FANDOM


Mattis Waldemar Kloppen
Mattis01
Personalia

Navn Mattis Waldemar Kloppen
Kjønn Mann
Født 1985 (33 år)
Karriere
Yrke Forfatter
Tidligere yrker Pikkolo på Hotel Cæsar (2007)
Forhold
Tidligere partnere Lise Levi
Liv Liland (2007)
Serieinformasjon
Sesonger 24
År 2007
Skuespiller Gaute SkjegstadFør serien Rediger

Mattis Waldemar Kloppen er forfatter, og har utgitt boken «Janus». Det de færreste vet er at den i stor grad er skrevet av hans ekskjæreste Lise Levi. Han har også store humørsvingninger, som følge av at han er manisk-depressiv.

I serien Rediger

Mattis søker i 2007 etter jobb. Han møter opp på et jobbintervju på den nye bokkafeen til Liv Liland, som hun overtok etter hennes ekskjæreste Morten Bakke. Etter å ha endt opp i diskusjon angående en forfatter får han ikke jobben, men blir istedenfor pikkolo på Hotel Cæsar. Som pikkolo møter han på Vilde Mykland som gjenkjenner han som forfatteren av den eneste lange boken hun har lest, «Janus». Vilde er en venninne av Liv, og dette fører til slutt til at de blir kjærester.

Han lider av kraftig diaré , han bæsjet så mye at kafèn ble stengt. Han bæsjet også en gang på seg under bokbålet. Han brukte bålet som toalett. Gjestene løp derfra med frykt.Liv ble sittende å tørke opp i flere timer. Storm kom inn å skle i avføringen til Mattis.

Mattis får en telefon fra Cappelen, forlaget som ga ut boken hans. Han har fått et forskudd som han i gjengjeld skal betale ved å skrive en ny bok for dem. Som den gode kjæresten Liv er, låner hun vekk kontorrommet sitt slik at Mattis kan få skrevet et ny bok. Mattis tar opp historier fra omgivelsene sine, og han begynner derfor å skrive om spiseforstyrrelser som Liv har slitt med. Dette får Liv greie på og gir han derfor tips som letter en del på skrivesperren han sliter med.

Liv blir nysgjerrig på det han har skrevet og logger seg derfor på datamaskinen hans og leser det han har skrevet. Selv kaller han det et makkverk og Liv gir kjæresten sin, som igjen har fått skrivesperre, en hjelpende hånd. Hun skriver derfor sin egen livshistorie og fullfører dermed boken, som får navnet «Skjelettet». Forholdet tar imidlertid slutt når Mattis forteller Liv at hun har ødelagt boken hans.

Selv om Mattis ikke synes noe særlig om boken, gir han den ut for å slippe å betale tilbake forskuddet. Han forteller Liv at han er manisk depressiv, og hun tilgir han. Alt ser ut til å ordne seg for Mattis, men han takler ikke å gi Liv æren for boken. Han lyver om at forlaget ikke ønsker å ha hennes navn på forsiden, men lover å gi henne noen ord i dedikasjonen. I en e-post til forlaget skriver han at han ønsker at det skal stå «Takk til Liv!» i dedikasjonen, men endrer det i siste liten til «Takk til livet!». Hun blir skuffet når hun finner ut at han ikke har takket henne for hennes del av arbeid i boka, og Mattis lyver om at det er forlagets feil. Liv ringer forlaget og får vite at det ikke er begått noen feil og sender en kopi av e-posten de fikk tilsendt.

Mattis blir igjen tilgitt når han forteller Liv at han er villig til å ta opp et lån for å trykke boken på nytt igjen for å få riktig dedikasjon. Liv blir enig med Mattis om å ikke forandre på dedikasjonen fordi hun ikke vil at han skal stå i gjeld til banken. Mattis er nå storfornøyd, men fortiden innhenter han. Ekskjæresten Lise Levi oppsøker Liv og advarer henne om at Mattis bare bruker henne for å få skrevet boken, og at hans forrige bok er hennes verk. Når Liv konfronterer Mattis med dette, legger han det tilbake på Lise. Det er Lise det er noe galt med, ikke han.

Mattis blir intervjuet av en avis og Liv kan ikke komme fordi hun skal ha et arrangement i bokkafeen sin. En av hovedgjestene blir syk og arrangementet blir derfor avlyst. Liv løper derfor hjem hvor Mattis blir intervjuet og hører det som blir sagt gjennom døren. Mattis forteller om hans inspirasjon til hvordan boken ble skrevet og nevner ikke Liv med et ord. Dagen etter forteller han til Liv at journalisten allerede hadde bestemt hva han ville høre. Liv har imidlertid gjennomskuet Mattis, og oppsøker Lise. Sammen planlegger de å fortelle alle sannheten på et av bokbålene. Mattis går med på å være med på bokbålet uten en anelse om at Liv har planer om å fortelle alle sannheten om hvem som egentlig skrev boken. Avsløringen vanærer han for hele forfatter-Norge, og han mister jobben på hotellet. Han forlater Liv og Oslo i sinne.