FANDOM


Rasmus Mohn
Rasmus Mohn
Personalia

Navn Rasmus Mohn
Kjønn Mann
Død 23. mars 2017
Karriere
Tidligere yrker Eier av Mohn-konsernet (?-2017)
Familie
Barn Nora
Forhold
Tidligere partnere Mette Mohn (?-2017)
Serieinformasjon
Sesonger 31, 31, 32, 33-34
År 2014-2015, 2015, 2015, 2016-2017
Skuespiller Terje StrømdahlFør serien Rediger

Mohn er Norges selverklærte hotellkonge, og eier en rekke hoteller.

Han blir offisielt sammen med Mette Mohn i 1993, da Mette forlater sin mann, men de hadde vært elskere også før dette.

I serien Rediger

Mohn-debatt

Rasmus Mohn i TV-debatt med Juni. Foto: TV 2

Juni Anker-Hansen skriver en krass kronikk der hun etterlyser nytenking i bransjen, og særlig angriper Mohn. De to møtes til en debatt på TV2, der Mohn opptrer til dels arrogant, mens Juni fremholder at det er ikke lenger "gutteklubben Grei" som skal dominere hotellnæringen.

Mohn ble tydeligvis provosert av Juni, for siden forsøker han tilsynelatende å stikke kjepper i hjulene for hennes prosjekt Grobyen ved å snappe tomten hun hadde sett seg ut, før Cæsar får kjøpt den. Cæsars nye finansdirektør, mannen seerne kjenner som Edvin, vinner imidlertid budrunden etter at han har tatt opp et stort lån med sikkerhet i sine egne Cæsar-aksjer.

Edvin forsøker å få til et møte med Mohn, som har kjøpt alle tomtene omkring. Han må til slutt snike seg inn på kontoret hans for å få ham i tale. Mohn sier tomten Edvin har kjøpt, er verdiløs. Snart viser det seg at en gammel pilegrimsled gikk over tomten, og at det kan være verdifulle kulturminner der. Edvin får noen middelalderske mynter som en lærer har funnet på tomten, og han tar rede på stedets historie. Siden det ikke passer Edvin at tomten skal bli gjort utilgjengelig pga. arkeologiske undersøkelser, begraver han myntene igjen på en av Mohns tilstøtende tomter og sørger deretter for at de blir funnet av noen entusiaster med metalldetetektorer. Deretter truer han Mohn med å sette igang en aksjon på sosiale medier, der Mohn vil bli fremstilt som en kulturvandal, dersom han ikke går med på å selge sine egne tomter til Cæsar. Mohn lar seg presse og selger tomtene.

Mohn ringer

Mohn ringer Juni for å fortelle at hans mindreårige datter ble skjenket full på Hotel Cæsar. Foto: TV 2

Noen måneder senere er Mohns mindreårige datter Nora til stede på en undergrunnsfest arrangert i det uferdige utestedet til Storm Liland Anker-Hansen, som desperat trenger kapital. Helt uoffisielt har Storm godkjent at det blir solgt alkohol selv til ungdommer som ikke er myndige, og Nora drikker seg stup full og må til slutt sendes hjem i drosje. Dette får faren greie på, og han ringer til Juni og gjør henne oppmerksom på at saken vil komme i avisene. Dette skjer på et svært ubeleilig tidspunkt for Juni, som akkurat forsøker å ri stormen av etter at bedrageren "Edvin" (Erik Askeland) har plantet andre anklager mot hotellet i mediene.

Mohn anmelder Hotel Cæsar, og Juni pålegger Storm å gjøre alt for å få ham til å trekke anmeldelsen. Storm finner ut hvor Nora skal feire sin attenårsdag, ringer Mohn og truer med å lekke stedet til pressen, skjønt Mohn har gjort alt han har kunnet for å holde det hemmelig (det skal være kjendiser til stede). Storm sier at hvis han får avholde festen i sitt eget lokale, skal Mohn få hele arrangementet for halv pris. Mohn går med på dette, og Storm legger seg i selen for å gjøre festen så bra som mulig. Neste dag ringer Mohn og er faktisk godt fornøyd. Han trekker anmeldelsen mot Cæsar, og tilbyr faktisk Storm et samarbeid. Storm ønsker på ett tidspunkt å bygge opp utestedet rundt et "tropisk" tema, men Mohn trakk pengestøtten da han oppdaget at dette temaet allerede var brukt på et tysk utested, Das Beach. Storm sikret seg imidlertid franchise-rettigheter fra Das Beach, og fikk slik Mohn med på laget igjen. (Interiøret Storm hadde bestilt fra Das Beach, ble imidlertid smadret i en bilulykke, og utestedet Invictus åpnet til slutt med et mer klassisk Cæsar-tema.)

Noe senere fikk Storm beskjed fra Rasmus Mohn om at han ikke syntes utestedet svarte til forventningene, og at Mohn derfor trakk seg ut. Dermed fikk Storm igjen økonomiske vanskeligheter. Mohn dukker igjen opp da eiendomsforvaltningen har en prosjektkonkurranse gående omkring en av tomtene nær Hotel Cæsar, som både han og Juni kan tenke seg å slå kloa i. Amanda spiller på kvinnelig sjarm og klarer å få tjuvkikket på Mohns iPad, noe som gir henne opplysninger om hva slags prosjektforslag han vil presentere. Det viser seg at hans prosjekt er helt underlegent Cæsars eget.

Kort etter viser det seg overraskende nok at Mohn har foreslått et helt annet prosjekt, som er en forbedret versjon av Cæsars eget forslag om et miljøvennlig "Plusshotell". Dermed oppstår det straks mistanker om at Amanda eller andre har lekket informasjon til Mohn. Imidlertid viser det seg at en tidligere gjest på hotellet, Ove Herman Øire, faktisk var agent for Mohn og plantet avlyttingsutstyr på kontorene. Da Juni blir klar over hvilket skittent spill Mohn driver, lar hun noen av mikrofonene være og forer Mohn med verdiløs og villedende informasjon som kan få ham til å gjøre en stor feilinvestering. Først etter at han har gått i fellen, lar Juni ham forstå at de visste om avlyttingen, hvorpå hun kapper ledningen til den siste mikrofonen.

Kort etter viser nye blodprøver at Goggen ikke er sønn av Jens August, slik han har fått høre hele sitt liv. Goggen føler at han blir avvist av familien og mister konsernsjefstillingen til Amanda. I realiteten er alt dette følgene av hans egne valg og utsagn, men siden han føler seg forstøtt, oppsøker han Rasmus Mohn og tilbyr sine tjenester til "fienden". Mohn krever at han må grave opp noe skitt om Cæsar for å bevise at han har skiftet lojalitet.

Goggens mor Ninni Krogstad skjønner at Goggen forsøker å spionere for Mohn, og fortviler da hun innser at han kan komme til å brenne alle broer i forhold til Anker-Hansen-familien (som slett ikke viser noen tegn til å ville støte ham ut, selv om Goggen ikke lenger regner seg som en av dem). Ninni går selv til Mohn og tilbyr seg å arbeide for ham hvis han bare vil la være å ha noen befatning med Goggen. Mohn innser at han faktisk har et oppdrag en med Ninnis talenter kan løse: Han vil hun skal ha en erotisk seanse med Nils Håkenaasen, som har en høytstående posisjon i kommunen, men nekter å danse etter Mohns pipe. Mohn vet (tydeligvis via annen avlytting) at Håkenaasen for tiden har et dårlig forhold til sin kone. Hvis Ninni kan sikre et videoopptak av seg selv til sengs med Håkenaasen, så Mohn kan få noe å presse ham med, lover Mohn på sin side å avvise Goggens tilbud om å arbeide for ham. Ninni gjør dette svært ugjerne, siden hun må ofre sitt nåværende forhold til Atle Søgård om hun skal gjennomføre det, men omtanken for Goggen får overtaket og hun gjør som Mohn vil. Etter å ha vært til sengs med Håkenaasen overlater hun det hemmelige videoopptaket til Mohns representant. Mohn holder faktisk ord og vil ikke lenger vurdere å la Goggen arbeide for seg. Goggen selv blir skuffet og sint, uvitende om hvor mye moren har ofret for å holde ham unna Mohn.

Mohn bruker det pikante opptaket av Håkenaasen til å presse kommunepampen til å gå for Mohns eget plusshotell-prosjekt heller enn Cæsars. Mohn får tomten som var utlyst, og ikke bare det: Plutselig viser det seg at denne tomten er for liten for prosjektet, så kommunen vil også ekspropriere Cæsars tomt, rive hotellet og overlate det hele til Mohn. Ninni skjønner at alt dette er konsekvensen av Mohns utpressing mot Håkenaasen. Da hun oppsøker ham igjen, kaller han henne et ludder og avviser hennes innvendinger. Dessuten truer han med å la Goggen arbeide for seg likevel, nettopp det Ninni har ofret så mye for å unngå. Ninni skaffer seg et våpen og vurderer å drepe Mohn. Hun bryr seg ikke om at hun må gå i fengsel igjen, hvis hun bare kan holde sønnen unna Mohns innflytelse. Goggen selv blir imidlertid klar over hva hun planlegger, og får henne fra det. Juni gir etter hvert opp kampen for å redde Hotel Cæsar, men Pelle overhører en samtale mellom Ninni og Atle Søgård og blir klar over Ninnis rolle i det hele. Han klarer ikke lenge å holde dette skjult for Juni. Hun blir overlykkelig over at de kan berge Hotel Cæsar ved å bevise at Rasmus Mohn har drevet utpressing mot en byråd, men er samtidig sjokkert over at Ninni var involvert i det hele. På selveste julaften sørger Juni for at politiet kommer og henter Ninni, noe som sender den allerede ustabile Goggen utfor stupet. Han henter sitt småfly og krasjer det inn i fasaden på Hotel Cæsar, og både han og ni andre omkommer.

Etter denne katastrofen hopper serien seks måneder fram i tid. Rasmus Mohns plan om å få Hotel Cæsar revet er blitt avverget, men ellers er detaljene uklare. Etter Goggens død hadde ikke Mohn lenger noe pressmiddel mot Ninni, og det må antas at hun vitnet for myndighetene om alt som hadde skjedd. Eksakt hvilke konsekvenser dette fikk for Rasmus Mohn og byråd Håkenaasen, er ikke blitt berørt. Ute i sesong 33 kommer det fram at retten ila Ninni en bot på sytti tusen kroner for hennes rolle i utpressingen. Mohn, som stod bak det hele, ville formodentlig fortjene en enda skarpere reaksjon.

I de siste episodene av sesong 33 kommer det fram at Mohn i alle fall ikke gikk i fengsel; han er stadig på frifot og treffer på Ninni i en park. Hun anklager ham for at det var han som kostet henne Goggen, men han sier spottende godmodig at han ikke hadde noen makt over det som skjedde.

Juni oppsøker rasmun mohn

Juni oppsøker huset til Rasmus Mohn. Foto: TV2

Ved inngangen til 2017 kommer det fram at Rasmus Mohn har klart å overta Hotel Cæsar, etter at Amanda uklokt nok satte hotellet i pant for å få et viktig lån hun trengte. Mohn kommer til Juni i toppetasjen og gir uttrykk for at han ikke riktig vet hva han skal bruke nyanskaffelsen til, men nevner at det er mangel på parkering i Oslo Sentrum, som om han vurderer å jevne hotellet med jorden. Juni oppsøker også Rasmus der han bor fordi hun vil vite hvordan planer han har som ny eier av Hotel Cæsar.

Det skal holdes en fest på hotellet der Mohn skal presentere hva som skal skje med hotellet. Pelle har allerede klart å finne ut at det skal bygges om til fiskehall. Mohn dukker imidlertid aldri opp på festen og blir funnet død i en lastebil i Tyrkia noen dager etterpå. Politiet konkluderer med at han har tatt sitt eget liv etter å ha funnet et selvmordsbrev. Noe senere mener politiet imidlertid at han ble drept. Ninni er deres hovedmistenkte, men også Mette og Juni fatter etterforskernes interesse.

GalleriRediger

Trivia Rediger

I 2006 hadde Strømdahl rollen som Kjell-Ivar Liland.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.