FANDOM


Helikopterulykken skjedde i episode 50 i sesong 19 som ble sendt på TV første gang 26. august 2005.

Bakgrunn Rediger

Eva Rosenkrantz, Hans Fredrik Rosenkrantz, Scott Wallace, Juni Anker-Hansen, og Christian Borchman skulle på tur til Svolvær. Eva og Scott hadde nettopp giftet seg, og de skulle på bryllupsreise. Scott ønsket livet av Hans Fredrik og Eva, og betalte leiemorderen Kai Kragerø for å ta livet av dem.

Hendelsen Rediger

Både Juni og Christian meldte avbud, og sa at de hadde ting de ikke kunne gå ifra. Det viste seg at de dro hjem for å drikke. Dermed ble det kun Hans Fredrik, Eva, og Scott som dro til Svolvær. Da de kom fram, ble de møtt av ordføreren, som hadde laget en fest for de. Scott og Hans Fredrik holdt foredrag om prosjektet Rosengass til befolkningen, og hvordan det kunne gi de arbeidsplasser. I mellomtiden legger Kai en bombe i en kjølebag med mat i, og leverer den til en fisker på kaia, med unnskyldingen om at "søringer vil ha med seg mat på fisketur".

Etter foredraget, skulle de tre ut på en fisketur, noe de så fram til. Det viser seg at det er et problem med motoren på båten, og ordføreren tilbyr de istedenfor en helikoptertur, hvor de vil få se en rekke kjente steder i Svolvær. De godtar dette, og setter seg inn i helikopteret. Scott melder ifra til Kai om endringene, og Kai drar tilbake til kaia. Da han kommer fram, forteller mannen som mottok kjølebagen for en stund siden at de tok med seg bagen i flyet. Kai sender en tekstmelding til Scott om problemet, og Scott blir helt hysterisk. På vill jakt etter bagen for å kunne kaste den ut, forstyrrer han piloten, og helikopteret styrter i havet.

Eva og Scott får Hans Fredrik opp av vannet, og på et lite skjær, og sistnevnte er bevisstløs. Eva er helt fin, mens Scott blør i ansiktet. Eva kjefter på Scott siden han kanskje kunne ha drept Hans Fredrik. Til slutt kommer det en redningsbåt som plukker de opp fra skjæret.

Konsekvenser Rediger

Ingen personer omkom. Scott fikk den største skaden, et kutt ved øyenbrynet, og Hans Fredrik går med bandasje på den ene hånden. Alle kunne dra hjem dagen etter. Scott skyldte på at han fikk klaustrofobi da han var inne i flyet.

GalleriRediger

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki