, er Storm her blitt en lykkelig pappa.

Storm trodde en stund at Gjert Mykland var hans sønn, men en DNA-prøve avslørte at han ikke var faren likevel. Da Vilde forlot Oslo, var hun gravid med Storms barn, men Storm fikk ikke vite at han skulle bli far, siden Vilde gav alle inntrykk av at hun tok abort (først mange år senere fikk han vite om datteren Vilja). Cecilie Dahr Hove var gravid med Storms barn, men tok abort uten å rådføre seg med ham, noe som satte forholdet deres på en hard prøve da Storm ble klar over det.

Siden var Cecilie igjen gravid med Storm, og denne gangen ønsket de begge inderlig å ha barnet, selv da det viste seg at Cecilie hadde livmorhalskreft. Hun ville ha måttet ta abort for å få behandling, men valgte å utsette behandlingen til barnet var født, selv om hennes egen sjanse til å overleve ble mindre. De kalte på forhånd barnet Håp. Dessverre omkom både Cecilie og hennes ufødte barn siden i brannen på Ankerseteren.

Bildet av Storm som lykkelig far til flere små barn kan derfor tolkes som å gjelde hva han inderlig ville ønsket å være, og hva han faktisk kunne vært, dersom skjebnen hadde vært blidere. Man kan tenke seg at gutten på bildet er Gjert, som i en annen verden var Storms barn, og at piken er Håp, som Cecilie i en annen virkelighet klarte å bære fram.

Anti-Juni

Foto: TV2.

Anti-Juni: Tiggeren Rediger

Juni blir vist som en tigger, muligens kald og forfrossen der hun sitter med et pledd rundt seg.

Om hun ikke er direkte snobbete, er den vanlige Juni i alle fall seg svært bevisst om sin sosiale posisjon. Mye av hennes identitet er bygd opp om hennes stilling som medlem av den "fornemme" Anker Hansen-familen. Bare det å skulle bli degradert til en vanlig lønnsarbeider ville vært et fryktelig fall for Juni. Å skulle måtte tigge er utenkelig.

Realistisk sett, i velferdsstaten Norge, er det vanskelig å tenke seg at et menneske med Junis bakgrunn noen gang kunne falle så dypt at hun måtte sitte med en kopp på gaten og tigge. Det eneste som kanskje kunne ødelegge henne så totalt, måtte vært at hun nok en gang skulle rote seg ut i alkoholisme.

Bildet kan derfor antas å beskrive Junis aller største frykt og verst tenkelige fornedrelse.

Anti-Vanessa

Foto: TV2.

Anti-Vanessa: Legen Rediger

Vanessa blir vist som lege, spesifikt muligens kirurg eller anestesilege. Det alvorlige ansiktsuttrykket gjør at hun fremstår svært mye mer voksen, moden og seriøs enn den hormonelle og selvopptatte bloggjenta hun var i begynnelsen.

Året etter at dette bildet ble offentliggjort, fikk seerne for første gang se Vanessa være virkelig selvoppofrende: Hun slet seg ut med å stelle den døende Runa Jørgensen, og selv om hun naturligvis ikke var lege, gjorde hun alt hun kunne for å pleie sin stesøster.

I Sesong 31 (2014) ble det klart at Vanessa faktisk har en IQ på 140, og trolig lett kunne ha gjennomført et legestudium, hvis hun kunne fokusere på det.

Bildet av Vanessa som lege kan tolkes som en antydning om det enorme potensialet som faktisk bor i henne. Enda så umoden og overfladisk hun først virket, kan Vanessa velge å være en kraft for det gode, og i så fall vil hun kunne utrette store ting i verden og virkelig hjelpe andre.

Anti-Eva2

Foto: TV2.

Anti-Eva: Nattklubbdanseren Rediger

Eva blir vist som lettkledd nattklubbdanser.

Bildet later til å forutsi "Skal vi danse"-invitasjonen karakteren fikk og treningen hun gikk gjennom (selv om Eva naturligvis aldri opptrådte i noen slik drakt som dette). Invitasjonen ble imidlertid trukket tilbake da Hotel Cæsar ikke kunne få ferdig den revyscenen som skulle vært brukt til å ta opp programmet.

Det er mulig å tenke seg at Eva, som til tider kan virke ganske prektig, innerst inne bærer på en undertrykt drøm om å være en "dirty" femme fatale som kan forføre alle hun vil. I så fall antyder bildet at hun innerst inne ikke er så prektig likevel.

I sesong 33, våren 2016, fatter Eva plutselig interesse for pole-dancing, gjerne assosiert med strippeklubber.

Bildet kan også alludere til det faktum at skuespiller Rudy Claes i mange år var profesjonell danser.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.