FANDOM


Se også: Sverre Sørensen og Sverre Ludvigsen


Prins Sverre av Norge[1]
Sverre01
Personalia

Navn Prins Sverre av Norge[1]
Kjønn Mann
Født 1977
Familie
Far Kongen av Norge
Mor Dronningen av Norge
Forhold
Nåværende partner Athena[2]
Tidligere partnere Charlotte Anker-Hansen (2002-2003)
Serieinformasjon
Sesonger 10-12
År 2002-2003
Skuespiller Yngve BervenFør serien Rediger

Sverre er en sønn av det norske kongeparet, men ikke arving til tronen (og derfor ikke den førstefødte).

I serien Rediger

Første gang vi ser prins Sverre er i sesong 10 episode 33. Prins Sverre hadde i serien et forhold til Charlotte Anker-Hansen. De forlovet seg, men da historien om Charlotte og Jens August sitt forhold kommer ut blir det slutt. De blir sammen igjen like etterpå, men det blir igjen brudd da det viste seg at Charlotte allerede var gift med Jerry Hansen.

Trivia Rediger

Forholdet mellom Charlotte og prins Sverre fikk stor plass i media, og ble sammenlignet med vår egen kronprins og kronprinsesse, og på slottet likte de ikke at forfatterne i serien forsøkte å kopiere deres forhold.[3]

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Norges reelle kongefamilie har flere ganger blitt nevnt, som da Jens August i sesong 30 nevner Märtha Louise (den plutselig åndeligsinnede Arnfinn Lycke kunne bli "rektor på skolen til Märtha"). I sesong 31 omtales "dronning Sonja" i dialog (se Dronningen). Derfor kan man anta at kongefamilien i Cæsar-universet ser ut som i vår verden, men med Sverre som en ekstra (tydeligvis yngre) bror av kronprins Haakon og prinsesse Märtha.
  2. "Athena" må tydeligvis være en gresk prinsesse. I vårt univers avskaffet Hellas monarkiet i 1974, men det er mulig at landet forble et kongedømme i Cæsar-universet.
  3. http://www.dagbladet.no/kultur/2002/08/10/345654.html