FANDOM


Kjetil Bjerkedal
Kjetil01.jpg
Personalia

Navn Kjetil Bjerkedal
Kjønn Mann
Karriere
Yrke Jobber i PST
Tidligere yrker Førstebetjent ved Oslo Politikammer
Serieinformasjon
Sesonger 4, 5-7, 8, 10, 19, 23, 26, 31, 34
År 2000, 2000-2001, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009, 2014, 2017
Skuespiller Roger HillerenFør serien Rediger

I serien Rediger

Kjetil Bjerkedal førstescene.jpg

Kjetil forteller Ninni at Rolv har et skuddsår i låret. Foto: TV2

Kjetil Bjerkedal kommer inn i serien vinteren 2000 som etterforsker for Kripos i forbindelse med saken hvor Rolv Espevoll havnet i koma etter å ha blitt skutt av Loke Andersen og kjørt med promille.

Senere samme år dukker Bjerkedal opp igjen når han har ansvaret for etterforskningen av kidnappingen av Victoria Lunde. Siste gang vi ser han da er i sesong 7 episode 10.

I ettertid har han vært med flere ganger i forbindelse med blant annet pågripelsen av Wilhelm "Viking" Pedersen og ranet på Aker Shoppingsenter.

I 2009 kommer han inn når selveste Paven skal komme til Hotel Cæsar; han har ansvaret for sikkerheten rundt besøket. Han sier også til hotellsjefen Eva Rosenkrantz at fengselsfuglen Bea Jørgensen ikke kan være i nærheten av hotellet når Paven ankommer.

Bjerkedal med skjegg.png

I 2014 har Bjerkedal anlagt skjegg. Foto: TV2

I 2014 dukker Bjerkedal nok en gang opp (han har anlagt skjegg siden sist). Etter arrestasjonen av Harald Eriksen vil han ha Storm til å avgi forklaring før rettssaken mot Harald, men Storm har mottatt trusler fra Haralds kumpaner og påstår at han kun kjenner Harald som en hederlig mann. Bjerkedal aner at Storm er blitt truet til taushet.

Siden kaller han igjen Storm inn til samtale. Han vet at Storm nå er i kontakt med Adrian Krykke, Haralds gamle sjef som er høyt oppe i en narkoliga. Bjerkedal mistenker at Krykke har et eller annet pressmiddel mot Storm (og ganske riktig sitter han på et opptak som kunne tolkes som at Storm har begått mord, selv om han egentlig er uskyldig). Bjerkedal tilbyr Storm vitnebeskyttelse, men han avslår.

Neste gang vi ser Bjerkedal igjen er i sesong 34 episode 13. Han dukker opp i forbindelse med funnet av liket til Rasmus Mohn.

Trivia Rediger

  • Etterforsker Kjetil Bjerkedal har også opptrådd i såpeserien «Familiesagaen De syv søstre» med samme skuespiller. Derfor er det fristende å konkludere med at De syv søstre og Hotel Cæsar foregår i det samme universet. I episode 101 av Sesong 30 never imidlertid Willy Wang at faren hans liker å se gamle videoopptak av De syv søstre. Dette synes å skape en uløselig logisk floke; Kjetil Bjerkedal blir samtidig en fiktiv og en virkelig etterforsker i Cæsar-universet. Man må kanskje anta at Cæsar-universets versjon av «Familiesagaen De syv søstre» var noe annerledes enn i vår virkelighet, og at Kjetil Bjerkedal ikke opptrådte i denne versjonen. (Alternativt må man anta at den "virkelige" etterforskeren Kjetil Bjerkedal av en eller annen grunn lot seg overtale til å spille seg selv i De syv søstre.)
  • Anette Hoff opptrådte også i en birolle i Syv søstre, men om Bjerkedal siden syntes at Juni lignet forbløffende på en dame han hadde sett tidligere, kommenterte han aldri dette høyt. Igjen må man kanskje anta at Cæsar-universets versjon av Syv søstre var litt annerledes, og at den relevante karakteren ikke lignet på Juni der.

Galleri

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki