FANDOM


Leif Hansen
Leif Hansen
Personalia

Navn Leif Hansen
Kjønn Mann
Død 24. november 2015 [1]
Karriere
Tidligere yrker Mattelærer
Serieinformasjon
Sesonger 32
År 2015
Skuespiller Porfirio GutierrezFør serien Rediger

Leif Hansen jobbet tidligere som mattelærer, men er blitt langtidssykemeldt på grunn av prolaps i ryggen.

I serien Rediger

Leif Hansen besøker først Café Invictus dagen etter caféens åpning i 2015, og blir snart en slags stamgjest. Line synes først at han er litt rar, men gir uttrykk for at dette er på en positiv måte. Etter hvert begynner Leif å knipse bilder i smug av Line, og en dag når hun hjelper ham med å bære hjem handleposer, viser det seg at han har en hel bunke med slike bilder hjemme i leiligheten sin.

Dagen etter at Line var hjemme hos ham, besøker han caféen to timer før den i den i det hele tatt har åpnet. Line synes det er merkelig at han har klart å komme seg inn, og gir høflig uttrykk for at han er nødt til å gå. Når han kommer tilbake senere, viser han frem en enkel tegning hvor han tilstår følelsene sine for henne. Line blir svært ukomfortabel når han tar tak i hånden hennes, og kaster ham ut av caféen. Dagen etter den ubehagelige hendelsen lusker han rundt caféen, noe som gjør Line redd. Når Line skal hente bilen sin i garasjen, forgriper han seg på henne. Storm kommer akkurat i tide når Leif skal til å rive av Lines klær. Storm slår Leif i nødverge og de løper til Storms kontor.

Leif forgriper seg på Line

Leif forgriper seg på Line.

En forbipasserende finner Leif, som er bevisstløs fordi han slo hodet i en bil etter at Storm dro til ham. Han kommer på sykehus med alvorlige skader og blir liggende i koma. I mediene blir han fremstilt som et uskyldig voldsoffer, og Storm er redd for å gå til politiet og si at det var han som slo ham ned.

Storm slår ned Leif

Storm slår ned Leif.

Line mistet sertifikatet under sitt basketak med Leif, og når politiet finner det, blir hun kalt inn til avhør. Storm overtaler henne til å si at hun ikke vet noe som helst om saken.

Line oppsøker Storm igjen etter noen dager, og hun lurer fælt på hvordan det egentlig gikk med Leif. Storm vil helst ligge så lavt som mulig, men Line ringer sykehuset. De kan imidlertid ikke gi ut opplysninger til andre enn pårørende. Siden treffer Storm og Line hverandre på sykehuset, siden begge to uavhengig hadde funnet på å gå dit. De finner den bevisstløse Leif i en seng, og Line later til å ha litt medfølelse med ham selv etter det som skjedde; hun spør Storm hva det er de har gjort!

Leif i koma

Leif i koma på sykehuset.

Ute av sykehuset begynner Line å søke etter informasjon om Leif på nettet, og hun oppsøker Storm igjen og forteller hva hun fant. Leif ser ut til å ha vært en grei fyr, populær blant elevene han var mattelærer for. Storm er overbevist om at det også vil være snusk å finne om ham, og at han sikkert har begått overgrep før, men han klarer ikke uten videre å finne noe slikt på Leif.

Under halloween-festen på hotellet i 2015 får Storm plutselig øye på en utkledd mann som han synes ser ut som Leif. Han blir så oppskaket at han ringer Line, men da hun kommer, viser det seg at mannen i kostyme ikke var Leif likevel. Line og Storm deler deretter litt vin på kontoret hans, men like etterpå blir den virkelige Leif vist for seerne: I sin seng på sykehuset slår han plutselig øynene opp, ute av koma.

Det later til at Leif har hukommelsestap. Eskil Helland tar ham med rundt på forskjellige steder han har vært (ifølge kvitteringer funnet på ham), for å hjelpe ham med å gjenvinne hukommelsen. Line blir først livredd da han dukker opp på Invictus igjen (første gang det skjedde, utløste hun faktisk brannalarmen), men etter en stund får hun en slags medfølelse med ham. Storm blir sjokkert når Line etter hvert setter seg ned med Leif og forsøker å hjelpe ham til å gjenvinne hukommelsen. Da Line en dag serverer han kaffe får han hukommelsen tilbake og husker tilbake til en av de første gangene Line serverte han på Invictus.

Senere vises Leif hjemme hos seg selv, som titter i en utklippsbok full av avisartikler som bare later til å handle om voldtekter og overfall. Det forblir uklart om alt dette er hans egne forbrytelser.

En kveld skal Line på en isolert gravplass i Maridalen og tenne et lys på graven til sin bestemor. På vei tilbake til bilen støter hun på Leif, som opplagt har fulgt etter henne. Han nevner hvor "feil" alt ble i parkeringshuset, noe som definitivt avslører at han godt husker hva som skjedde. Nå skal han gjøre det han ville uten forstyrrelser.

Leif og Line

Leif står foran bilen til Line med en stein i hånden klar til å kaste. Line starter bilen og ruser den før hun kjører han ned. Foto: TV2.

Line kommer seg inn i bilen og ruser opp motoren, men eksakt hva som videre skjer, blir ikke tydelig vist. En tydelig sjokkskadet Line går siden hele veien til Hotel Cæsar til fots. Da hun møter Storm, sier hun til ham at hun har drept Leif. Tydeligvis kjørte hun over ham, og forlot deretter bilen.

Trivia Rediger

Porfirio hadde i sesong 11 rollen som Thor-Peder. Mannen som stjal minidisken, som Arne Marcussen presset Harald Hildring med.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. I episode 45, sesong 32 ser vi Line ruser bilen og klar til å kjøre mens Leif står foran bilen. I episoden etter møter Line Storm og er helt fra seg og utav kontroll. Hun forteller han at hun kjørte på og drepte Leif. Men vi har ikke fått noe offisiell bekreftelse på at Leif er død.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki