FANDOM


Kim Dale
Kim Dale
Personalia

Navn Kim Dale
Kjønn Mann
Født 1992[1] (25 år)
Karriere
Tidligere yrker Massør på på Hotel Cæsar (2016)
Forhold
Tidligere elskere Amanda Anker-Hansen (2016)
Serieinformasjon
Sesonger 33
År 2016
Skuespiller Lars August JørgensenFør serien Rediger

Kim Dale er ansatt som massør ved spa-avdelingen på Hotel Cæsar. Han ble muligens ansatt under de seks månedene serien hoppet fram i tid etter Goggens flystyrt til slutt i sesong 32 (i alle fall ble han aldri sett eller nevnt tidligere).

Han forteller ved en anledning[2] om en pinlig opplevelse på ungdomsskolen: Hele klassen var på kino og skulle se Romeo og Julie, og han forsøkte å legge hånden på låret til en jente som het Tove; dessverre bare fiket hun til ham og begynte å skrike, men læreren gav ham ikke lov til å gå.

I serien Rediger

Kim kommer inn i serien i januar 2016, når han behandler Amanda Anker-Hansen og Lotte Fjeld.

I en av hans tidligste scener overtaler Amanda ham til å bryte avtalen med en kunde, for at han heller skal betjene henne seksuelt. Over de neste ukene blir de to vist i forskjellige erotiske situasjoner. Det virker likevel ikke som om han og Amanda er i noe veldig seriøst eller likeverdig forhold. Han er bare hennes levende sexleketøy, og virker lenge fornøyd med det.

Amanda og kim

Amanda og Kim. Foto: TV2

Da han oppdager at Amanda også ligger med andre, blir han imidlertid sjalu og ønsker å date henne for å gjøre forholdet deres dypere. Amanda minner ham på at de er i et åpent forhold med "no strings attached", og hun har ingen interesse av å gå på stevnemøter med ham.

De blir vist sammen også etter dette, så Kim slo seg tydeligvis til ro med at et rent fysisk forhold var alt han ville få med Amanda. En gang møter han henne i heisen, og slår frampå om at han kanskje kan bli med henne opp i toppetasjen, men hun avviser ham. Hun håper nemlig at hun endelig skal klare å få Jonas Bøe til sengs, men slik går det ikke, og det ble dermed ingenting på Amanda den kvelden.

Noe senere klarer endelig Amanda å forføre Jonas og få ham til sengs. Jonas vil da forlate sin kone og kommer for å flytte inn hos Amanda, men det virker som om hun plutselig innser at det slett ikke er dette hun vil. Jonas, som Kim før ham, blir avvist og sendt på dør da han ønsker et dypere forhold med Amanda. Samme kveld går hun tilbake til Kim Dale, elskeren som alt har fått grei beskjed om at han aldri vil få noe annet enn et rent fysisk forhold med henne. Amanda blir vist tårevåt mens hun er i et erotisk favntak med Kim, som om hun tross alt er trist over å oppgi sin egen fantasi om et varig samliv med Jonas, og er lei seg for at hun ikke er i stand til å virkelig elske noen.

Under åpningen av plusshotellet er det uregelmessigheter. Solcellefilmen er ikke ferdig herdet, så Amanda lar Ola Johansson foreta tjuvkoblinger i det elektriske rommet for at det skal virke som om det nye systemet er oppe og går, selv om strømmen egentlig kommer fra bakkenettet. Det oppstår en overoppheting og brannalarmen går. For at ingen skal skjønne hva som egentlig foregikk, steller Amanda i stand et lite branntilløp på et hotellrom og lar siden etterforskerne tro at det var dette som utløste alarmen. Hun driller Ola Johansson i hva han skal si, og etter at han faktisk har klart å overbevise etterforskerne, omfavner hun ham og kaller ham sin yndlingstekniker. Dette ser Kim Dale, som ikke aner noe om den større sammenhengen. Han mistenker at Ola er en av Amandas elskere, og blir sjalu.

Ola plages imidlertid av sin samvittighet og ber om et møte med Amanda. Kim hører hvordan Amanda på telefonen avtaler å møtes med Ola nede i lobbyen, ved en bestemt sofagruppe. Han er der i forveien, setter mobilen sin på opptak og gjemmer den bak en pute. Slik får han uventet tatt opp en samtale mellom Ola og Amanda der ingenting tyder på at de er elskere, men det kommer fram at det var Amanda som utløste brannen som har sendt Lotte Fjeld til sykehus med alvorlige røykskader.

Kim konfronterer Amanda med opptaket. Hun spør om det er penger han vil ha, men han svarer nei. Han ville bare vite hvor de stod, og sier han ikke skal gjøre noe mer med opptaket. Imidlertid overhører Storm samtalen, og blir klar over at det er Amandas skyld at hans kone ligger på sykehus og (ifølge legene) kanskje aldri vil våkne av koma. Selv om Kim ikke brukte opptaket til å presse Amanda, får det derfor likevel store konsekvenser for henne: Storm blir med henne ut i skogen på jakt, men ender med å rette våpenet mot henne selv og skyter henne ned før han prøver å begå selvmord. Begge havner på sykehus, og heldigvis blir de fullt restituert etter hvert. Lotte våkner også opp uten varige men.

Hvor mye Kim vet om dette, er uklart. Det var hans samtale med Amanda, overhørt av Storm, som utløste det. Tydeligvis står han fast på sin beslutning om å ikke avsløre at Amanda hadde noe med røykutviklingen å gjøre, selv om Juni og Eva etter hvert finner dette ut fra Storm og Amanda selv.

Kim fortsetter å være i et løst, rent fysisk forhold med Amanda. Etter hvert oppdager Jenny Kim og blir sterkt tiltrukket av ham; hun kommer gjentatte ganger til ham for å få massasje. Hun blir sjokkert da hun ved en anledning ser Amanda kysse ham, men etter hvert forklarer Amanda at hun og Kim ikke er i noe spesielt fast forhold, og Jenny fortsetter å prøve. Til slutt kysser hun ham, men han later ikke til å reagere bra, og hun springer sin vei.

Jennys venninne Victoria oppsøker Kim og forklarer hvor mye Jenny sliter. Han sier han ikke er mannen for henne; han ser på henne som en liten jente mer enn en mulig partner, og hun fortjener uansett en som kan løfte henne fram. Kim kommer hjem til Jenny, og de får snakket ut og skværet opp.

Høsten 2016 forsvinner både Spa-avdelingen og Kim Dale ut av serien.

Trivia Rediger

Amanda blir vist mens hun oppsøker Kim på et hotellrom (nr. 323). Det er uklart om dette skal bety at Kim faktisk bor på hotellet, eller om de bare brukte dette rommet som et passende sted de kunne være alene.

Kim forteller senere at han på ungdomsskolen var med klassen på kino for å se Romeo og Julie, men det er vanskelig å forstå hvilken filmversjon dette kan ha vært. Hvis Kim er født ca. 1992, ville han være altfor ung til å få med seg den filmen som virker mest aktuell, 1996-versjonen med Leonardo DiCaprio i rollen som Romeo. Det er muligens snakk om en filmatisering av skuespillet som bare eksisterer i Cæsar-universet.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Basert på alderen oppgitt i denne artikkelen: http://www.vg.no/rampelys/tv/reality-tv/her-er-de-nye-caesar-fjesene/a/23590001/
  2. I episode 118 av sesong 33.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki