FANDOM


Kai Lundby
Kai Lundby
Personalia

Navn Kai Lundby
Kjønn Mann
Født 1998 (19 år ved seriens avslutning)
Bosted Sandefjord
Karriere
Tidligere yrker Stuepike på Hotel Cæsar (2016-2017)
Familie
Fosterfar Harshad Kapoor
Fostermor Eva Rosenkrantz
Forhold
Tidligere partnere Jenny Augusta Anker-Hansen (2016)
Serieinformasjon
Sesonger 33-34, 34
År 2016-2017, 2017
Skuespiller Georg RoksvågFør serien Rediger

Kai droppet tidlig ut og har ikke engang fullført ungdomsskolen.

I serienRediger

Eva møter Kai Lundby da hun vil drive frivillig arbeid i forhold til vanskeligstilte ungdommer på Ungdomshjemmet Bøler.

Kai er en som prøver å gjøre alt for å passe inn, men feiler hver gang. En gang når ungdommene og Eva satt inne og snakket, prøvde Kai å tøffe seg ved å bruke ordet "milf" igjen. Dette slo Eva tilbake på, og sa at hun visste hva det betydde. Etter det ser det ut som Kai ble litt lei seg, uten at han viser det ved sitt ytre. Da gikk Kai vekk fra der dem andre satt, før han senere når Eva holdt på å snakke med en av de andre ungdommene som drev litt med dans, kom tilbake. Da spurte Kai om Eva ville bli med å se på den nye "pisen" (piece'n) han hadde laget. Igjen visste ikke Eva hva ordet betydde, og sa like etter på i en positiv tone at hun lærer nye ord hver dag. Kai refererte til at det var noe grafitti han hadde laget. Det ble ikke helt som planlagt, for Kai lurte Eva med å stenge henne inne i kottet.

Kai og Eva

Første scene med Kai (til venstre Eva Rosenkrantz). Foto: TV2

Eva heller en bøtte med vann over kai

Eva tømmer en bøtte vann over Kai. Foto: TV2

Etter litt tid gir Kai seg ikke med å prøve imponere de andre så han får "bli" en del av Ungdomsgjengen fra UB. Han finner på flere stunt mot Eva, som å gjøre at hun blir gjennomvåt takket være en bøtte med vann han plasserte over døren. Hun tar tilbake, med å selv helle en bøtte med vann over Kai foran de andre ungdommene. Senere konfronterer hun med Kai, om at hvis han heller en bøtte med vann over henne, så skjer det samme med ham.

Eva vil skaffe ungdomshjemmet inntekt og foreslår at ungdommene skal male et abstrakt maleri hun så vil auksjonere bort. Så blir gjort, men da Eva avdekker bildet foran en forsamling der hennes private venner er godt representert, viser det seg at Kai har gjort en aldri så liten forandring: Han har limt inn et fotografi av Eva selv og tegnet en penis foran. Eva gir likevel ikke opp Kai. Senere, i løpet av Kais første arbeidpraksis på hotellet, kommer Dag Magnus Kristoffersen og sier at han har funnet et fosterhjem til ham i Harstad. Kai har egentlig ikke lyst, men Dag-Magnus, men Kais kontaktperson sa opp for noen dager siden og derfor er det ikke annen mulighet. Da sier Eva at hun kan være kontaktpersonen for Kai. Dag-Magnus sier at det er mye ansvar, men det gjør ikke noe for Eva. Etter det får Kai bli værende i Oslo og slipper derfor å flytte helt til Harstad. Eva sier videre at han kan få en jobb på hotellet, noe han blir glad for og til og med skryter av til de andre ungdommene.

Eva og Kai vasker

Kai som "rengjøringsbetjent" (stuepike). Foto: TV2

Videre utvikler han og Eva en bedre kjemi sammen, spesielt etter at han av Ninni har fått jobb som rengjøringsbetjent på hotellet. Ninni er ikke først enig, fordi de har ikke noe ledig. Det er mest Eva som kommanderer hun om å finne noe, og da ser Ninni ikke annet valg. "Rengjøringsbetjent" er i realiteten akkurat det samme som stuepike, men Eva fant på en alternativ tittel til Kai da han høylydt påpekte at han ikke var noen "pike". Arbeidet går ikke bra med det første, da han tolker ting i overkant bokstavelig. Han får imidlertid opplæring av Eva personlig, og finner etter hvert ut av ting. Første gang han får lønn, blir han presset av resten av ungdomsgjengen til å spandere så mye på dem at omtrent hele lønnen ryker med. Selv de andre ungdommene innser at de gikk for langt, og de betaler ham i alle fall litt tilbake.

Kai kysser

Kai kysser Eva, som ikke setter pris på det. Foto: TV2

Kai og Eva fortsetter å ha et ganske bra forhold (parallelt med at Eva føler hennes ektemann Harshad tilbringer for mye tid med Ninni). Tilsynelatende begynner Kai å føle seg tiltrukket av Eva, enda hun er gammel nok til å være moren hans. En gang han er hjemme hos henne og hun sier hun er blitt glad i ham, tolker Kai dette i feil betydning. På en brå impuls kysser han henne, men da drar hun seg unna.

Kai blir svært oppbrakt og gjemmer seg vekk på et ledig hotellrom, men Harshad innser hvor han kan være, og Eva finner ham. Han opptrer imidlertid svært aggressivt mot henne da hun kommer, og anklager henne for å kødde med hodet hans før han marsjerer ut. Hun nevnte for ham at hun hadde fortalt Harshad hvordan han kysset henne, og Kai tror da at Harshad vil drepe ham. Faktisk finner Harshad ham kort etter og vil ha en prat, men Kai blir direkte truende og griper en flaske for å ha et våpen. Harshad setter seg bare ned og klarer etter hvert å ha en rolig samtale med Kai. Han betror tydeligvis Kai noe pinlig fra sin egen ungdomstid, men seerne får ikke høre hele historien. Alle parter legger "misforståelsen" bak seg, og Kai fortsetter å ha et brukbart arbeidsforhold med Eva. Hun bekymrer seg imidlertid for at han har så få venner, og får Jenny til å invitere ham på en klassefest sammen med folk fra teaterskolen hun går på. I oppkjøringen til festen viser det seg at han har visse talenter for matlaging, og gir Jenny nyttige tips selv når det gjelder slike tilsynelatende enkle ting som å hakke tomater på best mulig måte. På festen får han imidlertid problemer fordi han mangler sosiale antenner og er litt for ærlig (som når han faktisk sier ja til en jente som spør om hun er for tykk).

Kai kommer senere i kontakt med Bo Bøe, og blir imponert når Bo avslører at han er "Mr. Iceman" som har laget YouTube-videoer Kai har beundret. Bo, som sliter med å lage en film til en en skoleoppgave om "Intimgrenser", ønsker å gjøre hemmelige opptak av gjester inne på hotellrom på Hotel Cæsar. Kai er først skeptisk til dette, men Bo får overtalt ham. Etter et "vellykket" opptak der de narrer et par ved å legge en positiv graviditetstest på rommet, er Kai blitt mer entusiastisk og sier han og Bo nå er blitt et team, The Wolfpack. Imidlertid utvider Bo snart "ulveflokken" med to andre fra teaterskolen, Rolf og Jørn, som skal sørge for at de hemmelige opptakene også får lyd. Kai er ikke begeistret for dette, som om han aner at ting holder på å komme ut av kontroll. Han lar likevel Bo få låne nøkkelkortet. Snart finner han ut at Bo har satt ham selv utenfor, og at han, Rolf og Jørn har gjort opptak uten at Kai var til stede. Kai blir sint, men Bo sier bare at han ikke må være så hårsår, og gir ham i oppdrag å plukke ned kamerautstyret som ennå er skjult på rommet. Inne på rommet får Kai imidlertid et voldsomt raserianfall og ender opp med å gjøre hærverk på møblene og TV'en.

Han innser snart at dette ikke var så lurt, og går til Eva og tilstår at han har "herpet" et rom, uten å fortelle henne hva bakgrunnen var. Hun lar faktisk være å sparke ham, og avskriver hendelsen som manglende impulskontroll, men hun inndrar nøkkelkortet hans: Heretter får han arbeide sammen med andre stuepiker. Etter noen dager ber Kai pent om å få kortet tilbake, og Eva går med på dette. Bo kan dessverre ikke dy seg for å legge ut på YouTube en særlig artig video han tok opp av en gjest (en kristen prest som ser ut til å be på muslimsk vis). Selv om mannens ansikt var pikselert, kjenner noen av stuepikene igjen rommet som et av rommene på Hotel Cæsar, og snart får hotellet et stort erstatningskrav fra gjesten fordi det har foregått ulovlig overvåking på rommene. Eva og Ninni er sjokkert over at noe slikt har skjedd på Cæsar, og tar rede på hvilke nøkkelkort som er blitt brukt for å åpne døren til rommet. De finner da naturligvis ut at det er Kais kort som er blitt brukt til å gå inn og ut der. Kais jobb på hotellet henger dermed i en tynn tråd, men Bo innrømmer etter hvert at det var han som brukte kortet, og Kai kan fortsette.

Eva og kai seng

Eva i senga til Kai. Foto: TV2

Eva lar ham senere flytte inn i hennes leilighet, noe både Jenny og Harshad reagerer negativt på, siden Eva aldri konfererte med dem. Harshad er i utgangspunktet lite lysten på å plutselig skulle være fosterfar for Kai, men det går seg etter hvert til.

Det kommer fram at Kai ikke engang har fullført ungdomsskolen, og hans nye fosterfamilie oppfordrer (eller rett ut presser) ham til å sette seg på skolebenken igjen. Han synes det er flaut, siden han jo er eldre enn klassekameratene. Siden prøver han å utnytte dette; han ser gammel nok ut til å få kjøpt snusbokser, og begynner å "lange snus" til medelevene i bytte mot ferdig skrevne oppgaver.

Kai har bestemt seg for å flytte

Kai er på tur til å flytte ut av Eva og Harshads leilighet. Foto: TV2

Med tiden prøver han å ta skolen seriøst og bestemmer seg for å fullføre. Han blir sammen med Jenny, noe Eva ikke liker. Han tar et nakenbilde av henne som han sender til kompisene. De legger det ut på nettet. Det blir slutt mellom Jenny og Kai på grunn av dette. Men de fortsetter å være venner.

Etter at Jenny flytter ut, vil Kai også flytte, siden Eva og Harshad bare krangler hele tiden. En kveld kommer Eva full hjem og sovner i Kais seng. Siden, da Harshad finner sin kone og Kai der, lyver Kai og sier at han har hatt sex med Eva. Eva nekter på at noe skjedde, men Harshad vet ikke hva han skal tro. Kai har uansett fått sitt påskudd til å flytte ut. Han flytter inn til nye fosterforeldre i Sandefjord og sjekker med det ut av serien.

Noen måneder senere sender han et bilde til Eva og Harshad om at han har fått vitnemål.

Ytterligere noen måneder senere, i november 2017, kommer Kai på overraskelsesbesøk til Oslo for å fortelle Eva og Harshad at han har kommet inn på videregående skole. De tre feirer med å spise middag sammen.