FANDOM


Nanna Henriksen
Labtekniker Nanna
Personalia

Navn Nanna Henriksen
Kjønn Kvinne
Død 12. juni 2014
Karriere
Tidligere yrker Labtekniker
Serieinformasjon
Sesonger 30
År 2014
Skuespiller Elisabeth Hammersbøen Rustad[1]Før serien Rediger

Nanna jobber som labtekniker hos Lütken Laboratorier.

I serien Rediger

Jens August Anker-Hansen kontakter i 2014 Nanna ved Lütken laboratorium for å få DNA-testet seg selv, Juni, Storm og Edvin for å finne ut hvem som er biologiske barn av Georg Anker-Hansen, og Eva og Edith for å finne ut om Edith virkelig er Evas mor.

Etter flere purringer er resultatene av DNA-testene klare, og Nanna hevder at DNA-testene viser at Jens August ikke er Georgs sønn. Jens August nekter å tro at hårlokken som ble brukt til testen stammer fra Georg, og ber derfor Nanna om å heller teste levninger fra graven til Georg (som han ulovlig graver opp midt på natten). Ifølge Nanna gir levningene imidlertid samme resultat, og Jens August prøver dermed å bestikke henne til å endre på dem, noe hun ikke er villig til å gjøre. Jens August klarer å stjele med seg noen papirer fra henne og får en bekjent til å lage en falsk variant som viser det resultatet han selv ønsket, som han viser til styret i et forsøk på å få familien imot Edvin.

Allerede neste dag har Edvin vært i kontakt med Lütken laboratorier og fått den opprinnelige rapporten, som han presenterer for styret. Han får også Nanna til å møte opp personlig og bekrefte at det er hun som gjennomførte DNA-testene, og resultatene han presenterte blir dermed anerkjent av styret.

Nanna mellom

Nanna er i livsfare når Jens August (t.v.) konfronterer Edvin. Foto: TV2

Når Edvin etter hvert tvinger Jens August til å forlate Hotel Cæsar, drar Jens August til Lütken laboratorier for å snoke etter bevis for at Edvin ikke er Georgs sønn. Han finner tilfeldigvis dokumenter som beviser at Nanna forfalsket resultatene av DNA-prøvene etter å ha blitt bestukket med flere hundre tusen kroner av Edvin, og konfronterer henne med dette. Hun blir tvunget til å ringe Edvin og få ham til å komme til laboratoriet, noe han gjør, og Jens August konfronterer ham med funnet. For å skjule sine spor slår imidlertid Edvin Nanna bevisstløs, og etter en lengre slåsskamp klarer han også å slå ut Jens August. Nanna og Jens August ligger bevisstløse igjen på gulvet da Edvin tenner på laboratoriet og stikker av, og det blir ikke lenge etter bekreftet i en radiosending at minst én person omkom i brannen. Mens det er uvisst hva som skjedde med Jens August, kan det neppe være tvil om at Nanna omkom, siden hun ellers ville ha all grunn til å stå fram og avsløre Edvin.

Jens August og Nanna

Nanna og Jens August ligger bevisstløse, mens laboratoriet står i brann. Foto: TV2.

Etter en stund begynner Eva å tvile på at Edvin er den han utgir seg for å være, og drar til Lütken laboratorier for å snakke med Nanna om resultatene av DNA-prøvene. Bygningen er imidlertid sperret av, og hun får vite at laboratoriet har brent ned og at Nanna er antatt å ha omkommet i brannen. Flere måneder senere, da både Eva og Juni har innsett sannheten om "Edvin", leter de etter bevis mot ham. Harshad Kapoor klarer å få tak i en overvåkingsvideo fra en butikk nær stedet der Nanna bodde, og disse opptakene viser hvordan "Edvin" besøkte Nanna hjemme. Harshad snakker også med en venninne av Nanna, som forteller at hun var svært oppbrakt like før hun forsvant.

Trivia Rediger

1) Nanna ble kreditert som Labtekniker Nanna i hele perioden hun var med. Først 13. januar 2015, 7 måneder etter karakterens død, fikk man vite etternavnet hennes.

2) For å ødelegge Jens Augusts familie slo Edvin også frampå om at han og Eva kunne være søsken, så de ville ha levd i incest. Eva ble så oppbrakt over denne muligheten at hun bestilte en DNA-test, som heldigvis bekreftet at hun og Jens August ikke var søster og bror. Tydeligvis ble også denne testen foretatt av laboratoriet der Nanna arbeidet, noe som reiser spørsmålet om hvorfor hun ikke forfalsket også denne testen på Edvins vegne. Det er flere muligheter: 1) Nanna nektet å være med på en så grov og skjebnesvanger svindel, som jo måtte ødelegge en hel familie; 2) Edvin var ikke klar over at Eva bestilte denne testen; 3) Edvin tok ikke sjansen på å bestille flere forfalskede rapporter, som kunne få familien til å dobbeltsjekke resultatet hos et annet laboratorium.

Referanser Rediger

  1. Ble feilaktig oppgitt som Elisabeth Hammersboen Rustad i episode 150, sesong 30.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki