FANDOM


Vilja Krogstad Anker-Hansen [1]
Vilja Mykland
Personalia

Navn Vilja Krogstad Anker-Hansen [1]
Kjønn Jente
Født 2008[2]
Familie
Far Storm Liland Anker-Hansen
Mor Vilde Mykland
Halvsøsken Gjert Mykland
Serieinformasjon
Sesonger 33-34
År 2016-2017
Skuespiller Synnøve Pedersen BjørganFør serienRediger

Vilja er datteren til Vilde Mykland og bor i Brasil.

I serienRediger

Vilja sin første scene

Vilja sin første scene. Foto: TV2

Gjertrud Krogstad presenterer Vilja Mykland for faren sin Storm Anker-Hansen

Vilja møter pappaen sin for første gang. Foto: TV2

Vilja kommer inn i serien desember 2016 sammen med oldemoren Gjertrud Krogstad. Viljas mor, Vilde Mykland, har akkurat blitt dømt til 10 års fengsel for narkotikasmugling og sammen med oldemoren drar Vilja til Oslo for å oppsøke Storm Liland Anker-Hansen, som Vilde hevder er Viljas far. Storm nøler med uten videre å godta henne som sin datter, siden han vet at Vilde rotet med flere menn. En farskapstest blir imidlertid gjennomført, og det viser seg at Vilja faktisk er hans datter. Gjertrud reiser tilbake til Brasil og lar Vilja være igjen med Storm.

Hun flytter inn i toppetasjen hos Juni sammen med Storm, men sliter med å komme overens med han. Da Storm finner en skole med et veldig fint bibliotek virker Vilja mer fornøyd. En dag kaller Vilja han for "pappa", og da blir Storm veldig rørt.

Storm får høre at det er sterkt press på merkeklær på den skolen Vilja skal begynne på og kjøper merkejakke og merkeveske til henne sånn at hun skal passe inn. Men hun vil ikke ha det, og han innser at datteren hans er en fornuftig jente som ikke bryr seg om hva andre tenker.

Vilja begynner å vanke sammen med en gutt som hjelper henne med leksene. Storm liker ikke dette og tar en alvorsprat med denne gutten om at han ikke må finne på noe tull. Han hjelper henne også ved å si til de i klassen hennes at de ikke må være slemme mot Vilja.

Forholdet mellom Storm og Vilja blir etter hvert bedre. Men Vilja fortsetter å vise en tendens til å juge for å bli likt. Da de skal ha yrkesdag med klassen sier hun at Storm er profesjonell linedanser. Han er redd, men vil stille opp for Vilja og bestemmer seg for å balansere på stoler. Det går fint. Men da han kommer ned igjen blir han stukket av veps, som han er dødelig allergisk mot, og dør. I begravelsen hans holder Vilja en gripende tale.

Referanser og fotnoter Rediger

  1. Hun kom inn i serien under navnet Vilja Mykland, men i den siste episoden vises det et medieoppslag fra 2036, der hun har navnet Vilja Krogstad Anker-Hansen. I et avisutklipp fra samme episode er imidlertid navnet Vilja Mykland Anker-Hansen.
  2. I serien ble Vilja født i 2008 (ikke vist), men da karakteren kom inn i serien i desember 2016, har hun fått et aldershopp til 12 år. Hun fylte 13 år i episoden vist 15. juni 2017.