FANDOM


I serien Rediger

Anette Hoff 267423g

Juni med flaska

Juni Anker-Hansen har i store deler av serien slitt med alkoholproblemer. Hun har gjentatte ganger forsøkt å slutte å drikke, men dette har vært en svært vanskelig kamp, som hun har ved flere anledninger tapt.

Hun begynte allerede før serien å drikke. Morens lange sykdomsperiode som til slutt endte med død, gikk sterkt inn på Juni. Hun begynte med innsamlingsaksjon til kreftsaken på Ingeborgfløyen, og fikk med det en hel ekstra å gjøre. Økonomisjefsstillingen, Ingeborg-fondet og sorgen av morens død ble for mye for Juni, og drinken ble fort et alternativ for å roe ned. Den ene drinken ble gradvis til to og tre og etter hvert ballet det på seg.

Alkoholproblemet hennes blir vi kjent med allerede fra aller første episode, da vi blant annet ser henne helle rødvin i kaffekoppen i arbeidstiden. Videre ser vi en scene der hun har drukket vin til lunsj og Astrid påpeker drikkingen hennes. Gjennom nesten hele første sesong skaper Juni skandaler som følge av alkoholen, blant annet i aksjonen som ble holdt i anledning Ingeborg-fondet hvor hun drikker seg sørpe full og ødelegger hele den ellers ganske fine kvelden. Ved særlig én anledning skaper hun virkelig storskandale, da hun først drikker i bøtter og spann på kontoret, skjeller ut Solrun i lobbyen, for så å sette seg i bilen for å kjøre. Dette oppdager en journalist som tidligere den kvelden hadde intervjuet Georg og Ninni. Han kjører etter og fanger øyeblikket hvor Juni blir tatt av politiet for fyllekjøring. Likevel ville hun ikke innse sitt problem til tross for at alle rundt henne oppfordret henne til å legges inn på et behandlingshjem. Det som til slutt får Juni til å innse at hun trenger hjelp er da hun slår til Victoria etter nok en gang å ha drukket for mye. Hun blir dermed innlagt ved behandlingshjemmet Fjellbekk, der hun møter miljøarbeideren Linn Fylke, som selger Juni alkohol.

Juni får tidlig reise hjem fra Fjellbekk. Hun er sterk gjennom hele juletiden, men sprekker da Ninnis halvbror, Svein, dukker opp og klarer å friste henne med en drink på hans hotellrom under bryllupsmiddagen til Georg og Ninni. Drinken utarter seg til nokså mye mer og nok en gang blåses Juni opp på førstesidene i avisene. Etter nok en runde med kverulering fra Junis side sendes hun tilbake til Fjellbekk, hvor Linn Fylke tar henne imot. Hun begynner å selge Juni alkohol igjen, men dette blir til slutt avslørt. På Fjellbekk blir hun etter hvert friskmeldt, og Juni klarer å holde seg unna flasken i en lang periode.

Men da Linn Fylke kidnappet hennes datter Victoria høsten 2000, sprekker Juni igjen etter at Julie tilbyr henne vin (Julie var ikke klar over Junis alkoholisme på dette tidspunktet). Denne gangen drikker hun så mye at hun legges inn til pumping på sykehuset, og hun presterer å tørrlegge seg på ny etter dette, helt på egenhånd, og nok en gang er hun tørrlagt - denne gangen for to år.

Bevisstløs

Ragnar finner Juni bevisstløs etter at hun har drukket.

Juni ble sammen med Ragnar igjen i 2002, og Albert flytter inn sammen med dem, men familieidyllen brytes da Bitten dukker opp og skaper kaos. Hun innleder et sidesprang med Ragnar som blir oppdaget av Juni. Juni sliter med kjærlighetssorg etter dette, og da Ragnar lurer Juni til å danse med henne på maskeradeballet høsten 2002, sprekker Juni for tredje gang. Hun repeterer historien med gjemming av flasker og drikking i skjul, men innser etter hvert at hun sårer Victoria og Albert. Sterk som hun er, ringer hun Fjellbekk og legges inn til opphold nummer tre.

Ting blir på ny vanskelig da hun innleder et forhold til nærings- og handelsministeren Christian Borchman, som også er alkoholliker. Hun gjør alt hun kan for å hjelpe Christian med å tørrlegges, men Christian holder ikke ut mer enn et halvt år før han i 2005 begynner å drikke igjen. Denne gangen river han med seg Juni, og de to drikker i skjul helt til den skjebnesvangre dagen da Juni krasjer med en lastebil.

Siden virker det som om hun er så godt som tørrlagt. Én eneste mulig sprekk kom etter en mislykket konfrontasjon med Erik Askeland i 2014, da hun og Eva var på vei til politiet for å melde ham, og han passet dem opp og avslørte at han hadde et inkriminerende lydopptak av dem. (Det kom fram i opptaket at de hadde visst om forsikringssvindelen Jens August planla i forbindelse med Anker Island, noe de tidligere hadde nektet for i politiavhør.) Deretter ble den sjokkerte Juni vist på en bar, med et glass fullt av isbiter foran seg. Hva som hadde vært i glasset, fikk seerne ikke vite, men det er mulig at Juni ved denne ene anledningen tillot seg en drink for å stabilisere nervene igjen.

Når Storm dør tre år senere, drikker hun et glass vin etter begravelsen. Men hun prøver å få hjelp for det hos Anonyme Alkoholikere.Junis01

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.