FANDOM


Gabriel Munthe
Gabriel Munthe
Personalia

Navn Gabriel Munthe
Kjønn Mann
Karriere
Yrke Complete The Circle
Tidligere yrker Konsulent for Hotel Cæsar (2015)
Familie
Søsken Ruth Munthe
Forhold
Tidligere partnere Madeleine Munthe (?-2015)
Juni Anker-Hansen (2015)
Serieinformasjon
Sesonger 31
År 2015
Skuespiller Morten Magnus FaldaasFør serien Rediger

Etter at Gabriel Munthe mistet sine foreldre, var det i stor grad søsteren Ruth som tok seg av ham og passet på ham. Til sist forlot han henne, noe hun siden klandret ham for.

Gabriel Munthe ble etter hvert en verdenskjent motivator, som lenge har vært stor i USA. Han har i mange år vært gift med Madeleine Munthe, men holder akkurat på å skille seg fra henne omkring den tiden han dukker opp i serien (skjønt paret ennå er gode venner).

I serien Rediger

Fallskjerm

En mann hopper ut i fallskjerm over hotellet ...

Gabriel Munthe på hotelltaket

... og viser seg å være Gabriel Munthe, som lander på hotelltaket. Foto: TV 2

Vi ser ham første gang i serien når han ankommer taket på hotellet fra et fallskjermhopp for å holde et foredrag for de ansatte på Hotel Cæsar. Foredraget for de ansatte er vellykket, ettersom de ansatte føler seg inspirerte, men Juni er mindre imponert og synes at det er lite «substans» i det Gabriel sier. Hun lar seg likevel bevege til å ansette ham og la ham prøve ut sine metoder på Hotel Cæsar.

Gabriel går rundt med sin notisbok, snakker og samhandler med de ansatte, alltid i en livlig tone. Han stiller seg blant annet opp i baren sammen med Kristen, og tar del i serveringen. Juni er skeptisk til dette, men ved å stille de rette spørsmålene til de ansatte, finner Gabriel ut hvor det er forbedringspotensiale. Omsetningen i baren går dramatisk opp etter at hans ideer blir satt ut i livet.

Horisontal Gabriel

Gabriel inntar horisontalen på bordet i styrerommet. Foto: TV 2

Juni synes likevel han noen ganger snakker regelrett respektløst til henne, og stilen hans forblir svært utradisjonell, som når han like gjerne slenger seg oppå bordet i styrerommet. Hun liker absolutt ikke enkelte av ideene hans, som å fjerne portierstillingen, men Gabriel henter seg inn ved å si at hotellet da tvert imot må kjøre fram pikkoloene som en del av sitt særegne varemerke.

Et annet forslag fra Gabriel, at en av etasjene skulle gjøres om til «Cæsar Basic» med mange senger i hvert rom, blir av Juni avvist som helt i strid med hotellets tradisjoner og profil. Gabriel mener derimot at hotellet sitter for fast i fortiden.

Gabriel klemmer Juni

Gabriel trøster Juni (t.v.) etter Arnfinns sannsynlige død. Foto: TV 2

Da Arnfinn Lycke kort tid etter faller i sjøen, forsvinner og antas omkommet, er det Gabriel som prøver å trøste Juni. Rett før Arnfinn falt i sjøen rakk han imidlertid å fortelle Juni at han ønsket at de skulle gå inn før Cæsar Basic, noe som gjør at Juni velger å forandre syn og la Gabriel slippe til med Cæsar Basic.
Samson med Gabriel

Gabriel med sin hund Samson. Foto: TV 2

Gabriel har også en hund, Samson, som både er med Gabriel på jobb på kontoret og som Gabriel går tur med og oppsøker blant annet en gård hvor han møter en tidligere bekjent. Det viser seg siden at det er hans søster Ruth Munthe som bor på gården, og han besøker henne på hennes fødselsdag. Da Gabriel var barn, tok hun seg av ham etter at foreldrene deres døde, men siden forlot han henne, noe hun stadig er bitter for.

Da et par skal gifte seg på hotellet, blir det mye snakk om kjærlighet. Gabriel ender opp med å kysse Juni i heisen.

Dagen etter later det til at begge er usikre på hvor mye de skal legge i dette kysset, og hvor de eventuelt skal ta dette videre, men det er tydelig at de liker å omgås. Juni har fått en idé om å arrangere en "flashmob" ved hotellet som et markedsføringsstunt, noe Gabriel entusiastisk stiller seg bak, og han overtaler henne til å være med på å danse selv. Hun legger seg derfor i trening.

Winthers snipp

Gabriel prøver bokstavelig talt å få Winther til å løsne litt på snippen. Foto: TV 2

Da den morske og utsøkt konservative storkunden Thomas Winther ankommer hotellet for å klargjøre en viktig, årviss konferanse, lar Juni Gabriel ta seg av ham. Det er ikke så lurt, for Gabriel går snart lei av Winthers ekstremt pertentlige krav (som at tevannet må holde 78 grader i motsetning til 80), og prøver å få ham med på litt nytenking. Winther reagerer ikke bra på dette, og lar seg også irritere av øvingene til det kommende flashmob-eventet. Til Junis skrekk begynner Winther å vurdere å flytte hele konferansen til et annet hotell, og hun sier til Gabriel at hvis han roter til dette, vil han aldri mer få holde foredrag på denne siden av Atlanteren. Til sist må Juni selv ta seg av forhandlingene med Winther for å få ham til å underskrive kontrakten. Hun avlyser også flashmob'en for ikke å provosere Winther, og da Gabriel får høre det, blir han så skuffet over henne at han gjør seg klar til å forlate hotellet. Juni gir kontrabeskjed, en vellykket flashmob-dans blir gjennomført, og Gabriel kysser henne igjen straks dansen er ferdig.
Juni+Gabriel i skog

Juni og Gabriel går seg bort i skogen, men får snakket ut. Foto: TV 2

Junis forhold til Gabriel får imidlertid en stor belastning når hun oppdager at han nettopp har spandert 50 000 på en brystforstørrende operasjon som "fødselsdagsgave" til sin angivelige eks, Madeleine. Hun kan ikke skjønne noe annet enn at han stadig må ha følelser for Madeleine, og slår opp med ham. Gabriel gjør alt for å gjenopprette forholdet og henger seg på da Juni skal på en konferanse. I drosjen på vei dit sitter Gabriel med sin GPS og prøver å overstyre sjåførens veivalg, og til slutt blir Juni så frustrert at hun forlater drosjen for å det lille stykket hun mener det er igjen. Gabriel kommer også etter henne. Resultatet er at de begge går seg bort i skogen, men før de finner tilbake til folk, får de heldigvis snakket ut og blir sammen igjen.

Ikke lenge etter gjør Gabriel imidlertid en stor feil da han slipper noen "spesielle gjester" inn til den russiske oligarken Pjotr Fadejev som bor på hotellet. Det er tydelig at det er snakk om prostituerte, men Gabriel loser dem likevel inn gjennom personalinngangen. Dessverre får en fotograf med seg dette, og dagen etter har Extra "Bordell Cæsar" på forsiden.

Gabriels helikopter

Gabriel kom i fallskjerm og forsvinner i helikopter. Foto: TV 2

Gabriel tilstår for Juni at det var han som slapp horene inn. Etter litt betenkning kommer hun til at det inntrufne er så alvorlig for hotellets renommé at Gabriel må fratre sin stilling. I privat sammenheng håper hun likevel å kunne fortsette å utvikle forholdet med ham, og hun ville be ham flytte inn i toppetasjen med henne. Imidlertid sier Gabriel at han "må kunne inspirere mennesker" og ikke klarer seg uten det. Han stiger inn i et helikopter og forsvinner dermed på en lignende måte som han kom.

Trivia Rediger

I forbindelse med Goggens flystyrt får politiet varsel om at et småfly har kommet inn i "flyforbudssonen over Oslo". Ingenting blir hørt om noen slik flyforbudssone når Gabriel både kommer og går i fly og helikopter. (Det eksisterer en flyforbudssone med en radius på én nautisk mil, dvs. 1852 meter, rundt Stortinget; Hotel Cæsar ville dermed være innenfor, dersom hotellet ligger samme sted som Ibsenkvartalet i vår virkelighet.)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki