FANDOMEvas leilighet
Arnfinns leilighet
Generell informasjon
Beliggenhet Oscars gate 39[1], Frogner, Oslo
Botype Leilighet
Rom Stue
Gang
Kjøkken
Soverom x3
Beboere
Nåværende beboere Eva Rosenkrantz (2014-)
Tidligere beboere Arnfinn Lycke (2011-2012, 2012-2013, 2013)
Cathrine Hove Rosenkrantz (2011)
Cecilia Hove (2011)
Runa Jørgensen (2012)
Måne Lillevik (2012)
Sol Lillevik (2012)
Tom Lycke (2011-2012)
Monica Nyman (2012)
Jens August Anker-Hansen (2013)
Juni Anker-Hansen (2013, 2016)
Albert Lunde (2013)
Mie Andersen (2013-2014)
Edvin Holte (2014)
Sarayu Kapoor (2015)
Jenny Augusta Anker-Hansen (2014-2016)
Harshad Kapoor (2015-2017)
Kai Lundby (2016-2017)
Serieinformasjon
Sesonger 27-34
År 2011-2017


I serien Rediger

Evas leilighet kom inn i serien i januar 2011 som Arnfinn Lyckes kontorleilighet. Leiligheten ligger på Frogner i Oslo, og adressen er Oscars gate 39. Den ble benyttet av Arnfinn som et alternativt sted å gjøre forretninger, i tillegg til hans privatbolig i Sandefjord. Da hans kone dør i 2010 og han arver en større aksjepost i Anker-Hansen konsernet blir han involvert i såpass mange forretninger i hovedstaden at han og sønnen Tom nærmest bosetter seg der.

Senere flytter også Cathrine Hove Rosenkrantz inn når hun og Arnfinn innleder et forhold, og når Cecilia Hove blir født blir hun også boende her. Når Cathrine og Arnfinns forhold går i oppløsning, flytter både hun og Cecilia ut. Etter at Arnfinn innleder et forhold med Juni Anker-Hansen året etter flytter Arnfinn inn til henne, og overlater leiligheten til Tom. Toms kjæreste Runa Jørgensen flytter først inn, men samboerskapet skal lede til slutten på forholdet og hun flytter ut bare noen dager senere.

I mellomtiden har også Junis barnebarn Sol og Måne flyttet inn hos Juni, noe Arnfinn ikke er helt fornøyd med. Dermed ber han Tom å la de to flytte inn hos han, noe han går med på. Senere i 2012 innleder Arnfinn et forhold til Monica, som etter hvert flytter inn. Forholdet varer ikke lenge, og Arnfinn blir så boende der alene. Mens Arnfinn er på psykiatrisk avdeling våren 2013, lurer Jens August til seg selskapet hans, og flytter også inn i leiligheten. Han flytter imidlertid ut kort tid etter, da Hotel Cæsar overtar leiligheten i forbindelse med salget av Forest Park.

Albert Lunde flytter inn, og ønsker å bo der sammen med sin kjæreste Mie Andersen. Mie er skeptisk til å flytte inn ettersom Arnfinn kun er meldt savnet etter eksplosjonen som skjedde under bryllupet mellom Eva Rosenkrantz og Anish Singh, men velger likevel å flytte inn. Arnfinn dukker så plutselig opp og blir boende noen dager med Albert og Mie. Kort tid etter dette kommer Juni Anker-Hansen tilbake fra en privatklinikk i Sveits og flytter inn i leiligheten. Da Juni forteller Mie at hun er for god for Albert kaster Albert henne ut. Albert reiser tilbake til Goa og senere velger også Mie å flytte tilbake til sitt barndomssted Verdal. Leiligheten står tom i lengre tid, inntil Edvin flytter inn og samtidig pusser opp leiligheten. Egentlig har Edvin lyst på Toppetasjen, derfor tilbyr han Eva og Jenny Augusta leiligheten mot at han får bo i Toppetasjen.

Eva ønsker ikke flytte, men takket være Edvins manipulasjon av Juni blir hun nødt til å ta med seg Jenny og dra til Oscarsgate. Etter at Edvin blir avslørt og skutt er det Juni selv som flytter inn i Toppetasjen, og Jenny og Eva blir værende i Oscarsgate, der Harshad Kapoor etter hvert flytter inn som Evas samboer.

I 2015 blir leiligheten renovert til en lysere stil.

I 2016 flytter Eva og Harshads fostersønn Kai Lundby inn. Mot slutten av året flytter Jenny til New York, mens på nyåret i 2017 flytter også Kai ut etter å ha fått nye fosterforeldre i Sandefjord. Ikke lenger etter blir det slutt mellom Eva og Harshad, noe som gjør at Harshad også flytter ut. Eva blir dermed boende alene i leiligheten.

TriviaRediger

  • Studioet som ble brukt til Evas leilighet var tidligere Ankerseteren.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Fasaden som brukes for å vise bygget der Arnfinns kontorleilighet ligger, er Oscars gate 39. Denne adressen har og blitt vist i serien på brev adressert til naboleiligheten. I den korte tiden Edvin bodde der, ble adressen "Oscars gate 39" til slutt også nevnt i dialog.