FANDOM


Loke Andersen
Loke01
Personalia

Navn Loke Andersen
Kjønn Mann
Født 1972
Død 7. september 2001 (29 år)
Karriere
Tidligere yrker Medeier av Restaurant Nero (1999)
Jobbet for Harald Hildring (?-2000)
Forhold
Tidligere partnere Alexandra Kvamme (1999)
Serieinformasjon
Sesonger 1-3, 7-8
År 1998-2000, 2001
Skuespiller 1. Mathias Eckhoff (1998-2000)
2. Ove Christian Owe (2001)Før serien Rediger

Bekjent av Jens August.

I serien Rediger

Loke lånte Jens August penger slik at han kunne overta Restaurant Nero sammen med sin kjæreste Alexandra Kvamme. Da Jens August ikke greide å betale tilbake pengene, valgte Loke å investere i restauranten og eide 60 %. Han misbrukte sin makt ved å oppbevare narkotika på kjøkkenet og plassere prostituerte i baren som nå ble eid av restauranten. Da hotelledelsen fikk greie på dette, ønsket de å kjøpe ham ut og tilbød ham 400 000 kroner. Tilbudet ble senere trukket tilbake, og Loke forsøkte å true til seg pengene av Alex. Han ble pågrepet av politiet for truslene, men løslatt kort tid etter. Han og Alex avtalte å møtes i hotellgarasjen hvor Alex skulle gi han pengene de skyldte han mot at hun fikk være i fred. Samme dag fikk Loke et oppdrag av Harald Hildring hvor han skulle ta livet av Rolv Espevoll, men oppdraget mislyktes siden Rolv greide å stikke av. Da Loke møtte Alex i garasjen mente han at 400 000 kroner ikke var nok. Alex svarte med å skyte ham i ansiktet. Loke forsvant sporløst etter hendelsen.


Skuddene ødelegger Lokes ansikt, og han gjennomgår en plastisk operasjon som gjør ham ugjenkjennelig for politiet, som nå etterlyser ham. Han oppsøker Alex et år senere. Hun går til Rolv og ber ham ta livet av Loke. Det viser seg at Hildring er ute etter Loke. Loke overtaler Rolv til å bli med på en hevnaksjon. De kontakter torpedoen Thomas Tømmare, og skal ha han til å skyte Hildring. Det Loke og Rolv ikke vet er at Thomas allerede jobber for Hildring, og det ender opp med at Thomas skyter, og dreper Loke og får det til å peke på Rolv. Rolv blir uskyldig dømt, og satt i fengsel.

Julie finner tilfeldigvis navnet på Thomas seinere, og kontakter han. Han selger henne ett opptak av Hildrings stemme, som bekrefter at Hildring beordret drapet på Loke. Dessverre betror Julie seg til Arne Marcussen, og gir han opptaket.

Arne forteller Julie at han har spilt over opptaket, men bruker det flere ganger til å utpresse Hildring. Julie oppdager det, men da er det allerede for seint. En av Hildring karer stjeler opptaket rett foran nesen hennes. Opptaket blir så destruert.