FANDOM


Jenny Augusta Anker-Hansen
Jenny Augusta2016
Personalia

Navn Jenny Augusta Anker-Hansen
Kjønn Kvinne
Født 4. januar 2005[1], eventuelt i en vårmåned.[2]
Bosted New York
Familie
Far Jens August Anker-Hansen
Mor Eva Rosenkrantz
Søsken Hugo Olsen Anker-Hansen
Amanda Anker-Hansen
Forhold
Tidligere partnere Stian Borg (2015)
Joey Krogstad (2015) ()
Kai Lundby (2016)
Serieinformasjon
Sesonger 17-23, 24-28, 29, 30-33
År 2005-2006, 2007-2011, 2013, 2013-2016
Skuespiller Ukjent(e) (2005-2006)
Madeleine Blom (2007-2011, 2013)
Camilla Aanonli (2013-2015)
Sofie Asplin (2015-2016)


I serien Rediger

2005-2011Rediger

Jenny augusta

Jenny Augusta som liten baby sammen med Eva og Goggen. Foto: tv2

Jenny er datter av Jens August Anker-Hansen og Eva Rosenkrantz. Jens August ser ut til å omkomme i en flystyrt under hennes aller første levedager, og hun vokser derfor opp sammen med moren de første årene. Siden faren er antatt død da hun døpes, får hun navnet Jenny Augusta etter ham. Under dåpen er Hans-Herman Rosenkrantz fadderen hennes. Etter noen år tar Eva med seg Jenny til Sveits, der Goggen allerede befinner seg. Når det senere viser seg at faren overlevde flystyrten, tar Eva med seg Jenny tilbake til Norge mens Goggen blir igjen i Sveits. Eva og Jenny Augusta prøver å danne en familie sammen med Jens August, men Jens August får ikke det samme forholdet til Eva som de hadde tidligere. Dermed bor Jenny de første årene etter farens tilbakekomst tidvis sammen med hver av dem.

Jenny Augusta2

Jenny Augusta.

Jenny Augusta finner brevet fra Astrid

Jenny Augusta finner et brev til Dagny fra Astrid gjemt i en vase. Foto: TV 2

Etter at hun begynner på skolen uttrykker læreren hennes, Gerhard Svensen, i 2009 til moren at hun har konsentrasjonsvansker og at hun til tider faller ut av diskusjoner. Både Eva og Jens August tar saken alvorlig, og Jens August vil gjerne sende henne til en klinikk i utlandet. Eva på sin side er villig til å prøve andre alternativer, før de tyr til dette, og forsøker blant annet med flere alternative behandlingsmetoder, alle uten hell. Til slutt blir det Viggo Hauge, farens svoger, som når frem. Han oppdager at hun har en perle i det ene øret som har gjort at hun ikke kunne høre ordentlig. Perlen blir fjernet, og problemet er løst. Senere kommer Goggen tilbake til Norge, og da prøver Eva og Jens August igjen å få forholdet dem i mellom til å fungere, for barnas skyld. Dette fungerer, med visse komplikasjoner.

Jenny Augusta i koma

Jenny Augusta i koma etter brannen på Ankerseteren. Foto: TV 2

Jenny Augusta i koma 2

Jenny Augusta i koma etter brannen på Ankerseteren, med Goggen og Eva rundt sengen. Foto: TV 2

Jenny Augusta har to foreldre som ikke alltid er like glade i hverandre, og dette har preget hennes hverdag. Men begge er veldig glade i henne, noe som blant annet kommer til uttrykk når de redder henne da hun holdt på å omkomme i brannen på Ankerseteren. Jenny Augusta fikk brannskader og ble lagt i kunstig koma. Grunnet ulike komplikasjoner kan de ikke vekke henne på en stund, men en dag våkner hun av seg selv. Foreldrene bestemmer seg for å sende Jenny til USA slik at hun kan bli operert av de beste legene. Operasjonen er vellykket og Jenny blir frisk, men må tilbringe tid på Gullåsen rehabiliteringshjem etter operasjonen.

Senere på året har Eva en hjerneblødning, og blir lam i halve kroppen og blir sittende i rullestol. Etter dette mister Eva en del av kontakten med datteren. Jens August foreslår at Jenny flytter til tanten Julie Anker-Hansen, som bor i Paris, et par uker. Først synes Eva det er helt uakseptabelt, men går til slutt med på det. Det ender med at Jenny Augusta starter på en kostskole i Paris, og ikke returnerer til Norge.

Jenny ny og gammel

Jenny som barn, og som tenåring. Foto: TV2

Jenny Augusta i 2013

Jenny i 2013. Foto: TV2

Jenny

Jenny i Paris, våren 2013. Foto: TV2

2013-2014Rediger

Årene går og Jenny Augusta begynner å mistrives i Frankrike. I april 2013 får vi se at hun er lei seg fordi moren aldri har tid til henne, og rømmer til slutt fra skolen. Eva reiser dermed til Paris og skværer opp med henne, men kort tid senere ringer Eva til Jenny sent på kvelden og Jenny klager igjen over at Eva ikke har tid til henne.

Jenny tog

Jenny ankommer Oslo med flytoget høsten 2013. Foto: TV2

I september 2013 skaffer pappa Jens August flybilletter til Jenny slik at hun kan få komme hjem igjen på besøk til familien i Norge. Hun kommer tilbake til en mamma som har mer enn nok å gjøre med hotellet og har lite tid til datteren. Da Jenny forteller Eva at hun blir mobbet på kostskolen i Paris, bestemmer Eva at Jenny ikke skal dra tilbake likevel. Hun begynner derfor på skole i Norge, men også her blir hun utestengt og mobbet av de andre jentene i klassen. Læreren til Jenny kaller inn foreldrene til foreldresamtale og forteller at hun ligger et hestehode foran de andre i klassen i alle fag, men at hun må trene på sine sosiale ferdigheter. For å hjelpe Jenny å få flere venner vil derfor Eva arrangere en klassefest for klassen til Jenny. Men Jenny tør ikke dele ut invitasjonene, og ingen kommer.

JennyAugusta

Jenny i 2014. Foto: TV2

EvaJennyJens

Jens August, Jenny og Eva, høsten 2013. Foto: TV2

Etter å ha lest en reportasje om Jennys familie i Aftenposten stjeler Birgitte, en av jentene på skolen til Jenny, mobilen hennes. Hun later som hun ikke vet hvor den er, og hjelper Jenny å lete etter den. Dagen etter kommer hun til toppetasjen for å levere mobilen som hun påstår hun har funnet, og Eva inviterer henne til å bli der utover dagen for å vente på Jenny som ikke har kommet hjem ennå. Birgitte innynder seg hos Eva, og sier til Jenny at om hun selv ikke kan være en Anker-Hansen, er hun glad for at hun kan være venn med en. Jenny blir glad fordi hun endelig har fått en venn på den nye skolen. Eva er også glad for at Jenny endelig later til å ha funnet en venninne, og oppmuntrer de to jentene til å være mer sammen. Det viser seg imidlertid at Birgitte har en nokså tvilsom innflytelse på Jenny, som at hun blant annet oppmuntrer Jenny til å skulke skolen og kjøpe dyre klær etter å ha tjuvlånt farens kredittkort. Snart begynner Jenny selv å forstå at ikke alt er som det skal være med hennes "bestevenninne", og hun aner at Birgitte har stjålet fra henne. Birgitte har imidlertid sjarmert begge Jennys foreldre, og hun kommer ikke til orde med sine bange anelser. Særlig moren legger ivrig alt til rette for at Jenny skal være mer sammen med Birgitte.

Birgitte med Jenny

Birgitte er ikke noen god venninne for Jenny (t.h.) Foto: TV 2

Edith møter Jenny Augusta

Jenny møter sin mormor for første (og siste) gang. Foto: TV 2

Jenny gjør derimot sitt beste for å unngå sin angivelige "venninne". Birgitte blir da direkte truende og påstår hun har informasjon som kan skade familien. Hun antyder at det for eksempel kunne komme en lekkasje om Anker Island, et prosjekt Jens August tidligere forklarte for jentene. Siden Jens August faktisk er midt i en stor etterforskning av mulig industrispionasje vedrørende nettopp dette prosjektet, må Jenny lure på om Birgitte virkelig kan ha noe med dette å gjøre. Noen dager senere påvirker Birgitte Jenny til å stjele sprit fra farens barskap, som jentene skal ha med til å drikke på en fest. Jennys foreldre oppdager imidlertid dette før hun kommer seg ut av leiligheten med alkoholen. Stilt til rette forteller hun dem endelig at Birgitte antydet hun visste noe hun kunne lekke om Anker Island. Dagen etter sier Jens August til Jenny at han er sikker på at Birgitte ikke virkelig har tatt noen papirer fra kontoret hans, og gir henne råd om hvordan hun skal motstå presset fra Birgitte. Når Jenny deretter møter Birgitte igjen, lar hun seg ikke skremme av henne.

Jenny i Sandefjord

Et lykkelig øyeblikk: Jenny er på noe så sjeldent som en tur med begge foreldrene, til Sandefjord. Foto: TV2

Når det i 2014 viser seg at Evas mor Helene er i live under falsk identitet som Edith Holte, tar det ikke lang tid før Jenny spør moren om når hun kan få møte mormoren. Senere samme dag tar Eva henne med til Furulund sykehjem for å besøke henne, og det blir et emosjonelt møte mellom bestemor og barnebarn. Kort tid etter dette blir Jenny med foreldrene til Sandefjord. Jens August har planer om å konstrurere Anker Island der etter å ha overhørt Jennys kunnskaper om byen. Flere miljøorganisasjoner, deriblant Green Ocean protesterer mot plattformen, og Jenny blir en rådgiver for faren og konfronterer demonstrantene. Jenny sympatiserer med begge parter, og til slutt føler hun seg også bare brukt av begge parter. En dag allierer Jenny seg med noen aktivister og slipper dem inn på Hotel Cæsar. Senere angrer hun seg når hun innser at de planlegger en stor demonstrasjon, og de trekker seg tilbake.

DNA-tester tyder på at familieforholdene ikke er som antatt. Mannen som skal være Jennys nyoppdagede onkel Edvin tenker høyt om at Jens August og Eva faktisk kan være søsken. Jenny får også nyss om dette, og er tydelig oppbrakt ved tanken på at hun kunne være resultatet av innavl. Hun avviser Eva da moren prøver å snakke med henne om dette. Videre DNA-testing viser heldigvis at Jennys foreldre ikke er bror og søster.

Jenny&Eva

Jennys ser sin familie smuldre opp: Faren er blitt arrestert, og moren (t.h.) blir kalt inn til avhør. Foto: TV 2

Da Anker Island-prosjektet blir nedstemt i styret, forsøker Jens August å begå forsikringssvindel ved å trippelforsikre plattformen og deretter sørge for at den blir senket. Edvin får imidlertid vite hva som skal skje, og underretter politiet. Da de kommer for å arrestere Jens August, ber han om å få si farvel til Jenny, og klarer raskt å hviske henne noen ord i øret: Hun må finne det separate SIM-kortet han satte inn i sin mobiltelefon hver gang han var i kontakt med dem som skulle senke plattformen, slik at samtalene ikke kunne spores til ham senere. Jenny Augusta gjør dette, samtidig som moren innkalt til avhør. Jens August slipper ut på grunn av mangel på bevis, og drar til garasjen på Hotel Cæsar og ber Jenny møte han der med SIM-kortet. Dessverre har Edvin sneket seg inn i leiligheten og overhører samtalen. Han holder henne igjen i leiligheten, og til slutt kommer Jens August opp. Mens faren jager ut Edvin, greier Jenny å bytte SIM-kortet mot sitt eget. Det viser seg å være smart, for Edvin snapper SIM-kortet fra Jenny før heisdøra lukker seg. Imidlertid klarer Edvin å skaffe et annet bevis på at Jens August var involvert i forsikringssvindel. Han presser Jens August til å dra fra Hotel Cæsar. Dagen etter finner Jens August endelig beviser på Edvins intriger mot familien, men han blir slått bevisstløs og etterlatt i en brennende bygning; hans skjebne herfra er uviss, og familien vet ingenting. Med Jens August borte er Jenny nå den eneste som direkte har sett en fiendtlig handling fra Edvins side, nemlig da han nappet SIM-kortet ut av hendene på henne.

Edvin truer Jenny

Edvin ruver truende over Jenny. Foto: TV 2

Oss to

Mor og datter finner sammen etter Jens Augusts forsvinning. Foto: TV 2

Jenny sier til sin mor at det føles som om alle problemene i familien skyldes hotellet, noe Eva tar til seg. Ganske brått erklærer hun at hun går av som hotellsjef. Med Jens August borte vil hun ha tid til å være der for Jenny, og de to finner nært sammen. Edvin fortsetter sitt spill og besøker Eva i toppetasjen en dag etter at hun har tatt ut permisjon. Jenny kommer hjem, men takker nei til å slå seg ned sammen med dem; hun unnskylder seg med at hun har mye lekser. Hun lytter likevel til samtalen, og Edvin ser henne. Han kommer med noen dulgte utsagn om at barn er redd for å bli alene, noe som kan tolkes som at han truer Jenny med at han kan skade Eva.

Tungekutting

Edvin forteller Jenny en "godnatthistorie" om en jente som fikk tungen kuttet ut. Foto: TV 2

Senere blir Jenny med da Eva drar på en hotellkonferanse i Paris, en del av Edvins plan om å få både Juni og Eva bort fra Norge samtidig for å få mere makt på hotellet. Når Jenny kommer hjem, oppdager hun en ukjent kam i leiligheten. Det viser seg at kammen tilhører Edvin - han har bodd i leiligheten mens de var borte. Senere vil Eva invitere Edvin på middag for at Jenny skal bli bedre kjent med sin onkel. Etter middagen går Edvin inn til Jenny når hun skal sove, og forteller henne en "godnatthistorie" om ei jente som fikk tungen sin skåret ut. Jenny skjønner at dette er en trussel, og dagen etter forteller Jenny moren sin at hun har dårlig magefølelse om Edvin. Eva hører ikke på henne, og Edvin sender Jenny en eventyrbok som skal påminne henne om historien han fortalte kvelden før. Jenny er med da Edvin inviterer Juni og Eva på middag i sin nye leilighet. Hun setter maten i halsen da Edvin avslører at kjøttet de spiser, faktisk er tunge. Edvin greier å manipulere seg til å overta toppetasjen, og Jenny og Eva må flytte ut. Jenny forteller moren om truslene, og Eva får også mistanke til at noe er galt med Edvin. Dessverre greier Juni å overbevise Eva at det er absurd å tenke sånn, og Jenny innser skuffet at moren ikke tror på henne.

Jenny 2014

Jenny i 2015. Foto: TV2.

Matheis

Jenny bruker matheisen til å komme seg opp i toppetasjen. Foto: TV2

2015Rediger

Flere uker senere får endelig både Juni og Eva øynene opp for at mannen de kjenner som "Edvin", egentlig er en stor svindler som har brukt en rekke falske identiteter. Jenny overhører hvordan moren og tanten snakker om "Edvin", og får med seg at han skiftet ut systemet i heisen, slik at bare han selv nå kan komme inn i toppetasjen. Jenny minner om at det eksisterer en gammel matheis som går opp til toppetasjen fra kjøkkenet. Hun er liten nok til å få plass i den, så hun kan dra opp og se om det er noe å finne ut. Moren forbyr henne straks å prøve noe så farlig, men Jenny sniker seg likevel avgårde til kjøkkenet og tar matheisen opp. I toppetasjen finner hun forskjellige papirer og pass som tilhører "Edvin", og tar bilder av dem. Bare med et nødskrik kommer hun seg usett ned igjen, siden "Edvin" kommer opp mens hun holder på. Jenny tar sine funn til moren, og ber henne ikke være sint. Slik får Eva og Juni vite at "Edvin" har brukt en rad forskjellige identiteter. Hans sanne navn viser seg å være Erik Askeland.

Eight swords

Tarotkortet Åtte sverd antyder hvilke onde planer "Edvin" har for Jenny

Ved en senere anledning har "Edvin" gått ut med sin historie i media og fremstilt Eva og Juni som hjerteløse kapitalister som vil nekte ham hans arv. En journalist passer opp Jenny på skoleveien og ber om hennes kommentar til at moren hennes skal være kald og følelsesløs, men hun nekter å snakke med ham. Det er likevel så ubehagelig at da hun kommer hjem til Eva og Juni, sier hun til dem at hun hater dem. Nettet begynner etter hvert å snøre seg sammen rundt "Edvin", men det er tydelig at han planlegger mottiltak. Han blir vist mens han sitter og nøye vurderer tre forskjellige fotografier, av Juni, Eva og Jenny. I hånden har han et tarotkort. Til slutt kaster han kortet oppå bildet av Jenny, og det viser seg å være et bilde av en fanget og bundet kvinne.

Jenny skriker

Edvin kidnapper Jenny. Foto: TV2

Jenny fanget

Erik har på sitt eget vis realisert tarotkortet. Foto: TV2

Da Eva og Harshad Kapoor har vært i USA og funnet den virkelige Edvin Holte, kaller politiet Erik inn til DNA-prøve, men for Eriks del er spillet ikke over. Han unngår patruljen som kommer for å hente ham fra hotellet, passer opp Jenny på vei hjem fra skolen og kidnapper henne og tar henne med til Grobyen. Jenny greier å skjære seg løs ved hjelp av et glasskår, men Edvin finner henne gjemt i lageret. Deretter ringer «Edvin» til Eva og forteller at han krever fritt leide ut av landet, ellers skal han ta livet av Jenny. Det han ikke visste var at Eva hadde politi hjemme hos seg som sporet han opp. Dessverre har Erik tatt med seg Jenny til toppetasjen før politiet rekker å komme fram til Grobyen. Han ringer Eva nok en gang og forteller hvor han er, og hotellet evakueres i forbindelse med politiaksjon mot toppetasjen. Like etterpå dukker Eddie opp i toppetasjen, noe som ender med en krangel. Erik, som truer med en pistol, mister den på gulvet, og Eddie klarer akkurat å få tak i den. Eddie skyter Erik Askeland i brystet, og han faller om og dør. Jenny blir lykkelig gjenforent med sin familie, og hun takker Eddie for å ha reddet henne.

Jenny2014

Jenny i 2015, da Sofie Asplin overtok rollen. Foto: TV2.

Sofie-Jenny første scene

Første scene med Sofie Asplin i rollen som Jenny. Foto: TV2

Litt tid (men høyst noen uker) etter kidnappingen har Jenny kommet til hektene igjen, og det har begynt å bli viktig for henne å få innpass blant de kule jentene på skolen. I tillegg sliter hun med at Eva har blitt mer beskyttende etter kidnappingen, og Jenny føler seg behandlet som et barn. Hun er oppsatt på å gå på en konsert med bandet Nightskies, men Eva vil isteden ha datteren med seg på en fest på hotellet, som avholdes for å markere den nye begynnelsen etter "Edvins" fall. Jenny er med på festen, men da moren etter hvert forsvinner, ser hun sitt snitt til å gå på konserten isteden. Hun treffer på Sarah Persen, som noen jenter nettopp har mobbet ved å ta skoene hennes, men Jenny lar Sarah låne sine sko. Slik får hun en ny venninne. Noen dager etterpå vil hun overnatte hos Sarah mens Sarahs foreldre er borte, noe Eva motstrebende gir henne lov til. Imidlertid er ikke Eva trygg på hele situasjonen, og lager seg et ærend til Sarahs leilighet (Jenny skulle ha glemt tannbørsten hjemme). Jenny synes det er pinlig at moren kommer for å sjekke opp på henne slik.

Sarah og Jenny

Sarah blir Jennys fortrolige bestevenninne. Foto: TV2

Hos Sarah

Jenny koser seg hjemme hos Sarah (t.v.), men kort etter kommer moren og gjør det pinlig for henne. Foto: TV2

Kondom

Jenny får et alvorlig forklaringsproblem da moren finner et brukt kondom. Foto: TV2

Jenny blir med på forberedelsene til skolerevyen, ikke minst for å komme nærmere Stian Borg, en gutt hun har fått godt øye til. Senere er Jenny og Sarah i Evas leilighet mens hun er borte, men en stor ungdomsgjeng kommer inn for å ha "nachspiel", og Jenny mister en stund kontrollen. Stian hjelper henne å få de uønskede gjestene ut igjen, og Jenny rydder omhyggelig opp i leiligheten. Dessverre overser hun et kondom som noen har etterlatt i Evas seng, og moren blir ikke glad når hun finner det. Jenny forsikrer at det ikke er hun som har vært sammen med noen, men Eva vet ikke om hun kan tro på sin datter lenger. Etter hvert får de likevel snakket ut.

Fett utested

Jenny og Sarah er til stede på åpningen av Invictus, men skal komme til å drikke alkohol.

Noen dager etter er Jenny og Sarah til stede da Storm åpner sitt nye utested Invictus. For å få kontakt med Stian Borg sniker imidlertid Jenny til seg alkoholholdige drikker, og etter hvert må Eva geleide en stupfull datter ut av lokalet.
Jenny fyllesyk

Jenny er kraftig fyllesyk dagen derpå. (Foto: TV2)

Neste dag er Jenny kraftig fyllesyk, og moren lar henne vite at hun har husarrest på ubestemt tid. Imidertid har Jenny lagt ut på nettet et bilde av seg, Sarah og Stian mens de drikker, og myndighetene fatter interesse for saken. Heldigvis har Jenny rukket å slette bildet før inspektøren tar for seg henne, Storm og Pelle (den siste er offisiell skjenkeinspektør på Invictus), og de klarer å vri seg unna.

Da Eva etter hvert forteller at hun er blitt sammen med Harshad Kapoor, reagerer Jenny først negativt og trekker fram at det bare er noen måneder siden Jens August ble borte. Ganske raskt lærer hun seg likevel å like Kapoor. Faktisk later hun som om hun er blitt svært opptatt av islam, delvis fordi Kapoor er muslim, og erklærer at hun skal konvertere. Eva blir ganske forskremt, mens Kapoor spør om det virkelig ville være så fryktelig om Jenny fikk samme tro som han selv, og dette fører nesten til et brudd i forholdet. Jennys samvittighet våkner, og hun tilstår overfor moren at det hele var et spill fordi hun ville "straffe" henne.

Blodig Jenny

Jenny blir skadd i en bilulykke. (Foto: TV2)

Siden skal Jenny være med Stian Borg, gutten hun liker, mens de gjør lydopptak av skrensing i en bil i fart. Det skal være lydeffekter til skolerevyen, og Stian har fått låne farens bil. Eva gav bare svært motvillig Jenny lov til dette, og det går da også galt; Stian mister kontrollen over bilen, som krasjer inn i en haug tømmerstokker. Jenny slår hodet og får et stort sår på tinningen. Stian tar henne med på legevakten. Jenny prøver å skjule skaden for Eva og Harshad, men de finner ut hva som er skjedd.
Jenny og Stian kysser

Jenny og Stian kysser. (Foto: TV2)

Eva inviterer Stian hjem til Jenny og de har hele leiligheten for seg selv når Eva og Harshad spiser på Cleo. Før Stian må gå, kysser han Jenny.

Jenny blir så glad at hun løper og forteller moren om kysset. Litt senere får Eva imidlertid se Stian mens han klemmer en annen jente. Hun blir redd for at han skal såre Jenny og ber ham holde seg langt unna henne. Snart blir det klart at Stian bare gav litt trøst til en jente Jenny selv kjenner godt, og som har det vanskelig fordi foreldrene ligger i skilsmisse. Stian forteller Jenny at han ikke kan være sammen med henne når hun har en så gal og overbeskyttende mor, og Jenny føler at moren har ødelagt kjærligheten for henne. Forholdet mellom mor og datter blir svært kjølig.

Jenny slått

Eva (t.h.) har fiket til Jenny. (Foto: TV2)

Samtidig er det en krise i forholdet mellom Harshad Kapoor og Eva, fordi han vil ha barn med henne og hun ikke vil. Harshad forlater leiligheten, men vil senere ha et møte med Eva, og ber Jenny overbringe en lapp der han ber Eva treffe ham. Da Jenny skal til å gi Eva lappen, kommer moren dessverre med en sårende bemerkning om at hun håper dette er en "unnskyldning" fra Jenny selv. Jenny blir provosert og river lappen i stykker.

Da Eva mye senere kommer på å pusle sammen bitene, innser hun at dette var en beskjed fra Harshad. Han tror Eva avviste hans tilbud om et forsoningsmøte, og vil nå ikke snakke med henne. For Eva virker det dermed som om Jenny har ødelagt hennes eget kjærlighetsliv akkurat som hun selv uforvarende ødela for Jenny, og hun tar for seg datteren, mister besinnelsen og fiker til henne. Hun prøver straks å be om unnskyldning, men en sjokkert og gråtende Jenny bare skriker til henne at hun har å forlate rommet.

Jenny på fest

Jenny er på fest, men blir det for mye å drikke? Foto: TV2

Stian bærer Jenny

Stian kommer bærende på en bevisstløs Jenny. Foto: TV2

Hun stikker hjemmefra og ender opp på en fest der hun drikker alkohol og finner sammen med Stian igjen. De går på bakrommet for å ta dette videre. Hva som skjedde der, blir ikke vist. Stian har bar overkropp da han dukker opp igjen, men han bærer på (en ennå påkledd) Jenny, som har blacket ut. Stian er fortvilet og vil ha hjelp til Jenny.
Jenny på sykehus

Jenny våkner opp på sykehus. Foto: TV2

Jenny havner på sykehus og blir pumpet. Hun vil først ikke ringe til moren, men på Sarahs forslag kontakter hun Harshad isteden. Harshad råder henne imidlertid til å ringe Eva også, noe hun til slutt gjør.
Forsoning med mor

Eva prøver å forsones med sin datter (Foto: TV2)

Mor og datter har en slags forsoning.

Da Amanda Martins dukker opp og snart viser seg å være en hittil ukjent datter av Jens August, får Jenny plutselig en ny (halv)søster, og de to kommer godt overens. Amanda hjelper Jenny med leksene, skjønt man kan lure på om hun ikke bevisst manipulerer Jenny for at hun skal hjelpe henne å få fotfeste i familien. Jenny viser seg i alle tilfelle å være Amandas sterkeste talsperson i familien, og hun lekser opp for Juni om stakkars Amanda som blir holdt utenfor. Dette fører til at Amanda begynner å bli invitert til familiemiddagene i toppetasjen.

Jenny tenkte seg at Stian ikke ville ha mer å gjøre med henne etter festen der hun ble stupfull og var "teit og ekkel", men etter hvert finner de sammen igjen. Kort etterpå oppdager imidlertid Jenny Joey Krogstad, og nok en Anker-Hansen/Krogstad-romanse begynner å ta form.

Jenny og Joey kysser

Jenny og Joey kysser og blir kjærester. Foto: TV2

Joey vil ta det rolig i forhold til Jenny siden hun alt har "type", men snart begynner hun å tenke på å slå opp med Stian for å bli sammen med Joey isteden. Før hun kommer så langt, skal Stian prøve å gå mellom Joey og en annen da de ypper seg mot hverandre under en fest. Det fører til at den bokseglade Joey (ved et "uhell") slår ned Stian selv, og han havner på sykehus. Til tross for denne hendelsen gjør Jenny det slutt med Stian (ennå på sykehus) og innleder et forhold med Joey.

Jenny-hore

Noen har skrevet HORE på Jennys ransel. Foto: TV2

Klassekameratene synes dårlig om at Jenny kunne svikte Stian slik og attpåtil bli sammen med nettopp ham som slo Stian ned. Sarah Persen advarer Jenny om at hun nå begår "sosialt selvmord", og ganske riktig vil ikke folk i klassen en stund ikke snakke med Jenny. Noen skriver også HORE på ranselen hennes. Jenny fortsetter likevel å være kjæreste med Joey, selv da det viser seg at Stian er blitt blind på det ene øyet etter at Joey slo ham ned.

Jenny som Juni

Jenny parodierer sin tante Juni. Foto: TV2

Det virker heldigvis som om Jenny etter hvert blir tatt inn i varmen igjen. Hun går med på å ha den sentrale rollen under sluttnummeret på skolerevyen, der hun fremfører en parodi på sin egen tante Juni Anker-Hansen. Jenny blir imidlertid nervøs når det viser seg at Juni selv er i salen, for hun hadde ikke fortalt henne om nummeret på forhånd. Hun blir lettet da Juni tar parodien med godt humør.

Jenny fortsetter sitt forhold med Joey, men hennes mor har stadig vanskelig for å godta en gutt hun betrakter som en voldelig og upålitelig person. Krangelen topper seg under bryllupsfesten til Eva og Harshad, dit Jenny har invitert Joey uten morens vitende. Joey ender opp med å forlate festen i sinne, siden Eva minner ham på at han ikke var invitert av henne selv. Jenny blir i sin tur rasende på sin mor, og hun "rømmer" sammen med Joey.

Innbrudd i campingvogn

Jenny (t.v.) og Joey skulle prøve å bo i campingvogn, men noen brøt seg inn og stjal pengene de hadde. Foto: TV2

Fram mot jul bor de i en campingvogn, og selv om Eva etter hvert finner ut hvor de er, nekter Jenny å ta imot hjelp eller engang mat fra moren. Imidlertid er det ikke så kjekt å bo i campingvogn etter at noen bryter seg inn og stjeler pengene Jenny hadde.
Julemiddag

Jenny (nå med blått hår) hygger seg med Joey midt blant gjestene på julemiddagen, men en katastrofe nærmer seg. Foto: TV2

Til slutt lar Jenny seg overtale til å komme hjem til jul, selv om hun farger håret blått som en slags markering av sin selvstendighet. Eva legger bånd på seg, og godtar nå også Joey som Jennys bordkamerat under Junis julefeiring i toppetasjen.

Toiruiner

Jenny ved siden av den døende Joey etter at Goggen har styrtet sitt småfly inn i Hotel Cæsar. Foto: TV2

Imidlertid ender festen tragisk da Jennys mentalt ustabile stebror Goggen har gått opp i sitt småfly og kjører det inn i fasaden på Hotel Cæsar. Med ett slag mister Jenny både sin bror og sin kjæreste, for blant de ni Goggen tar med seg i døden, er også Joey. Den døende Joey klarte så vidt å si til henne: "Oss to for alltid!", før han utåndet.

(Den kompliserte familiesammensettinga i Anker-Hansen og Krogstad utgjør tilsammen at Jenny har vært sammen med tremenningen til broren sin (Joey og Goggen er tremenninger, da Beate og Ninni er søskenbarn)).

Jennyminne

På en minnemarkering et halvt år etterpå minnes Jenny både Goggen og Joey. Foto: TV2

2016Rediger

Jenny gjentar hans ord på minnemarkeringen et halvt år senere, og sier at Joey var som en søskensjel for henne. Kort etter får hun også navnet hans tatovert på seg, som et varig minne om kjæresten hun mistet. Hun møter Beate (moren til Joey) for første gang, like etterpå, og sammen snakker de ut om savnet etter Joey og hvordan de skal komme videre med livet sitt.

Hun bestemmer seg for at hun likevel vil gå på teaterskole, selv om hun feiget ut da det var audition tidligere. Med freidig innsats får hun teatersjefen Nikolaj Hope til å slippe henne inn på skolen likevel. En av hennes tidligste opplevelser på skolen er imidlertid ganske ydmykende, da Hope lar henne fremføre en monolog gang på gang og stadig avbryter fordi det aldri blir godt nok for ham. For Jenny er det svært vanskelig.

Jonas filmer jenny

Bo filmer Jenny. Foto: TV2

Jennyaugustayoutubebobøe

Jenny Augusta er Bo Bøe sitt youtubeprosjekt. Foto: TV2

På teaterskolen møter hun også Bo Bøe (for øvrig sønnen til Jonas og Ida Bøe som nå jobber med solcelle-teknologi til plusshotellet). Bo er ganske innpåsliten fra første øyeblikk, og sier han har gjort Jenny til sitt "prosjekt". På mobiltelefonen gjør han opptak av henne som han senere legger ut på sin egen YouTube-kanal. De er redigert sammen og bearbeidet slik at Jenny skal fremstå mest mulig latterlig.

Jenny bestemmer seg for å ikke la seg tirre av Bo, men det er vanskeligere å forholde seg til læreren Nikolaj Hope. Etter sine ydmykelser gir hun ham til slutt fingeren foran hele klassen. Etter litt betenkning kommer hun tilbake til teaterskolen, men Hope bare ignorerer henne når hun rekker opp hånden. Etter undervisningen vender hun seg til ham og spør hvorfor han behandler henne slik. Hope er glad for å endelig få en reaksjon fra henne, som tydeligvis var det han ville ha hele tiden. Han sier han så noe mørkt og ekte i henne på audition, men vil hun være skuespiller, må hun aller først lære å spille rollen som seg selv.

Bo fortsetter å irritere Jenny ved å filme henne uten lov, og det virker som om Hope endelig vil gjøre noe med det. Jenny (og muligens også Bo) blir sjokkert da han setter de to til å arbeide og trene på skuespill sammen, siden Hopes filosofi er at stor kunst blir til i motgang: Hvis Jenny knapt kan tåle trynet på Bo, desto bedre. Jenny får faktisk noe ut av samarbeidet med Bo. Nikolaj sier til Jenny at hun har noe ikke alle har, og gir henne tilbud om spesialundervisning. Hun tar imot.

Etter hvert finner imidlertid Jenny timene med Hope vanskelige. Han vil blant annet at hun skal spille ut "hatet" han mener hun må bære på mot sin far, den forsvunne Jens August (og går selv inn i rollen som Jennys far). Også andre skuespillere som får spesialundervisning, så som Heidi, har fått i oppdrag å kjenne på negative følelser de måtte ha mot sine foreldre. Elevene setter seg sammen, og mange mener at Hope går over streken med slike undervisningsteknikker. Jenny snakker med Hope, men selv om han er skarp i sin respons, får han overbevist henne om at han ikke prøver å være ond. Hun sier senere til de andre at Nikolaj ikke bare vil være "kjip", men at han gir sine elever opplevelsen av motgang for at de skal kunne utvikle integritet.

Siden skal hun imidlertid selv finne Hope urimelig, nemlig da han lar henne fremføre en scene fra Ibsens Vildanden og han rasende avbryter henne fordi hun uttalte ett ord feil. Siden, mens Hope spiser salat og snakker til henne med mat i munnen, sier hun at hun ikke trenger en slik barnslig nevrotiker som ham og kaster salaten i ansiktet på ham. Neste dag møter hun likevel opp igjen og sier hun beklager det som skjedde. Han kjører henne da gjennom en ydmykende øvelse der hun skal svare på hans spørsmål om hva som skremmer henne, og hun skal ta av seg ett og ett plagg hvis han mener hun ikke svarer helt oppriktig. Til slutt står Jenny tårevåt igjen og er tydeligvis allerede naken på overkroppen (hun skjuler det hun kan med hendene).[3] Den nådeløse Hope får henne til slutt til å tilstå noe hun kanskje knapt har våget tenke før: at på én måte er hun kanskje glad for at Joey døde. Bare slik ble hun fri til å følge drømmene sine. Først etter denne smertelige innrømmelsen lar han henne kle på seg igjen.

Kort etter er så Jenny på audition for en filmrolle, og hun blir faktisk valgt. Lykkelig innrømmer hun for Nikolaj at metodene hans faktisk virket likevel, men da får hun bare en ny kalddusj av ham: Han sier at det hun gjorde på audition var "skammelig" og ikke hadde noe med skuespillerkunst å gjøre. Siden sier han også til henne at manuset for kortfilmen hun skal være med på, er "verdiløst" i alle fall. Da Jenny møter til opptak, virker det som om hun plutselig synes det hele er meningsløst. Hun sniker seg bort igjen. Dagen etter blir hun konfrontert av Hope som forteller at filmmakerne ringte og var fortvilte fordi Jenny var forsvunnet; heldigvis kunne Hope finne en erstatning. Jenny kan ikke skjønne hvordan Hope kan kritisere henne for at hun trakk seg, etter det han selv sa til henne. Til sist har også Jenny definitivt fått nok av Hope, og hun lar Bo sette igjen et skjult kamera mens hun får "undervisning" som inkluderer at hun blir lugget i håret og kastet i gulvet for det minste feiltrinn. Eva får se opptaket og tar det med seg til rektor på teaterskolen, som sørger for at Nikolaj straks blir oppsagt. Om Jenny etter dette står igjen med noe vitnemål etter sine måneder på teaterskole, er uklart.

Senere flytter Kai Lundby inn i leiligheten til Eva, Harshad og Jenny, siden Eva som hans støttekontakt ønsker å ta seg bedre av ham. Verken Jenny eller Harshad er i utgangspunktet noe begeistret for dette, og de føler at Eva tar viktige beslutninger over hodet på dem. Etter hvert går det seg til.

Jenny oppdager massøren Kim Dale og fatter interesse for ham; hun begynner å gå til massasje hos ham, med underliggende motiver. Imidlertid ser hun ham snart kysse Amanda (for som seerne vet, har Kim lenge vært Amandas elsker på en helt uforpliktende basis). Jenny blir først veldig skuffet over at Kim ser ut til å være "opptatt", men Amanda forklarer siden at hun og han slett ikke har noe spesielt nært forhold, og at hun også dater andre. Jenny fatter nytt håp og fortsetter å gå til massasje hos Kim.

Til sist, på et treningssenter, kysser hun ham spontant. Han reagerer imidlertid ikke slik hun håpet, og Jenny stikker av. Jennys venninne Victoria oppsøker Kim, og han kommer hjem til Jenny og snakker ut med henne. Han sier at han har vært ung dobbelt så lenge som hun har, og lar henne skånsomt forstå at han ikke er mannen for henne. Det hele løser seg uten altfor mange vonde følelser.

Ikke så lenge etter begynner Jenny å utvikle følelser for Kai, som hun i utgangspunktet hadde lite til overs for. Eva og Harshad kommer en kveld hjem og overrasker de to mens de kliner. Eva opplever dette svært problematisk, siden hun ville de skulle tenke på hverandre som "fostersøsken", men Jenny så aldri Kai som sin bror og kan ikke være med på at dette skulle være noen slags incest. Til slutt truer Eva med å sende Kai ut av leiligheten igjen, men det gjør lite inntrykk på Jenny, som minner om at hun fyller atten om en uke og like gjerne kan flytte ut etter Kai.

Men Kai tar et nakenbilde av Jenny og sender det til kompisene sine. Dette gjør at det blir slutt mellom dem. Jenny reiser så til New York med Amanda og Storm, og når hun kommer tilbake sier hun til Eva at hun ønsker å flytte til New York. Med det sjekker hun ut av serien for denne gang.

Trivia Rediger

I episode 60 av sesong 33 nevner Nikolaj Hope at Jenny har fortalt ham at hun var tolv år gammel da hun innså at hennes far var permanent utro mot moren. Når Jenny egentlig var tolv år i serien er vanskelig å fastslå, på grunn av aldershoppene karakteren har gjennomgått. Ut fra det som er blitt sett på skjermen, var Jenny i Frankrike og ute av serien da hun var i tolvårsalderen. Man må anta at hun var tilbake i Norge i forskjellige ferier som ikke ble vist i serien, og kanskje ble klar over Jens Augusts manglende troskap mot Eva da.

Jennys siste scene

Jenny og Eva klemmer før Jenny reiser til New York.

Galleri


Referanser og fotnoter Rediger

  1. Jenny ble opprinnelig født 4. januar 2005, men da Madeleine Blom overtok rollen i 2007 ble Jenny gitt et aldershopp fra 2 til 5 år. Jens August nevnte nemlig i episode 43, sesong 25 at Jenny var 6 år. Da Camilla Aanonli overtok rollen høsten 2013 ble Jenny igjen gitt et aldershopp, ettersom Jens August kaller Jenny for tenåring i episode 35, sesong 30. I episode 69, sesong 30, sier Juni at Jenny Augusta er 14 år gammel. Da Sofie Asplin overtar rollen i 2015 får hun et ytterligere aldershopp. I episode 115, sesong 31, sier Eva at Jenny er 16 år gammel.
  2. I episode 136 i sesong 33 sier Jenny at hun fyller 18 om en uke; denne episoden foregår tydeligvis våren 2017 (Ninni sier i samme episode at hun driver "vårrengjøring"). I samme episode sier riktignok en journalist som intervjuer Elise og Jonas at året er 2016.
  3. Skuespiller Sofie Asplin har ved nærmere ettersyn på seg en hudfarget BH (stroppen kan skimtes under håret hennes), men det er muligens meningen at Jenny nå er toppløs og derfor må skjule brystene med hender og armer.