FANDOM


Josef Mandelstam
Josef01
Personalia

Navn Josef Mandelstam
Kjønn Mann
Født Rundt 1938
Bosted Israel
Familie
Søsken Rakel Mandelstam
Aron Mandelstam
Serieinformasjon
Sesonger 14-15
År 2003-2004
Skuespiller Per TofteFør serien Rediger

Josef vokste opp sammen med den eldre søsteren Rakel, lillebroren Aron, mor, far, bestemor og bestefar. I 1943 ble huset de bodde i konfiskert av tyskerne, og hele familien sendt til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen. Der døde alle, bortsett fra de to yngste barna, Josef og Aron. De ble tatt godt vare på av de andre familiene i leiren, og etter krigen tok familien Kahn med seg Josef og flyttet til Israel. Aron ble tatt hånd om av familien Savosnick, som flyttet tilbake til Norge.

I Norge møtte Aron den vakre Sara, som senere skulle bli mor til deres sønn David. Men noen år etter at han kom til verden, døde begge foreldrene hans i en tragisk bilulykke. Etter dette har Josef tatt seg av David.

I serien Rediger

Kommer til Oslo for å snakke med Astrid om det som skjedde under krigen med Hotel Cæsar-tomten. Han bestemmer seg først for å ikke kreve tilbake 100 millioner kroner, men etter å ha snakket med Hugo, Charlotte og Helga Helgesen bestemmer han seg for å gjøre det.

Trivia Rediger

Fra november 2013 har Per Tofte rollen som Ole Ulrik Danielsen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki