FANDOM


Familien Hove

Tre medlemmer av Hove-familien, fra venstre: Cathrine, Tom Ivar og Cecilie.

Det første medlemmet av familien Hove dukket opp 25. januar 2008 i form av businessmann Tom Ivar Hove. Skjønt Tom Ivar er både født og oppvokst i Italia, tyder etternavnet på at slekta opprinnelig er fra Norge.

Hove-familien er en tydelig forretningspreget familie med en forkjærlighet for Italia. Ferdighetsmessig har både Tom Ivar Hove og datteren Cathrine vist seg dyktige nok til å drive en verdensomspennende hotellkjede. Det har vist seg at de har en tendens til å ville gå kanskje litt for langt for bedriften og pengenes skyld, og verken far eller datter har gått av banen for å ty til ulovligheter for å realisere prosjekter og drømmer. I forretningstiden kan det være lett å glemme familien, og skjønt det aldri har blitt verken bevist eller bekreftet, har det blitt antydet ved flere tilfeller at Tom Ivars tidligere kone og mor til Cathrine og søsteren Cecilie, Greta Dahr, som slet med psykiske problemer, tok livet av seg fordi eller delvis fordi Tom Ivar ikke stilte opp nok for familien.

Karakterer i serien Rediger

Fire medlemmer av familien har opptrådt i serien.

Tom Ivar Hove Rediger

Utdypende artikkel Tom Ivar Hove.

Født 24. mars 1953 og oppvokst i Italia. Tom Ivar startet opp Rucola-kjeden etter å ha jobbet i hotellbransjen i en periode. Kjeden opplever stor suksess og blir kjent som en billigkjede. For han er det viktig å holde alt så billig som mulig. Han gifter seg med Greta Dahr og får døtrene Cathrine og Cecilie. Skjønt han har familien kjær, har han blitt beskyldt for å ikke vise den nok oppmerksomhet. Skylden for at Greta senere ble mentalt syk og begikk selvmord, ble også lagt på ham.

Hove fusjonerer med Anker-Hansen konsernet i 2008. Han blir samme året diagnostisert kreftsyk og trenger etter en operasjon ny beinmarg. Får han ikke det snarest, mulig vil han dø, så begge døtrenee lar seg teste for å se om de har matchende DNA og kan redde faren. Mens Cecilies beinmarg ikke stemmer overens med farens, gjør Cathrines det. Cathrine er imidlertid overbevist om at faren setter Cecilie høyest av de to, og den store arven han vil etterlate om han skulle gå bort, frister også. Hun lyver om resultatet og sier det var negativt, men angrer senere og skriver et forklarende brev til faren. Tom Ivar finner imidlertid DNA-resulatet før han leser brevet, og rasende konfronterer han Cathrine på hotellrommet hennes. De har en krangel, og etter at han har lovet Cathrine å gjøre henne arveløs, stormer han ut av rommet. Cathrine tar ham igjen på vei ned trappa til hotellobbyen og kommer til å skubbe ham ned da krangelen starter opp igjen.

Som følge av fallet havner han i koma, og da han våkner, reiser han umiddelbart til Italia for å prøve en siste gang å skaffe til veie en matchende benmarg. Han mislykkes og dør den 19. november. I Italia kremeres han og sendes i urne tilbake til Norge.

Cathrine Hove Rosenkrantz Rediger

Utdypende artikkel Cathrine Hove Rosenkrantz.

Født på midten av syttitallet. Cathrine er om mulig enda mer besatt av forretningene enn faren. Da hun arver halve farens formue og hotellaksjer starter hun raskt opp sin egen kjede, Black Diamond. I prosessen med å starte og bygge opp kjeden bryter hun loven ved flere anledninger, blant annet ved utpressing og innleiing av overfallsmenn. Black Diamond går etter hvert konkurs, og Cathrine innleder et forhold til Hans-Herman Rosenkrantz, mannen som kjøpte hennes aksjer i Hotel Cæsar. Hun gifter seg med ham når Hans-Herman ligger for døden, og tar Rosenkrantz-navnet. Cathrine ser lenge ut til å ha lite til overs for søsteren, men etter Cecilies død i 2010 sverger hun ved hennes grav å ta knekken på familien Anker-Hansen, som hun klandrer for Cecilies død.

I 2011 blir hun mor, etter tilfeldig sex med portieren Pelle Krogstad; barnet døpes Cecilia etter søsteren. Hun overbeviser forretningsmannen Arnfinn Lycke om at han er faren som et ledd i en større plan om å sikre seg deler av formuen hans, men hun blir avslørt. Etter dette mister hun interessen for barnet, og lar barnefaren få full foreldrerett. Etter å ha avverget en planlagt eksplosjon hun selv stod bak på Fugleholmen Eco Retreat, kjører hun i 2012 ned og dreper stedatteren Hermine Rosenkrantz og havner i fengsel.

Cecilie Dahr Hove Rediger

Utdypende artikkel Cecilie Dahr Hove.

Født som den yngste av Hove-søstrene den 25. juni 1982. Cecilie er faren og søsterens rake motsetning, og bryr seg ikke om forretninger. Hun sto angivelig moren svært nær og har tatt etternavnet hennes. Fest, venner og reising er ting som står høyt på prioritetslisten hennes, noe Cathrine har lite til overs for. Skjønt de fleste andre gjør det, ser ikke Cecilie det onde i Cathrine.

Hun omkommer på tragisk vis den 19. mai 2010 under en brann, mens hun venter barn med kjæresten Storm.

Cecilia Krogstad Rediger

Cecilia var Cathrines datter, født den 24. oktober 2011. Hun var oppkalt etter sin avdøde tante, Cecilie Dahr Hove. Hun fødtes som datter av Cathrines forlovede Arnfinn Lycke, men det kommer fort frem at det i virkeligheten var portieren Pelle Krogstad som var barnets far. Når dette ble bevist, sa Cathrine fra seg foreldreretten, og Cecilia ble overlatt til faren, Pelle Krogstad. 22. november 2012 forsvant hun etter en eksplosjon i en båt på Oslofjorden og ble antatt omkommet.

Slektsavstamning Rediger

1. generasjon Rediger

2. generasjon Rediger

3. generasjon Rediger

Referanser Rediger

  1. I episode 153, sesong 26 oppretter Cathrine en profil på en datingnettside som hun kaller cat34.
  2. Basert på Dagnys dødsannonse og Pelles utsagn om at Cecilie og Dagny døde samtidig. Dette referer til datoen omkring da innspillingen fant sted. TV-seerne fikk vite om Cecilies dødsfall 24. januar 2011.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki