FANDOM


Wenche Wallace
Personalia

Navn Wenche Wallace
Kjønn Kvinne
Bosted Skottland
Familie
Barn Scott ()
Sue-Astrid
Forhold
Tidligere partnere William Wallace (?-1974) ()
Hugo Anker-Hansen jr.
Tidligere elskere Egil Espevoll ()
Serieinformasjon
Skuespiller Ikke castetFør serien Rediger

Wenche Wallace har bodd i Skottland de siste førti årene, men både hennes tidligere flammer og avkom har gjort Oslo og Hotel Cæsar visitt de siste årene. Tydelig må hun ha omgått familien Espevoll tidlig på 1960-tallet, da hun innledet et forhold til Egil Espevoll - dette til tross for at Egil var gift med Margit.

Angivelig flyttet Wenche til Skottland rundt 1970, da hun ble gravid med Egils barn, og giftet seg hurtig med skotten William Wallace, og slo rot der. Om William noen gang visste at han ikke var far til gutten Wenche fødte i 1971, vites ikke.

Wenche ble gravid igjen i 1974, men måneder før fødselen inntreffer tragedien da Willam døde i en mystisk ulykke på fabrikken, og druknet. Wenche var fra seg av sorg, og satt alene igjen med ansvaret for tre år gamle Scott, som forandret totalt oppførsel etter farens død, og nektet å snakke med noen.

Det var på denne tiden, Wenche tok opp bekjentskapet med Hugo Anker-Hansen jr. på alvor. De kjente angivelig hverandre fra ungdomsårene i Norge, ettersom Anker-Hansen familien og Espevoll-familien hadde nære bånd. Og selv om Hugo egentlig gjemte seg for norske myndigheter og sin egen familie, under navnet James Hugo - kunne han ikke annet enn å falle for Wenche, og gikk inn som en bauta i hennes liv, da hun hadde det som verst. Hugo fikk Scott på rett kjør, i terapi, og han tok imot Sue-Astrid, da Wenche fødte henne, og lot ham få navngi henne etter sin mor.

Wenche lot Hugo flytte inn til seg, og da Hugo fridde var ikke Wenche sen om å bli fru Hugo Anker-Hansen, selv om hun ble hetende Wallace i navnet, trolig fordi Hugo selv på denne tiden gikk under navnet James Hugo, for at ikke noen etterforskere skulle finne ham. Det var også Wenche som kom med ideen, om å la Hugo adoptere Scott og Sue-Astrid, og han ble farsskikkelsen deres i barndommen.

Men så plutselig - bryter familielykken sammen for Wenche igjen, da Hugo forlater henne og familien i 1978. Han etterlater Wenche et brev, som forteller henne at han umulig kan fortsette i familieforholdet, og møter ikke engang opp i retten for skilsmissehøringen. Wenche, som sitter alene igjen med Scott og Sue-Astrid, kan ikke annet enn å føle hat mot mannen.

Wenche kom aldri nær eldstesønnen - ettersom han bestod av et hardt skall, hun aldri kom innpå. Da forholdet til datteren også begynte å kjølne, ettersom Sue-Astrid kom i tenårene, kom hun i en sterk forsvarsposisjon, da Sue-Astrid mente at Wenche selv hadde gjort seg til et offer for Hugos valg. Begge barna begynte på jusstudiet, og Wenche var stolt over dem, men noen nær kontakt dem imellom var det aldri.

Fremdeles er Wenche bosatt i Skottland, hun har mistet eldstesønnen Scott, etter at han begikk selvmord - og Sue-Astrid har hun trolig ingen kontakt med, etter at hun rømte fra Norge med 45 millioner kroner, og bosatte seg i utlendighet.