FANDOMTimeout
Monicas kontor
Generell informasjon

Beliggenhet Hotel Cæsar
Bedriftstype Rådgivning
Åpnet 6. oktober 2014[1]
Nedlagt 11. desember 2014
Ledelse
Tidligere eiere Monica Nyman (2014)
Kundekrets
Tidligere fast kundekrets Rita Rasmussen (2014)
Karl Ramstad (2014)
Serieinformasjon
Sesonger 31
År 2014


I serienRediger

Timeout var en juridisk rådgivingstjeneste opprettet av Monica Nyman.

Etter at Vanessa dro på langtur til Latin-Amerika, rådet Sigrid sin datter Monica til å fylle livet med nytt innhold. Hun søkte først jobber i en rekke advokatfirmaer, men fikk kun avslag og mistenkte aldersdiskriminering. Omtrent samtidig møtte hun sin gamle bekjente Rita Rasmussen, som fortalte hvordan mannen stadig bedro henne, men ifølge sin advokat hadde hun ingen sak.

Disse omstendighetene inspirerer Monica til å starte sin egen rådgivningstjeneste, med seg selv som den eneste ansatte. Hun kaller tjenesten for Timeout, et navn inspirert av en uskyldig replikk fra Pelle Krogstads side. Monica klarer å overtale Juni til å stille et lite kontor til hennes disposisjon. Juni setter dog som betingelse at Monicas private virksomhet ikke må komme i konflikt med den stillingen hun alt har på hotellet.

Rita

Monica fikk inspirasjon til å opprette Timeout da Rita Rasmussen fortalte om sine problemer, og Rita er også første klient. Foto: TV2

Monicas første klient er Rita Rasmussen, som er vel fornøyd med rådene hun får. Monica lar være å kreve betalt av henne, siden hun gir henne æren for at Timeout ble opprettet.

Monicas neste klient er Bitten, som foregir at hun kommer på vegne av en "venninne". Den dødssyke Arnfinn Lycke har nettopp sagt at han vil ha særeie før han gifter seg med henne, og hun leter etter en måte hun delvis kan omgå dette, slik at hun likevel vil sitte igjen med noe etter hans død. Monica nevner at hvis partene i ekteskapet har skapt verdier i fellesskap, som ved å pusse opp bygninger, vil den ene parten ha visse rettigheter også ved særeie. Bitten begynner straks å ta rede på hvilke eiendommer Arnfinn har i Oslo.

Snart er Rita tilbake, nå utenfor kontortid på Timeout, men Monica tar imot henne likevel (og stadig pro bono). Gråtende forteller hun at mannen vil ta fra henne omsorgen for barna, og at hun grunnet særeie ikke vil sitte igjen med noe. Hun forteller at som ung og forelsket la hun ned mye arbeid i å pusse opp huset der hun og mannen skulle bo. Monica husker sin forrige "sak" og spør om Rita har dokumentasjon på dette, siden hun i så fall har krav på kompensasjon selv ved særeie.

Dagen etter er Rita tilbake på hotellet og har nå med seg sine to barn i tiårsalderen, Ferdinand og Maja. Hun forteller at hun ikke synes hun kan bo hjemme lenger, siden noen ringer fra skjult nummer uten å si noe. Monica strekker seg igjen svært langt for sin klient, og lar henne hvile ut på et hotellrom, selv om det i mellomtiden blir visse problemer med å passe på barna hennes.

Det viser seg at Ritas mann er bror av Bingo-Bjørn, som Monica har dårlige erfaringer med fra før. En dag dukker han opp på lobbykontoret med balltre, setter seg til der i timesvis og raserer kontoret før han omsider går. Budskapet er at Monica helst skal la være å hjelpe Rita mot broren hans.

Det blir siden sagt at Rita og barna dro på krisesenter, og Monica anser sin første Timeout-sak som mislykket: Alt gikk ut av kontroll. Hun skal til å gå til Juni og si fra seg kontoret igjen, men får plutselig et varmt takkebrev fra Rita og barna. Monica bestemmer seg for å fortsette med rådgivingen, og avspaserer i noen uker for å ta et videregående juridisk kurs som kan hjelpe henne å bli bedre.

Karl Ramstad

Da hun blir forelsket i Karl Ramstad, er det ikke lett for Monica å forholde seg rent profesjonelt til Timeout-klienten. Foto: TV2

Hennes første Timeout-klient etter kurset er Karl Ramstad, som vil ha bistand med en skilsmisse. Monica utvikler romantiske følelser for ham, og det er gjensidig. De blir stadig vekk sett på Restaurant Cleo sammen, og Monica får etter hvert streng beskjed fra Juni om at hun ikke kan fortsette å være rådgiveren hans dersom hun vil beholde jobben på hotellet. Monica velger derfor å legge ned Timeout for å kunne beholde jobben på Cæsar, samtidig som hun kan fortsette romansen med Karl.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Vi fikk se kontoret 2. oktober 2014 i episode 28 i sesong 31 for første gang. Monica hadde første kunden i episoden etter.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki