FANDOM


Episode 1000 av Hotel Cæsar ble sendt på TV 2 24. september 2004 som den femtende episoden av sesong 17. På grunn av denne spesielle begivenheten, gjorde Georg Anker-Hansen comeback i drømmene til noen av karakterene.

Episodeinfo

Cæsar til 1000!

Kveldens episode nummer 1000 av Hotel Cæsar er av en annen verden. Det er flere enn én som får hjertet i halsen når ingen ringere enn Georg Anker-Hansen viser seg igjen - fem år etter sin død.

Når TV 2 i kveld viser episode nummer 1000 av Hotel Cæsar, er det helt unikt i nordisk tv-sammenheng. Aldri før har en drama-serie blitt laget i så mange avsnitt, og at serien i tillegg fremdeles er en enorm suksess, gjør det ekstra spesielt. Etter 1000 episoder og snart seks år på skjermen, er det fremdeles en halv million nordmenn som benker seg foran tv´en hver kveld for å følge intrigene rundt familien Anker-Hansen.

For å markere den spesielle begivenheten, ønsket serieskaperne å gjøre jubileumsepisoden helt spesiell, og det har den blitt - faktisk av en annen verden. Episode nummer 1000 tar utgangspunkt i noen av Anker-Hansen familiens medlemmer, og hvor de befinner seg i livet akkurat nå.

Merkelig natt under fullmånen

Det lyser fullmåne over Oslo denne kvelden - over Hotel Cæsar og Ankerseteren.

Jens August har kjærlighetsproblemer, som vanlig. Han elsker Eva, samtidig som han vil elske med May. Han vil bli trøstet fordi hans kongstanke "Expo Ekeberg" er blitt stoppet. Han vil bli tilfredsstilt som den mannen han er. Georg forteller også at han kan se Jens August på en øde øy i fillete klær, noe som også skjer.

Søsteren hans, Juni, sliter med blandede følelser overfor sin Christian. Hun slites mellom varmen og sjarmen hans på den ene siden, og hans ustadige temperament og utbrudd på den andre. Han er alkoholiker som henne selv, og hun vet ikke hvor mye hun skal tolerere og hvor mye skal hun tilgi. Juni vil ikke ha det sånn som hun har det nå. Hun orker ikke leve med de ånder og spøkelser som Christian synes å se denne kvelden. Juni vil leve, hun vil elske.

Bestemor Astrid har andre bekymringer. Hun kjenner at hun begynner å bli gammel. Hun har begynt å glemme ting, og gir i blant et forvirrende inntrykk. Hun skammer seg når hun innser at omverden ser dette, og lurer på om det snakkes om det på huset. Blom forsøker å få opp humøret hennes, men uten hell. Astrid er sliten. Dessuten har hun en merkelig uro i kroppen. Hun værer et eller annet som påkaller hennes oppmerksomhet. Forbannede måne! Hvorfor har hun alltid så vondt for å sove når månen lyser full og klar?

Georg er tilbake

Men Astrid sovner til slutt, og det blir en annerledes søvn. Ikke bare for Astrid, men også for Juni og Jens August. Ingen ringere enn Georg Anker-Hansen, Astrids sønn, de to andres far, besøker dem i søvne, fem år etter sin død. Og han har mye på hjertet.

Handlingsresymé Rediger

Det er fullmåne over Oslo, over Hotel Cæsar og over Ankerseteren. Jens August har kjærlighetsproblemer, og sliter med å bli dratt mellom to kvinner. Det er Eva, som han elsker, samtidig som han vil elske med May. I drømmen påstår Georg indirekte at May er gravid, noe som senere viser seg å være sant.

Juni sliter med blandede følelser overfor kjæresten sin, Christian. Hun slites mellom varmen og sjarmen hans på den ene siden, og hans ustadige temperament og utbrudd på den andre. Han er alkoholiker like mye som henne selv, og hun vet ikke hvor mye hun skal tolerere og hvor mye hun skal kunne tilgi. Hun orker ikke leve slik hun har det nå.

Astrid har andre bekymringer. Hun merker at hun begnner å bli gammel, hun har begynt å glemme ting, og skammer seg når omverden ser dette. Hun har en merkelig uro i kroppen - og klarer ikke å sove. Men Astrid sovner til slutt, og det blir en annerledes natt for henne, Juni og Jens August da ingen andre enn Georg dukker opp - og forteller dem om hva som vil skje i fremtiden...

Dagen etter viser det seg at alle har hatt en drøm om Georg, men Jens August nekter å ha drømt når Juni og Astrid spør ham.

100001

Se også: Rediger