FANDOM


Ludvig Børsum
Ludvig Børsum
Personalia

Navn Ludvig Børsum
Kjønn Mann
Født 7. juni 1964
Serieinformasjon
Sesonger 30
År 2013
Skuespiller Audun MelingFør serien Rediger

Han ble født den 7. juni 1964 i Hamar og tilbrakte sine første leveår der, sammen med sin mor og far. Da de skilte seg i 1970, flyttet han med moren til Oslo hvor han som sjuåring skulle ta opp sin første kårde i Bygdø fakteklubb. Faren var kjent for å ha problemer med alkohol og han fikk etter hvert ikke lov til å treffe Ludvig.

Ludvig ble etter hvert også en stille og innesluttet gutt som fokuserte mer og mer på fektingen, hvor det viste seg at han hadde enormt talent. Det ble sagt at denne overdrevne dedikeringen til fekting gjorde ham mer innesluttet, mens han selv har sagt i et intervju at det var hans overdrevne dedikering til innesluttethet og ro som førte til at han kunne bli den fekteren han var.

Han startet å vinne turneringer allerede som 11-åring. Han vant Junior-NM som tidenes yngste da han var 12 år gammel. Hans liste med seire er nesten uendelig lang, men det største må nok være det faktum at han vant OL-gull hele 5 ganger, som var ny verdensrekord. Børsum deltok også i et sjette mesterskap, men tapte i finalen. Han slo allikevel en ny verdensrekord da han ble den første til å delta i seks OL-finaler. Etter sitt tap i finalen trakk han seg tilbake fra offentligheten. (Disse opplysningene får vi i episode 46 i sesong 30.) Han blir alkoholiker, men fortsetter å trene nye fektetalenter.

I serien Rediger

Børsum havner i krangel med sin fekteelev Celine ØstengenGaius, og avslutter arbeidet med henne.

Vanessa Nyman vil ha ham til å trene seg selv isteden, men han er i begynnelsen avvisende eller til og med nedlatende. Han sier til og med at fekting ikke er noe for jenter, selv om han tidligere trente Celine.

Men Vanessa gir seg ikke, og han sier til sist ja, etter at hun hjelper ham å rydde leiligheten en dag hun finner ham full.

Lugvig og Vanessa

Noe av det første Ludvig Børsum lærer Vanessa, er å bare sette seg ned, være tålmodig og finne ens indre stillhet. Foto: TV 2

Han kjører henne hardt på treningen og forlanger stor respekt, men så dukker han opp full på trening og skuffer Vanessa. Hun velger likevel ikke å gi opp, og får Børsum tilbake som trener i forkant av fekteturneringen. Kort tid senere blir Vanessa oppdaget av en talentspeider fra Olympiatoppen som vil ha med Vanessa på juniorlandslaget.

Trivia Rediger

Audun Meling hadde rollen som Geir Pedersen i 1998 og Ulf Lavik i 2006.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki