FANDOMMonicas andre leilighet
Beas stue (2011)
Generell informasjon
Beliggenhet Johan Selmers gate 15, 0475 Oslo[1]
Eier Monica Nyman
Botype Leilighet
Rom Stue
Bad
Soverom x2[2]
Beboere
Tidligere beboere Cecilie Dahr Hove (2008-2010)
Even Tue (2008-2009)
Jorun Musæus (2008-2009)
Erlend (2008-2009)
Andrea Skogli (2009)
Nils Skogli (2009)
Georg Anker-Hansen jr. (2011)
Roger Nyman (2011-2012)
Bea Jørgensen (2011-2012)
Storm Liland Anker-Hansen (2008-2010, 2012-2013)
Runa Jørgensen (2011-2012, 2012-2013)
Pelle Krogstad (2012-2013)
Cecilia Krogstad (2012-2013)
Fred Johansen (2013)
Aksel Bergersen (2013)[3]
Vanessa Nyman (2011, 2012, 2013-2014)
Karl Ramstad (2015)
Monica Nyman (2012, 2012, 2013-2015)
Sigrid Uldahl (2014, 2014-2015)
Serieinformasjon
Sesonger 25-31
År 2008-2015


I serien Rediger

Etter å ha vært hjemme fra Italia en stund flytter Cecilie Dahr Hove inn i et kollektiv. Kollektivet er svært miljøbevisst, og har i tillegg felles økonomi. Etter en periode flytter også hennes kjæreste, Storm Liland, inn. Begge to blir med i den felles økonomien. Kollektivet har lenge planlagt å flytte til Etiopia for å drive med hjelpearbeid, og når de endelig gjør det, blir Cecilie med dem. Storm sitter igjen alene, men Cecilie kommer tilbake etter en snau uke. At Cecilie reiste fra Storm på den måten satte en støkk i forholdet, og når det i tillegg kommer frem at Cecilie var gravid før turen til Etiopia, men tok abort, blir det slutt mellom de to. Cecilie flytter igjen ut.

Storm pusser opp leiligheten, nå som han skulle bo der alene. Han skaffer blant annet et stereoanlegg, og økologisk mat går ut. Hans nye kjæreste Andrea Skogli og hennes sønn Nils Skogli flytter også inn etter en liten stund. Etter en stund tar forholdet slutt, og Andrea og Nils flytter ut. Nok en gang er Storm alene i leiligheten.

Etter hvert flytter Cecilie inn igjen ettersom hun og Storm finner tilbake til hverandre. De to bestemmer seg for å kjøpe hus i Ullevaal Hageby, men rett etter dør Cecilie i en tragisk brannAnkerseteren og Storm reiser til Fremmedlegionen, så da blir kollektivet leiet ut til Bea Jørgensen og hennes datter Runa. Når Roger Nyman får en vannlekkasje i leiligheten sin, lar Bea han bo i kollektivet inntil videre. Datteren hans Vanessa flytter også etter. Året etter blir det slutt mellom Bea og Roger, og da flytter han og Vanessa ut igjen.

Bea og Pelle Krogstad blir deretter sammen, og Pelle og Cecilia Hove flytter inn i leiligheten. Senere blir Runa og Storm sammen, og Storm flytter inn i leiligheten. Når Bea senere på året blir arrestert og fengslet, flytter hun mødvendigvis ut, og Runa, Pelle, Cecilia og Storm blir boende igjen i leiligheten. Konsernet går senere konkurs, og Monica og Vanessa blir dermed kastet ut fra hotellrommene sine - og flytter nok en gang inn i leiligheten. Etter kort tid flytter de imidlertid ut igjen, og det samme gjør Storm når Runa gjør det slutt med ham noen uker senere.

En stund etter det igjen dør Runa. Etter Runas død, flytter Pelle og Cecilia ut mens Monica og Vanessa flytter inn. Hvordan denne overtakelsen skjedde, ble ikke forklart i serien, men den skjedde i løpet av det en måned lange hoppet handlingen gjorde etter Runas død. I denne perioden ble leiligheten også pusset opp.

Sigrid i stol

Bingo-Bjørn rensker Monicas leilighet på grunn av spillegjelden til Sigrid (avbildet). Foto: TV2

Etter at Monicas mor Sigrid Uldahl flyttet inn hos sin datter og datterdatter, utløste hun forskjellig dramatikk i leiligheten. En gang fikk Monica beskjed på jobben om at brannalarmen hadde gått hjemme hos henne. Det viste seg at det var Sigrid som hadde utløst den da hun skulle lage mat. Siden, på grunn av Sigrids spillegjeld, sørget Bingo-Bjørn for et innbrudd som rensket hele leiligheten. Han ble imidlertid tvunget til å gi alt innboet tilbake etter at Harald Eriksens kontakter banket ham opp, siden Harald ønsket å gjøre Vanessa en tjeneste.

Siden, påvirket av Harald, flyttet Vanessa ut fra Monica og inn i en stor, flott leilighet der hun skulle bo sammen med ham. Dette måtte Vanessa snart angre på, siden hun ble arrestert da politiet fant narkotika i Haralds leilighet. En rasende Monica hentet alle Vanessas ting tilbake til sin egen leilighet (og fikk også Vanessa ut av glattcellen). Kort etter flyttet imidlertid Vanessa ut igjen.

Monica innleder etter hvert et forhold til sin tidligere Timeout-klient Karl Ramstad, og han flytter etter kort tid inn i leiligheten. Sigrid mener at han ikke er bra nok for datteren og forsøker dermed stadig vekk å dumme ham ut foran Monica.Til slutt går hun til det skritt å faktisk forføre ham, for å bevise for Monica at han ikke er noe å satse på. Monica tar poenget og kaster ut Karl.

Det siste dramaet som utspiller seg i leiligheten, skjer etter at Monica og Sigrid har begått innbrudd i Bingo-Bjørns bingohall for å få penger til å dra til den syke Vanessa i Buenos Aires. (Bingo-Bjørn hadde før loppet Sigrid for et større beløp på en uetisk måte.) Bingo-Bjørn innså hvem som hadde stjålet fra ham og inntok leiligheten, men Sigrid klarte å overliste ham og slå ham ut med balltreet han selv hadde tatt med seg til våpen. Bingo-Bjørn var ennå fanget på badet da Monica og Sigrid rømte leiligheten. De satte seg på flytoget for å dra rett til Argentina.

Det må antas at Bingo-Bjørn etter hvert brøt seg ut. Hva som videre skjedde med leiligheten, er ikke blitt berørt i serien. Faren virker overhengende for at Bingo-Bjørn nok en gang ville forsyne seg av Monicas innbo som kompensasjon for i alle fall noen av pengene han var blitt frastjålet.

Galleri Rediger

TriviaRediger

  • Studioet som nå var Monicas andre leilighet var tidligere Lilands leilighet, før det ble ombygget til den leiligheten Monica brukte.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Adressen vises på søknaden Monica fyller ut på Bjørknes Privatskole i episode 44, sesong 30. Merk at husnumrene i Johan Selmers gate egentlig bare går til 12, så nr. "15" er en fiktiv adresse. Gaten ligger imidlertid på Torshov, ikke så langt fra der Hotel Cæsar blir spilt inn.
  2. Det var tidligere fem soverom, men når Cecilie og Storm flyttet ut i 2010 slo de inn noen vegger.
  3. I episode 72 i sesong 30 sovner Aksel og Monica sammen på sofaen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki