FANDOM


Gregorius Bang
Greg
Personalia

Navn Gregorius Bang
Kjønn Mann
Død 31. august 2009
Karriere
Tidligere yrker Dikter
Forhold
Tidligere partnere Astrid Anker-Hansen (†)
Serieinformasjon
Sesonger 26
År 2009
Skuespiller Helge Reiss (†)Før serien Rediger

Gregorius Bang traff i 1967 Astrid Anker-Hansen ved den franske ambassade og de fant umiddelbart tonen. Han ga i 1986 ut diktsamlingen Omriss med dikt blant annet inspirert av møtet med Astrid.

I serien Rediger

Gregorius kommer i 2009 til Hotel Cæsar for å treffe Astrid igjen etter å ha bli kastet ut av Continental hotell. Han har pengeproblemer og lurer seg unna betalingen for drosjen han ankommer i ved å gi sjåføren en bok, og sjarmerer resepsjonisten nok til å få beholde hotellrommet sitt en uke på tross av at bankkortet hans ikke kan betale. Det blir et gledelig gjensyn med Astrid og han forteller om en bensykdom som visstnok gjør gangen hans skjelvende, men som egentlig kun er rent oppspinn. Han sier han er veldig avhengig av stokken sin, men når ingen ser ham, går han helt fint.

Han foreslår for sjefen for hotellets restaurant at han kan holde en poesiaften der. Sjefen, Julie, lar seg overtale når han nevner hvor mye Astrid hadde satt pris på det, og kvelden er i boks. På dagen før diktaftenen gir Svein beskjed om at dette er hans siste natt på hotellet hvis han ikke kan skaffe pengene han skylder. Etter poesiaftenen er flere kvinnelige tilskuere sjarmert over den gamle mannen og diktene hans, og når han trist forteller at han må opp og pakke sakene sine utbryter Astrid at han kan bo gratis på hotellet. Julie og hennes søster, Juni begynner å bli bekymret for Astrid fordi hun er så mye sammen med han, så Juni tar en prat med han og forteller han at de håper at han ikke utnytter henne. Han går med en fornærmet mine.

For å hjelpe Gregorius med beinsykdommen bestiller Astrid en time til Gregorius hos en lege. Siden sykdommen ikke er virkelig har Gregorius ingen planer om å gå. Nær det avtalte tidspunktet går han ut av hotellets lobby, men ender opp med å bli holdt igjen av en hund. Han har hundeskrekk. Astrid kommer forbi og minner han på legetimen. Han takker, men så fort hun er vekk vandrer han inn i hotellet igjen.

Gregorius og Astrid er ofte ute på konserter og spiser ofte på fine spisesteder. Det er alltid Astrid som betaler regningen, og når Astrids butler uttrykker sin bekymring over at Gregorius muligens utnytter Astrid til Julie blir hun mistenksom. Mistanken blir bekreftet når Julies niese, Victoria, som jobber med et fotoprosjekt til en reklamekampanje har tatt et bilde hvor Gregorius står midt på gulvet på hotellrommet sitt – uten stokk. Saken blir nærmere undersøkt og regningen fra Continental blir også avdekket. Juni og Julie konfronterer farmoren med bevisene.

Astrid kaller Gregorius opp til seg og konfronterer han med regningen fra Continental. Han forsøker å bortforklare det med trøbbel når det gjelder kredittkortet. Videre spør Astrid om hvorfor han ikke møtte opp til legetimen, og Gregorius svarer at han plutselig ble mye bedre. Astrid ringer i en bjelle, og inn kommer en hundeeier med en stor, svart hund. Gregorius fyker opp av stolen han sitter på, mens stokken blir liggende på bordet. Han er avslørt og blir kastet ut av toppetasjen.

Flere ganger prøver Gregorius å få snakke med Astrid. Han prøver å komme opp til henne, sende brev og skrive dikt. Han angrer virkelig på det han har gjort, og elsker Astrid. Astrid hører ikke, og han ser seg nødt til å innlosjere seg på et eldresenter. Kort tid senere dukker imidlertid Astrid opp, hun har tilgitt ham og de blir et par. Forholdet deres vokser, helt til Astrid en dag frir til Gregorius, han lyser opp og smiler, men plutselig tar han seg til brystet og faller i bakken. Astrid roper og barnebarnet Jens August Anker-Hansen og konen Liv kommer inn, men livet står ikke til å redde. Etter all sannsynlighet fikk han hjerteinfarkt.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki