FANDOM


Thomas Winther[1]
Thomas Winther
Personalia

Navn Thomas Winther[1]
Kjønn Mann
Født 14. oktober[2]
Bosted Sandefjord
Karriere
Yrke Skipsreder
Forhold
Tidligere partnere Linda Winther (?-2015)
Serieinformasjon
Sesonger 31, 32, 33
År 2015, 2015, 2016
Skuespiller Geir BørresenFør serien Rediger

Thomas Winther er skipsreder. Han er Hotel Cæsars største kunde og har besøkt hotellet årlig de siste årene (skjønt besøket i 2015 er det første som blir vist). Han kommer for å få planene i orden for den like årlige Norship-konferansen, som ifølge dialog i serien har vært tradisjon på Cæsar i "flere tiår" (skjønt heller ikke denne konferansen har vært nevnt før).

I serienRediger

Vi ser han første gang i sesong 31 episode 137. Ved ankomsten blir Winther tatt imot av Pelle Krogstad som portier. Winther hadde tydeligvis forventet at Juni Anker-Hansen personlig skulle ønske ham velkommen, og blir noe fornærmet når han får høre at hun isteden trener på å danse (til flashmob-arrangementet hun håper å få i stand som et markedsføringsstunt).

Gabriel Munthe setter seg ned sammen med Winther, og han har noen forslag til nye innslag under årets Norship-konferanse. Winther hører på ham med høflig interesse, men tar lite av det han foreslår, til følge. Juni advarer Gabriel om at Thomas Winther er en ytterst konservativ og detaljopptatt herre, som gladelig flytter hele konferansen til et annet hotell dersom han ikke får det nøyaktig som han vil.

Winthers snipp

Gabriel prøver bokstavelig talt å få Winther til å løsne litt på snippen. Foto: TV 2

Gabriel tar ikke advarselen riktig til seg, og han går snart lei av Winthers ekstremt pertentlige krav (som at tevannet må holde 78 grader i motsetning til 80). Gabriel prøver å spørre om det virkelig er så forferdelig om ikke alt går eksakt som planlagt. Winther reagerer ikke bra på Gabriels "underlige ideer", og han lar seg også irritere av øvingene til det kommende flashmob-eventet.
Winther sjokkert

Den erkekonservative Winther blir sjokkert ved synet av dansende mennesker i lobbyen. Foto: TV 2

Winther truer med å flytte konferansen, men Juni forsikrer ham innstendig at alt var i orden, tross noen "misforståelser". Hun lover ham sin fulle oppmerksomhet fremover. Samme kveld skal det imidlertid være en stille generalprøve på flashmob-eventet i lobbyen, og uheldigvis kommer Winther inn. Da han får se Juni og mange andre trene på dans i lobbyen, sier han at dette ikke lenger er det Hotel Cæsar han har kjent, og erklærer at han flytter konferansen.

Juni trygler om en sjanse til, og forsikrer at Winther ikke vil angre. Hun går så langt som å avlyse hele flashmob-eventet de ansatte har trent på og gledet seg til. Winther underskriver til sist kontrakten om Norship-konferansen, men Gabriel Munthe blir så skuffet over Juni at han gjør seg klar til å forlate hotellet. Juni gir kontrabeskjed, og flashmob'en blir gjennomført. En bestyrtet Winther ser henne danse blant alle de andre, men kontrakten er signert og han kan ingenting gjøre.

Winther dukker kort opp igjen i forbindelse med avviklingen av selve Norship-konferansen, som sies å bli en stor suksess. Tross forviklingene under forberedelsen bør det derfor være håp om at Winther vil fortsette å bruke Cæsar som konferanselokale også i årene som kommer.

I september samme år returnerer Thomas til hotellet. Ettersom han nylig har blitt enkemann, mener Juni at det vil være godt for ham å slippe å være alene, og inviterer ham dermed til å bo i toppetasjen hos henne under oppholdet på hotellet. Thomas takker ja, og lager middag til henne som takk for hennes gjestfrihet.

Juni ser på Thomas Winther som en god venn, men Thomas utvikler følelser for henne. Han bestemmer seg for å fortelle henne om forelskelsen, da han tror hun har samme følelser for han etter en misforståelse med både Juni og Eva. Samtidig som Thomas er i full ekstase, blir Juni svært begeistret for en gjest hun får god kontakt med, Ove Herman Øire.

Thomas reiser helt til Stockholm for å reparere Junis klokke. Da Thomas har reist, havner Juni til sengs med Ove etter en middag i Toppetasjen. Neste morgen våkner Juni til en tom leilighet og leter etter sin elsker rundt om på hotellet. Samtidig får hun vite av Eva at Thomas har følelser for henne. Nå må hun få Ove ut av Toppetasjen før Thomas ankommer hotellet.

Juni kommer hjem og oppdager at Ove ligger naken på kjøkkengulvet hennes. Han er død og hadde segnet om mens han forsøkte å ta noen piller, som viser seg å være hjertemedisin. Samtidig som Juni får panikk, kommer Thomas opp i heisen for å fortelle at han har blitt forelsket i henne. Thomas kommer med en kjærlighetserklæring til Juni, men hun henviser ham til kjøkkenet. Thomas oppdager mannen og mener det er et hjerteinfarkt. Han er i full gang med å ringe ambulanse da Juni stopper ham: Hva vil skje hvis dette kommer ut? Hun ser for seg skandaløse avisoverskrifter som "Død naken mann på kjøkkengulvet til Juni Anker-Hansen".

Juni-sjokkert

Thomas Winther (t.h.) hjelper Juni å flytte på liket av Ove Øire, men hun kommer brått på at korridorene er kameraovervåket. Foto: TV 2

Juni sier Ove var en en familievenn som var på overnatting. Hun og Thomas blir enige om å flytte liket ned til rommet hans og finner en rullestol til å frakte ham med. De tar ham ned i heisen og fremstiller ham som en mann med narkolepsi framfor en gjest. Det oppstår uforutsette problemer på veien, rullestolen streiker, liket ramler av og Juni har glemt at hotellkorridorene er kameraovervåket. Juni haster ned på lobbykontoret, mens Thomas prøver å få liket inn på rommet Ove bodde på. Han er sekunder fra å bli oppdaget av en stuepike, men får tidsnok plassert liket på gulvet, og Juni sletter opptakene fra overvåkingen. (Dessverre glemmer hun å tømme "søppelkassen" på serveren, og Amanda Anker-Hansen oppdager tilfeldigvis opptaket der og kopierer det for å ha et pressmiddel mot Juni.)

Etter denne episoden lover Thomas Juni at dette er deres hemmelighet, men siden opplever hun at han antydningsvis vil utpresse henne ved å vise til det inntrufne, som for å "tvinge" henne til å bli hans kjæreste. Juni og Thomas blir enige om å ha et platonisk forhold, men Thomas håper fortsatt at det skal bli noe mer mellom dem. Juni er svært negativ til holdningene hans og det topper seg da Thomas presenterer dem som kjærester og beføler henne under en familiemiddag. De blir enige om at Thomas reiser tilbake til Sandefjord, siden Juni også skal på en forretningsreise til Paris. Thomas liker dårlig å reise hjem til et tomt hus som nylig enkemann. Men før han drar får han en helt spesiell fødselsdagsgave av Juni: En valp som kan holde han med selskap.

Opptaket av Thomas og Juni som frakter på liket av Ove Herman Øire, blir til slutt spredt på sosiale medier i 2016. Tydeligvis står Amanda bak, da hun ønsket å spille Juni ut over sidelinjen. Da opptaket ble nevnt på TV2-nyhetene, ble også Thomas Winther navngitt som en av de to levende personene. Hotel Cæsar opplevde et voldsomt mediekjør etter at opptaket ble spredt, og Juni dro vekk for å bo en tid hos Julie i Frankrike. Serien berørte først ikke hvordan Winther på sin side taklet denne skandalen, men i sesong 33 kommer det fram at han trakk seg fra stillingen som organisator for Norship-konferansen. Han har et møte med Juni og får henne til å bli med seg på et spa; hun er dermed bortreist i noen dager.

Juni--Winther

Thomas Winther (t.h.) tar seg visse friheter da han og Juni kommer tilbake etter å ha vært på spa. Foto: TV 2

De kommer tilbake sammen og har tydelig hatt det svært hyggelig. Juni snakker med både Eva og Jenny om sitt heller uavklarte forhold til Thomas. Hun synes han er en veldig snill og interessant mann, og algoritmen på en sjekke-app gir dem 98 % match; likevel vet ikke Juni riktig om hun vil gå inn i dette forholdet. Det blir imidlertid avslørt for seerne at Thomas allerede har kjøpt ring og øver på sitt frieri til Juni.

Da han faktisk frir (med et helt mannskor i bakgrunnen til å skape stemning), går det imidlertid ikke slik han ønsket. Juni er allerede blitt interessert i Kåre Krogstad, og takker nei til Thomas' frieri. Såret og ydmyket forlater Thomas hotellet.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Rollen som Thomas Winther var opprinnelig castet som Thomas Wendt-Ræder, men det viste seg at dette var et virkelig familienavn. Dette førte til at produsentene måtte omredigere scener der Thomas' etternavn ble nevnt. I episodene der Thomas blir introdusert i serien, kan man legge merke til at munnen til den som snakker, aldri er synlig når navnet "Thomas Winther" blir nevnt. Antagelig ble lydsporet tatt opp på ny og scenene redigert slik at det ikke ble noen synlig uoverensstemmelse med leppebevegelsene til skuespillerne. http://www.kjendis.no/2015/01/05/kjendis/aller/geir_borresen/hotel_cesar/navnekluss/37020861/
  2. I episoden sendt 14. oktober 2015 (episode 25, sesong 32) feirer Thomas sin bursdag under familiemiddagen i toppetasjen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.