FANDOM


Bakgrunn Rediger

"Lano-ungen" er en konkurranse om å finne det mest sjarmerende bildet av et barn i alderen 0-6 år. Den blir avholdt av produsentene av såpemerket Lano.

Lano ble lansert som en barnesåpe i etterkrigstiden, og bilder av yndige spedbarn ble mye brukt i reklamen. Slik oppstod begrepet "Lano-unge" (på denne tiden også stavet "Lano-onge").

På eget initiativ begynte mange foreldre å sende bilder av egne barn til Lano. Såpefabrikken så muligheten til å holde en faktisk konkuranse med pengepremier, og offentligheten fikk være med på å stemme fram vinnerbildet av "årets Lano-unge".

På sekstitallet ble imidlertid Lano relansert som en familiesåpe heller enn en ren barnesåpe, og konkurransen opphørte i flere tiår.

Lano gjenopplivet konkurransen først i 1997. Siden er årlige Lano-unger blitt kåret, skjønt konseptet om en "skjønnhetskonkurranse for spedbarn" også har møtt kritikk.

I Hotel Cæsar Rediger

Lano-ungen

Silje Knotten ble i 1997 den første moderne Lano-ungen, men i Cæsar-universet var Vanessa Nyman ett år tidligere ute.

Monica Nyman klarte i 1996 å få sin to år gamle datter Vanessa kåret til Lano-ungen. (Dette forteller den eldre Vanessa til Lexi i episode 40, sesong 28.)

I vår virkelighet ble det altså ikke kåret noen vinner i 1996, så i Cæsar-universet må Lano ha gjenopplivet den klassiske konkurransen minst ett år tidligere enn i vår verden. Dersom avviket fra vårt univers bare er på ett år, er det mulig at Vanessa i sin verden er den første "moderne" Lano-ungen.

At Monica så tidlig dytter Vanessa fram på denne måten, foregriper hvordan hun vil fortsette å hale datteren med på skjønnhetskonkurranser gjennom hele oppveksten; "Lano-ungen" var formodentlig aller tidligste mulighet til å melde Vanessa på noe. I tenårene har Vanessa, forutsigelig nok, store komplekser i forhold til egen kropp.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki