FANDOM


Tormod Haug
Tormod Haug
Personalia

Navn Tormod Haug
Kjønn Mann
Bosted Drammen
Serieinformasjon
Sesonger 32
År 2015
Skuespiller Simen BakkenFør serien Rediger

Tormod Haug er en av Joey Krogstads kamerater fra Drammen. Hans foreldre er skilt, Tormod har vokst opp med sin mor og hennes nye mann. Miljøet i hjemmet har trolig vært preget av at hans stefar har vært voldelig, noe som har gitt en utrygg oppvekst for den lille gutten fra Drammen.

Tormod har havnet i et miljø hvor terskelen for vold og trusler ikke er svært høy. I dette miljøet treffer han også på Joey, de blir gode venner. Når Joey må flytte til Pelle på grunn av at hans mor har problemer med å sette grenser og å kontrollere hans atferd, blir Tormod værende i Drammen. Guttene har funnet på mye sammen og båndene dem imellom er sterke. De opprettholder kontakten.

I serien Rediger

Tormod kommer inn i serien i 2015 når han besøker Joey, som nå bor i Oslo hos onkelen Pelle Krogstad. Joey forteller ham at de har blitt invitert på fest til en bekjent på Åssiden i Drammen, og til tross for at Joey har fått forbud av Pelle mot å være ute etter 22.30, velger de å dra. Joey møter imidlertid på Jenny Augusta Anker-Hansen utenfor leiligheten, og det er dermed uklart om det faktisk ble noe av festplanene.

Tormod bor i Drammen sammen med sin mor, og sin voldelige stefar. Han er bekymret for sin mor som til stadighet blir utsatt for vold. Han er i villrede når det gjelder å løse opp i denne situasjonen. Men som den gode vennen Joey er, lover han Tormod å stille som vitne, hvis Tormod går til det skritt å anmelde stefaren.

Det viser seg at Joey og Tormod, samt en annen kompis (foreløpig ukjent navn) har noe uoppgjort med en annen guttegjeng fra Fjell. Joey drar fra Oslo til Drammen før å møte Tormod og den ukjente kompisen. Når Joey foreslår at de skal reise for å "ta" gutta er Tormod veldig skeptisk. Han har ikke lyst på bråk, i hvert fall ikke når det er fem mot tre. Etter litt overtalelse fra Joey blir han likevel, noe motvillig, med Joey og den andre kompisen. Joey kommer tilbake til Pelles leilighet med ett kutt over øyebrynet. Tormod kom også ut av fighten med minimale skader.

Noen episoder senere møter vi Tormod som har spillkveld sammen med kompisen Joey. Joey forteller Tormod at han er tilbake i boksehallen, men denne gangen som trener for barnegruppen. Det passer ikke like godt til Joey sitt image, og Tormod gjør litt narr av han og sier at det er bortkastet tid. Ikke liker Joey seg i trenerrollen eller. Begge er enige om at Joey burde satse mot mesterskapet. Det kommer frem at Joey ikke får delta i mesterskapet grunnet anmeldelsen han har på seg for volden mot Stian Borg. Tormod mener at Joey ikke skal la seg stanse av en anmeldelse, målet hans er jo å bli kretsmester. Han foreslår at de skal ta en liten "prat" med Stian å få han til å trekke anmeldelsen. "Gjøre det litt på gamlemåten!", som Tormod sier. Det viser til en fortid Joey og Tormod har, hvor trusler og vold virker å ha vært vanlig. Vi får ett inntrykk av at Tormod ikke har vært den snilleste gutten i klassen. Joey synes han har gjort nok skade mot Stian, og er i utgangspunktet negativt innstilt til forslaget. Joey får seg imidlertid noe å tenke på, og med Tormods påvirkningskraft og innflytelse på Joey skal vi ikke se bort ifra at de to kompisene tar seg en "prat" med Stian.