FANDOMGatehjemmet
Gatehjemmet
Informasjon

Arbeidsplass for Stein
Tidligere arbeidsplass for Edvin Holte (?-2014)
Serieinformasjon
Sesonger 30, 31
År 2014, 2014-2015I serienRediger

Gatehjemmet er drevet av mannen som først blir presentert under navnet Edvin Holte. Hjemmet arbeider for at narkomane, husløse folk skal få komme og få seg mat og drikke. Edvin får avtale med en baker om å få mat som de ikke selger i slutten av arbeidsdagen. Men han sliter fortsatt med å få det til å gå rundt. Juni tilbyr ham en sjekk, men han nekter å la seg kjøpe av Anker-Hansen familien, selv om han skal være en hittil ukjent sønn av Georg Anker-Hansen.

Da Edvin langt senere manipulerer Cæsar-styret til å ansette ham som finansdirektør, later han som om han bekymrer seg for Gatehjemmet og ikke vil forlate det. Juni forsikrer at hotellet vil gi Gatehjemmet et rundhåndet bidrag som kompensasjon for å "stjele" Edvin fra dem.

Måneder senere, etter at Juni og Eva har innsett at noe er fryktelig galt med mannen de kjenner som "Edvin", besøker Juni igjen Gatehjemmet. En hun snakker med der, forteller at han har funnet flere forskjellige CV'er med "Edvins" bilde på, men de er for flere forskjellige navn og oppgir forskjelling utdanning og erfaring. Slik blir det klart at "Edvin" har sjonglert med en rekke falske identiteter. Han er egentlig Erik Askeland, en hensynsløs manipulator som kjøpte identiteten til den virkelige Edvin for 200 gram heroin. Det er mulig at han kom i kontakt med den narkomane Edvin (nå kjent som "Eddie") nettopp via Gatehjemmet.

Erik Askelands egentlige motivasjon for å drive Gatehjemmet ble aldri diskutert i noen dybde. Fortellingsmessig i serien hadde det til "funksjon" å la seerne tro at "Edvin" (Erik) virkelig var en godhjertet person, inntil han brått ble avslørt som psykopat da han myrdet sin angivelige mor Edith Holte. Internt i serien virker det nærliggende å tro at Erik brukte Gatehjemmet som et slags skalkeskjul, men akkurat hva han skjulte bak denne fasaden, forblir uvisst. Man kunne eventuelt tenke seg at han simpelthen hadde en psykopatisk glede av å gjøre andre mennesker avhengige av seg selv, og slik oppnå en slags maktfølelse.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki