FANDOM


Eivind Jordal
Jordal01
Personalia

Navn Eivind Jordal
Kjønn Mann
Bosted Ukjent fengsel
Serieinformasjon
Sesonger 2
År 1999
Skuespiller Jørn MorstadFør serien Rediger

Eivind Jordal er en knallhard type, og har ikke noe forhold til at han volder andre mennesker sorg og smerte. Det skjedde noe med Eivind i barndommen, noe som gjør at han mangler evnen til medfølelse. På barneskolen gikk Eivind og Ragnar Lunde i samme klasse. De var rake motsetninger. Ragnar Lunde var alltid litt redd for Eivind. Eivind, på sin side, avskydde Ragnar – klassens ordensmann og frøkens gullgutt.

Det er ikke noe i veien med Eivinds intelligens. På mange måter er han en svært begavet mann. Han lærer raskt, er god til å snakke for seg, og kan opptre dannet. Han tenkte en stund på å bli skuespiller, men ble kastet ut fra teaterskolen etter å ha kommet med trusler mot inntakskomitéen.

Siden havnet han på skråplanet. Narkotika, innbrudd, bankran og vold. Til dels grov vold. Under et bankran skadet han et annet menneske, og havnet i fengsel. Men etter åtte år hadde Eivind fått nok, og rømte under permisjon litt før påsken 1999.

I serien Rediger

Eivind Jordal, maskert med bart og skjegg, utga seg for å være prest og han og tre medarbeidere - Jarle, Gaute og Siri - sjekket inn på Hotel Cæsar i 1999. En pikkolo fikk mistanke om deres intensjoner, men Ragnar, som er hotellets sjef, tok det ikke alvorlig. De fikk greie på at en safe på hotellet ikke var tømt på en stund, og de ser sitt snitt til å utføre et ran. De drar opp til kontorene på hotellet, og truer Ragnar til å gi ham pengene fra hotellets safe. Alle ranerne ble tatt utenom Eivind Jordal, som klarer å komme seg unna. Pikkoloen Henning tar tilbake pengene, og Eivind blir lurt. Henning gjemmer pengene i skapet sitt, og forteller ikke hotelledelsen at det er han som har dem. Senere blir Eivind funnet og satt i fengsel.

Eivind01

Eivind Jordal i forkledning.